Je to smola alebo zlá karma?

stevusa
18. júl 2024

Ahojte musím sa vyspovedať a opýtať či niekto už má s takýmto prípadom skúsenosť. Už sa začínam sama o seba báť. Našla som si novú robotu po mesiaci som spadla zo schodov a bola som PN so zlomenou rukou. Po PN keď som sa vrátila sa mi dejú divné urazy.
Každý týždeň niečo zarazený tupý nožík v ruke rozťatá hlava, dvere sa mi zabuchnú tak že mi vrazia do tváre a zlomí sa mi zub atď. Doslova niesom týždeň bez pracovného úrazu. Už fakt zacinam mať divný pocit že má naháňa nejaká zlá karma alebo to môžem mať len smolu ktorá sa ťahá somnou 2 mesiace po PN ? Stretli ste sa už s takým niečím ?
Ďakujem za každý názor.

rozculena
19. júl 2024

smola ani karma neexistuje.To kde pre boha pracuješ,keď sa ti dejú také veci? BOZP u vás v práci neexistuje?

miadi
19. júl 2024

Skor si nepozorna a robis veci zbrklo tak sa ti stane kopec nehod. Mozno mas stres z noveho miesta ponahlas sa robis jednoduche veci bezmysliekoovito neopatrne. Trochu spomal viac sa sustred na svoje okolie co robis.

madeincssr
19. júl 2024

@stevusa ja si statisticky najcastejsie ublizim, ked nieco chcem spravit rychlo (prudke pohyby), alebo s vyvinutim velkej sily. Skus spomalit a ked nieco nejde najprv podumat, zavolat si niekoho na pomoc a pod.

stanulienkat
19. júl 2024

Karma neexistuje. Bud si nemtava, alebo nepozorna...Niekedy mava clovek take obdobia.

beata_k
19. júl 2024

@stevusa Si nepozorna. Zrejme este stres z novej prace.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona20201309
19. júl 2024

Radšej sa pýtaj na neurológiu, ct mozgu...
Vidím v tom oveľa vážnejší zdravotný problém ako nejakú karmu

stevusa
autor
19. júl 2024

Pracujem v potravinách, to som si prv myslela aj ja že som zbrkla a práve preto sa mi to deje ale keď sa mi pred xichtom zabuchli dvere alebo spadne na mňa niečo z hornej police keď otvoríte chladničku už som si povedala že zbrklosťou to asi nie je. Okej to že som padla zo schodov alebo roztala si hlavu s tým že som sa prudko zohla a narazila alebo zarazila si tupý nožík do ruky to áno ale ďalšie bizarné situácie si neviem vysvetlit

simona20201309
19. júl 2024

@stevusa a keď si otvárala chladničku, nevidela si ze na nej niečo je položené? Nespadlo by ti to na hlavu zázrakom. Muselo to byť poriadne blbo položené. Tie dvere sa zabuchli asi kvôli prievanu. Väčšinou človek stihne zareagovať.

miadi
19. júl 2024

Ked vlastnu nesikovnost odmietas uznat ako dovod nehod Tak potom Jasne je to karma co take si vyviedla ze si toto “ zasluzis.”? Ospravedln sa komu si ublizila snaz sa to nejak napravit ukludni sa ti podvedomie a budes mat dobru “karmu.”

alenamedvedova
21. júl 2024

@stevusa a v robote sa cítiš prijatá/chcena alebo skôr trpena kolegyňami? Inak karma existuje ale skôr s konkrétnymi ľuďmi že si zažívame nejaké "resty" voči nim

evkatk
21. júl 2024

Karma neexistuje, no nejaký problém tu je. Najskôr zdravotný a to, že sa to prejavilo nástupom do novej práce je určite náhoda, resp. stres z nového prostredia, novej práce,... ktorý podmienil príznaky choroby, o ktorej si doteraz nevedela, je možno v začiatočnom štádiu. Podobné som v minulosti mala aj ja. Odporúčam absolvovať odborné vyšetrenia ako očné, neurologicé, atď. podľa odporúčania obvodného lekára. Môže to byť predzvesť zdravotného problému, ktorý sa môže zhoršiť a nechcem strašiť, ale za každú cenu nech tvoj problém riešia lekári.

jaja20
21. júl 2024

@walentina7 Zaujímavé. A úrazy nôh sú aká karma?

igiana
21. júl 2024

@stevusa nie si vycerpana alebo nevyspata? Vtedy sa deje najviac nehod a urazov

zamilena
21. júl 2024

Alebo nie si na správnom mieste v živote a keď to sama nevnímaš, tak ťa na to “upozorňujú” úrazy. Že tadiaľto tvoja ceste nejde.

saraxyz
21. júl 2024

@zamilena tiež sa pripájam.
@stevusa asi tam nemáš byť

harrisson
21. júl 2024

Karma, zákon príčiny a následky a podobne veci určite existujú. Skus sa zamyslieť co robíš, čo si urobila zle. Nič sa podľa mna nedeje len tak

evkatk
21. júl 2024

Ženy, prestaňte zavádzať hlúposťami. V karmu a podobné nezmysly môže veriť iba nevzdelaný tupec. Čo ak ide o vážnu nemoc a ona uverí Vám a nebude liečená? U mňa CT mozgu ukázalo nález. Včasným zásahom som predišla najhoršiemu a už prešlo odvtedy 12 rokov a som O.K. A žiadne podobné veci sa už nedejú. Bolo to sprievodným znakom maličkého nádoru.

mircalla
21. júl 2024

@stevusa Asi si nesikovna

isis234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taja567
21. júl 2024

@evkatk No super, tak rovno nádor v hlave... tak takéto úvahy potešia a hlavne od laikov.. ja to vidím na obyčajnú zbrklosť, nesustredenosť, možno sa autorka necíti komfortné v tejto práci, stačí keď ju to nebaví, vtedy sa robia chyby. To je asi keď si udriete nohu a potom si ju behom mesiaca udriete ešte 2x a poviete si, to snáď nieje možné... to keby som chcela, tak to tak nevymyslim, myslím tie situácie, keď si tu nohu udriete znova a znova na tom istom mieste. Treba sa upokojiť, spomaliť, nebyť možno prehnane snažívá, čo ja viem. K tomu nádoru, nikdy by som si nedovolila tvrdiť niečo také, ale snáď sú tam aj príznaky ako bolesti hlavy, strata rovnováhy, dvojité alebo zhoršené videnie a pod. Prvý taky test, zavrieť oči a ukazovákom sa dotknúť špičky nosa, napr. A v neposlednom rade autorka nech "vymaže" z hlavy, že sa jej opäť stane niečo zlé, držím palce.

neriman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika2405
22. júl 2024

@rozculena neexistuje… ???? Aj na vás si pocka

veronika2405
22. júl 2024

@stevusa zmeňte robotu- určite… alebo potrebujete poriadny oddych

evkatk
22. júl 2024

Vidím, že tu mnohé všetko vedia, každého poznajú. No asi nie celkom dobre, ak neurologičku s vyše 30 ročnou praxou, ktorá odporúča odborné vyšetrenia nazve taja 567 laikom. Bolesti hlavy, strata rovnováhy, dvojité alebo zhoršené videnie a pod. sú príznakmi staršieho štádia choroby. Z mojej strany nešlo o diagnostikovanie autorky, ale odporúčanie na odborné vyšetrenia. Nádor som uviedla výlučne v súvislosti so mnou a nie autorkou, keďže počiatočné príznaky som mala veľmi podobné, so slabou koordináciou pohybov a veci som dávala tam, kde sa nemalo, napr. pohár na okraj stola tak, že z neho spadol, narazila som do pootvorených dverí kolmo na ich hranu tak, že so si spôsobila vážny úraz a pod. Odporúčam nielen čítať, ale čítať s porozumením.

taja567
22. júl 2024

@evkatk no nechci ma naštvať, pani múdra, zase klasika na MK... ja čítam s porozumením, neprekrucaj veci, ja som nenazvala tvoju neurologicku laikom, to ty sa pasujes do role lekárky, nestraš ľudí zbytočne, keď ty nie si lekárka!!! Autorka by radšej mala opísať podrobnejšie ako sa jej na pichol tén nožík do ruky a kto jej pribuchol dvere pred nosom, skôr si myslím, že autorka očakáva odpovede pod "rúškom tajomstvá".... a to vážne nemyslím v zlom, ale čítať hotové diagnózy od niekoho kto nieje ani lekár, tak to si myslím, že nie je ôk.

evkatk
22. júl 2024

Vážne nečítaš s porozumením. Konštatovala som, že laikom si nazvala neurologičku s ... Kto v príspevku odporúčal odborné lekárske vyšetrenie? Ja som nepísala o nejakej mojej neurologičke. Že si ma nazvala pani múdra? Môže byť. Pred niekoľkými desaťročiami som získala titul MUDr. a dožila som sa toho, že niekto teraz o mne píše, že nie som lekárka. Ja nestraším, ale treba predísť najhoršiemu. To sa dá jedine dôkladným vyšetrením a to hneď. Hlúposti typu karma, nešikovnosť, nesústredenosť a pod. môžu len uistiť autorku v tom, že o nič nejde, že je to len jej chyba. No nemusí to tak byť. Preto pre zdravie autorky a pre jej spokojnosť nestačí iba odporúčať, aby bola pokojná. Na to potrebuje lekársku správu. Buď je to chorobný jav a treba ho urýchlene riešiť alebo nie a to by bolo skvelé. Toto upokojí a nie rada, aby sa upokojila.

taja567
22. júl 2024

@evkatk ale ved píšeš, že si mala podobne príznaky ako autorka, že si sa podrobila CT vyšetreniu, tak už fakt neviem, tak napíš ako to je cele, čiže ty si MUDr. a mala si príznaky ako autorka a kde je miesto neurológa... v tvojom príbehu... ty doporučuješ autorke odborné vyšetrenie na očné, neurologické v tvojom príspevku vyššie!!!

evkatk
22. júl 2024

Ja som o neurologičke nepísala ako o ďalšej osobe, len reagovala na to, že si ma nazvala laikom. Prečo, to neviem, no neurológii som sa venovala po celú svoju prax. Že choroba postihla mňa, je náhoda, no pri prvých príznakoch som hneď reagovala a riešila. Autorke som preto spomenula viacero vyšetrení na odporúčanie obvodného lekára, ktorý ju pozná, vie aké choroby prekonala, atď. Nemusí to byť len neurologický problém. Môže to byť aj problém so zrakom. Seba som ako príklad uviedla preto, aby som poukázala na to, že včasné vyšetrenie je veľmi potrebné. Autorka sa nemôže spoliehať na názory osôb, ktoré veria v hlúposti. Môže si tým iba ublížiť.