Je to podvod?

12. máj 2023

Ahojte, reagovala som na inzerát pana, ktorý predával iqos zariadenie. Kupovala som ho ako darcek kolegovi. Dobierku som včera prebrala, ale nebolo tam zariadenie, ktoré som si objednala, ale ešte nejaké zariadenie z 2019. Pán samozrejme neodpisuje. Aké sú moje možnosti? Je možné cez postu ešte stopnúť peniaze z dobierky a tovar mu vratit? Ďakujem

martinmmartin
12. máj 2023

nie, on moze povedat ze to poslal ok a ty vymenila. A posta uz nic nestopne.
Otazka je tiez ci by ten kolega fakt ale chcel ozuzlany iqos. Mozno je lepsie ze to takto dopadlo

autor
12. máj 2023

@martinmmartin on bol nový v balíčku, nepouzity a taký, ktorý sa prestal nedavno predavat, takze ho chcel, lebo mu nový typ nevyhovuje. Ale o to tu nejde😀

zojazoja
12. máj 2023

Smola proste. To je "daň" za kupovanie veci cez inzerát. Nespravíš nič.

river_song
12. máj 2023

Nie, posta nespraví nic, posta nieje sprostredkovatel obchodu. Mozes sa skusit dohodnut priamo s predajcom, ale predpokladám ze asi nebude seriozny a ziadne peniaze ti nevrati, kedze v prvom rade ti poslal niečo na čom ste sa nedohodli. Proste v tomto pripade naozaj smola 🤷

dadis
12. máj 2023

Porad kolegovi, nech sa na fajcenie vykasle 😆, ze toto je znamenie zhora

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaa1991
12. máj 2023

Neda sa ....jedine sa da spisat reklamacia do 24hod ale to viac menej ked je poškodený obal ci také sa da nepamätám nemali sme taki priprad ale rozbalit balikmna postr treba a skontrolovať a hned spísať zapisnicu dobudcna ;)

sovica
12. máj 2023

@autorka Videla si foto, čo si objednávaš? Sedí fotka s tovarom, ktorý Ti prišiel? Ak nie, "bombarduj" predávajúceho so správami a žiadaj vrátenie platby. Ak sa Ti neozval na prvú správu a neignoruje Ťa viac dní, len "hodiny", je možné, že je v práci a ozve sa hneď, ako bude mať čas... Ak Ťa ignoruje viac dní, napíš mu negatívne hodnotenie, prípadne napíš adminovi, ktorý portál, cez ktorý si kúpila tovar, prevádzkuje.

mk1111111111
12. máj 2023

Asi smola. Ak je drahsia vec, treba osobne, alebo kupit v predajni. Vzdy mensia skoda, ako nemat ani peniaze, ani vyhovujuci tovar

tiana080
12. máj 2023

@martinmmartin jak ozuzlany, však sa zuzlu náplne, nie zariadenie 😂

maranco
12. máj 2023

mal som niečo podobné
postup bol v ten deň ideš na políciu, tam spíšu záznam
s papierom od polície ideš na poštu, zastavia vyplatenie dobierky, komunikuješ potom s "poštovým inšpektorom"
vrátil som "nesprávny" tovar predajcovi
pošta mi vrátila peniaze
predajca si zmazal všetky interáty z bazoša
polícia po čase poslala list, že to "odkladajú"

kubkovamama
12. máj 2023

Máš adresu odosielateľa, ja by som sa tam vybrala ak pán nebude reagovať alebo bude nepríjemný

autor
12. máj 2023

Ďakujem, tak volala som na postu, že treba ist na policiu a pozastavia výplatu dobierky. Pán už vyse 24 hodín nekomunikuje. Poslala som mu už 4 správy. Nejednalo sa o vysoku sumu cca 40 eur, ale dávam mu do nedele čas a keď sa neozve, tak sa obrátil na tú políciu. Nejde ani o peniaze, ale nech to má poucenie, že ľudia sa nepodvadzajú.