Je to šváb či niečo iné v mojom byte?

zlevysavam
12. dec 2015

Je tu niekto, komu sa toto nehnusi az tak ako mne a keby som sem dala obrazok, mohol by sa pozriet, ci sa jedna o svaba? Pripadne to porovnat s obrazkami v Googli. Vraj maju nejaky typicky znak na chrbte. Lenze ja ked si otvorim obrazky a stranky na tuto temu, je mi zle. Fakt zle, ako ked sa niekto boji pavukov.
Toto je 4. kus asi za ca. 2 tyzdne. Prve dva boli v kupelni. Potom jeden v obyvacke. Teraz tento na dlazke v kuchyni.

Ja nie som humusak, hygienu v byte mame myslim na dobrej az velmi dobrej urovni. Po prvom som dokonca zacala cistit sprchu po kazdom sprchovani. Je to byt v starsom ale peknom dome, najvyssie poschodie.

Pytam sa preto, lebo je to nejake divne. Ked som ich zahliadla v Spanielsku, vzdy pred svetlom utekali. Tito si ale sedia pri zaznutom svetle a vzdy bez pohybu, az kym ich nedam prec. Moze to byt nieco ine?

Mam babo, co stvornozkuje a sme v novom byte 2,5 mesiaca. Mame kozub, tak mi napadlo, ci to nie je nieco co prislo s drevom. Uz hladam kazdu inu moznost, ako svaby...

Ak je to v pohode (neviem), dala by som foto.

Diky

bajana
12. dec 2015

Jasné, daj, takto ti nik nepomôže 😉

danna85
12. dec 2015

@zlevysavam hod foto aj na tuto stranku: http://www.skudci.com/forum/4 , mali by Ti poradit

zlevysavam
autor
12. dec 2015
zlevysavam
autor
12. dec 2015

@danna85 Diky, postla som to aj tam. Ale predpokladam, ze nikde sa nedockam odpovede tak rychlo ako na MK 🙂

smoulingirl
12. dec 2015

Ahoj podla foto aj ked nie je velmi kvalitna je to bzdocha, su neskodne

danna85
12. dec 2015

@zlevysavam ani mne to nepride ako svab, skor nejaky chrobak zvonku

seahorse27
12. dec 2015

Toto urcite nie je svab.

smoulingirl
12. dec 2015

asi niekde v strbinach maju zimovisko a ked je teplucko vyliezaju, nehryzu nestipu akurat trochu smrdia ale pri jednej to vacsinou necitit

zlevysavam
autor
12. dec 2015

Z druheho fora: "Podle toho vroubkování po stranách to vypadá spíš na ploštičku obecnou nebo podobnou. Ty žijí na živých stromech a nejspíš jste si je přitáhli domů. Nebezpečné to není, doma se vám neusadí."

zlevysavam
autor
12. dec 2015

Nasla som obrazok tej plosticky a je to ono. Presne tak to vyzeralo. Asi to bude z toho dreva teda. Diky vsetkym!!! Trochu mi odlahlo. Snad nejako docielim, aby ma uz tak nestrasili...

smoulingirl
12. dec 2015

@zlevysavam podla foto sedi ;)