Stretli ste sa s tým už niekto.?
Podvod podľa vás?
@safrani ďakujem.
Môžte mi prosím bližšie napísať ako ste bola podvedná?
Ak vám to neprekáža.
Budu od teba ziadat udaje z karty, aby ti mohli poslat peniaze...a vybielia ti ucet. K tomu, aby ti poslali eura im staci tvoj IBAN. Udaje z tvojej karty su potrebne len vtedy ak ides ty platit zo svojho uctu...nie ak idu platit tebe.
@alenah31 ďakujem. Takže keď pošlem iba č.účtu tak nemá šancu mi nejako uškodiť?
Zacne si pytat tvoje udaje vraj potrebne pre prevod. Ked ich obdrzi, odmlci sa, peniaze nepridu. A potom budes cakat, ako ich zneuzije.
On ti potom posle akoze link na packetu, kde budes mat zadavat udaje, ale ten link je falosny. Ako pisu ostatni, je to podvod. Napis, ze im dorucis tovar osobne, a hned uvidis
@alenah31 načo by ste mu/jej vobec posielali svoje cislo uctu? je to ocividne podvod, s takym clovekom ani dalej nepokracujte v konverzacii
Never tomu, podvod, tiež to u mňa skúšali
@dadadada1 ďakujem pekne. Všetci sa tu na tom zhidnete že je to problém.
Ako by ste danú vec predali vy ?
Je to podvod, ani sa s ním ďalej nebav a blokni číslo.
Pri sume 300e idealne osobny odber. Ak nie, tak peniaze vopred na ucet a odoslanie postou/kurierom ako poistena zasielka.
Ale on absolútne nemá záujem kúpiť od teba niečo. Chce ťa jednoducho okradnúť. 💁
Skus kupujucemu napisat, ze cez vikend idete do Brezna, co na to povie 😀
@adri266 presne to mam v plane mu napísať že ho doveziem nakoľko mám cez Brezno cestu.
Tak uvidím.
😀
Mne raz písali na inzerát ohľadom podnájmu...že či je to ešte v ponuke...či mi môže poslať kuriéra a presne tieto bludy ... Asi si najimaju nejakých cudzincov čo len rozposielaju ako roboti. 😅😅😅
A ako to poznam, napise, ze im osobny odber nevyhovuje, lebo je zaneprazdneny 😀
Tak daj vedieť čo odpisal
Ešte môžeš napísať že máš rodinu v Brezne a necháš im to tam ...nech si prídu ;)
@evaachesa ja s nim už nejako vybabrem. Nenechám sa okradnúť.
Napíšem aký to malo koniec.
...este im mozes napisat ze ich cislo odovzdavas policii a uvidis ako rychlo prestane existovat. Ak si to chces fakt overit tak ich ponatahuj a pohraj sa s nimi ak mas na to nervy. Len pockaj a cochvila vypytaju udaje tvojej karty.
Oki som zvedavá...mne sa to nechcelo riešiť lebo už mi písali aj na sporák za 60e, potom kamoška to isté na nejakú drahšiu vec ..oni si vytipuju drahšie inzeráty a takto vypisujú dookola...ja rovno blokujem. Inak mne napísali asi do 5 min od pridania inzerátu...striehnu tam ako supy. 💁
Kamoška tak skoro naletela...ešteže sa ma opýtala či som tak už predávala....tiež písal že je z Brezna...úplne ako cez kopirák
Jasné že je to podvod, načo si vymýšľať historku s cestou do Brezna🙄 normálny človek si telefón za 300 e nekúpi len tak cez bazár prostredníctvom kuriéra, veď to je riziko aj pre kupujúceho
Jasné, je toho celý FB. Skúšajú koho dostanú.
Never tomu je to podvod,.mam osobnú skúsenosť