Je to voš?

26. máj 2024

Baby na vankuši som objavila asi 5 takých chrobákov, spím pri obrovskych francuzskych oknach, takze to mohlo priliezt z von, ja sa ale bojim aby to nebola voš. V noci ma dosť všetko svrbelo…Našla som ich pár na zemi aj v kupelni po sprche a v nočnej košeli🙄🙄🙄🙄Muž mi prezrel hlavu a tvrdi že tam nič nie je. Bola by som rada nakoľko mam doma 2 týždňoveho novorodenca.

marci77
26. máj 2024

fu, no podla mna by sa to aj podobalo
akej su farby? cierne?

https://www.google.com/search?sca_esv=173e16c3c...

pre istotu, kupit sampon na vsi ....a vsetko postelne pradlo, uteraky atd.....dat do igelitoveho vreca na 2dni do karanteny a potom oprat (za 2dni je vraj po nich, ak su mimo vlasov)

mohli ste si to doniest napr. z nemocnice

stellariaaquatica
26. máj 2024

Mne to skôr príde ako plostica

pimpa12
26. máj 2024

No to je skôr plostica nie? A to by bol asi väčší problém.... nemáš štípance?

sashka22
26. máj 2024

Jasná voš. A poriadna mamka na foto....muž nech hľadá skôr vajíčka ako ich, lebo dosť splývajú vo vlasoch. Moje vlasy sú metrové a teda užila som si svoje.

autor
26. máj 2024

Bože baby ani nestrašte😭😭 celu posteľ sme prehľadali aj všetko, nikde nič nie je už..ostali pár v sprche, nikde inde nič, ani na oblečku…vo vlasoch tiež, ja nechápem..

jankka1981
26. máj 2024

Ak sú to vši, vo vlasoch sa ťažko hľadajú. Prešli sme si tým pred mesiacom. Kúpila som v lekárni taký olej s hrebeňom a keď som to dcérke vyčesávala, bola som zhrozená, koľko ich na tom hrebeni bolo, lebo na pohľad nemala nič, našla som jej iba dve pri prezeraní vlasov. Ale mala aj vajíčka-také biele bodky, tie boli dobre viditeľné, nech ti manžel prezrie vlasy.

seahorse27
26. máj 2024

Vyzera to veru ako vos. Dospele sa pohybuju po pokozke hlavy, na vlasoch su prichytene hnidy - biele/priesvitne bodky blizsie pri pokozke hlavy. Ak ich nachadzate len tak vypadnute kade-tade, tak to uz mate riadne zaplienene. Tazko je to nechavat na chlapa, aby ti pozrel hlavu 🙈 Moj by isto nic nevidel. Musite kupit sampon proti vsiam v lekarni, podla navodu ho pouzit a cca za 3 tyzdne zopakovat. Vsetko postelne pradlo vyprat na 60 st. a vyzehlit. Vytepovat gauce, vyprat aj deky. A najdi si niekoho, kto ti manualne povytahuje hnidy, lebo nie vsetky zdochnu po sampone.

simsalabim
26. máj 2024

Zover husty hreben a poriadne vlasy preces nad vanou ci umyvadlom, priste bielym povrchom. Ak dake vypadnu, mas to jasne. Prva pomoc - zabalit vlasy do oleja, udusia sa. A zajtra smer lekaren. Pamataj, ze pripravok sa aplikuje kazdy tyzden po dobu 3-4 tyzdnov, nie je to jednorazova zalezitost.

sashka22
26. máj 2024

Minula som kopu prachov na prípravky ale jediné čo pomohlo bolo urobiť zábal na vlasy v pomere 1:1:1 a to kondicionér, olej hocijaký a petrolej. Samozrejme to musíš lepšie naplánovať lebo to z teba bude cítiť aj 2 dní....tuto zmes poriadne premiesaj! Daj na vlasy aspoň na hodinu, zastrečkuj. Toto opakuj každý týždeň. S týmto receptom som opakovane zachránila metrové vlasy.

trgypadl
26. máj 2024

Veru ano je

marcellka32
26. máj 2024

@sashka22 petrolej?😮 Veď sú účinné prípravky v lekárni, dcéra má dlhé husté vlasy, mali sme olej+šampón

ninusa221
26. máj 2024

@sashka22 mne ani ten zábal nepomohol maximálne som mala celú hlavu spalenu ako decko😅 mne pomohol šampón paranit a to som vždy mala vsi keď niekto okolo mňa prešiel zo vsami.

autor
26. máj 2024

Ďakujem ženy už som o tom presvedčena 😭 može to nejako uškodiť malinkemu bábätku? Dala som si už zabal a pripeavok z lekárne a zarobila sprej z esencialnych olejov..

ktochytavzite
26. máj 2024

ani.

ktochytavzite
26. máj 2024

inak ak ti to iz pada az na zem ci oblecenie tak musis byt dobre zavsivavena uz.Sampon len tak nezaberie,musis si to tym hrebeneom poriadne z mastnych vlasov vycesat a manzel nevh ti povybera hnidy,najcastejsie za usami.Pozri na nete pod dobrym svetlom,manzel sa s tym nrmusel stretnut preto nic nevidi.Ani moj muz mi nikdy nevidel vsi ani detom.A po 7 dnicj opakovat sampon.Mozno ak mas zehlicku este vyzehlis i vlasy ale treba tie hnidy poriadne vyberat z vlasov lebo sa toho neznavis.

sofia1979
26. máj 2024

Buď rada toto je lepšie ako plostica. Všetko vydrnzifikuj vyper malému by to vôbec nemalo uškodiť

lukbe
26. máj 2024

@marcellka32 Petrolej je v pohode, kedysi som si ho pridavala do oplachovania vlasov. Asi kvôli kvalite vlasov. Možno zabral, vždy som mala dobre, husté vlasy.

sofia1979
26. máj 2024

A hlavne vlasy poriadnu kúru aj 5y aj muž pre hľadaj malému všetko

leila34
26. máj 2024

U nás vždy doniesol niekto zo školy a keďže sme boli 4 dlhovlasé dievčatá, mali sme čo robiť. Ale vždy sme sa toho zbavili pomerne rýchlo. Nám skvele zaberal Hedrin Once sprej. Kúp si hrebeň všiváčik, vyčesať najprv suché vlasy nad vaňou, potom aplikovť spej, nechať posobiť a potom znova vyčesať. Takto keď to budeš opakovať, zbavíte sa toho rýchlo 🙂

autor
26. máj 2024

No baby vyčesala som, dala som prípravok z lekárne, následne ešte aj prírodnu kúru, sprej z olejčekov..nie je divné, že hnidy takmer žiadne len žive vši? Zas nebolo ich inak milion, vyčesala som pár, vyčesavam stale ale už nič nejde…

trgypadl
26. máj 2024

Par staci nato ,aby bolo nakladenych xy hnid.chalpi vacsinou hnidy nevidia

autor
26. máj 2024

@trgypadl ale ja si to vyčesávam sama asi 3 hodiny po 1cm prameňoch…žiadne hnidy nikde

trgypadl
26. máj 2024

Nikedy tak drzia, ze ich musis srahovat nechtami

ailiba
26. máj 2024

Babatku to neuskodi... Len aj jemu skontroluj vlasky. Vsi su povrchove. No, ak ma aj babo, tak asi najlepsie oholit hlavicku si myslim, nez mu robit geblajze na hlavku.

jankka1981
26. máj 2024

Ja som dcérke hnidy z vlasov vyberala nechtami, nešlo to ani všiváčikom.