Ahojte predávam jednu vec v hodnote 30€ cez bazos a záujemca napísal,že či môže objednať kuriéra od DPD .. to je nejaký odrb dievčatá však...máte s tým skúsenosti? Už dlhšie nič nepredávam tak poznala som len jeden spôsob a to je cez poštu...a nespomenul vôbec platbu za tú vec ...ako mám postupovať poradíte? Ďakujem
Podvod nepodvod zistis lahko. Proste mu napis ze kludne nech objedna ale ze najprv ho poprosis aby Ti poslal platbu na ucet. A ze ty posielas az po nabehnuti penazi na ucet.
Takze ak Ťa chce oklamat, uz sa neozve, alebo bude s tebou vyjednavat. Ak je seriozny, tak zaplati a potom nech si posle pre zasielku aj neviem koho 😄😄😄
áno, podvod, tiež sa mi stalo, keď som predávala bike. Nič ho nezaujímalo, len rýchlo kuriéra objednať. Potom ťa to cez link pýta údaje o karte.
presne on sa bavi o doprave ty riesis platbu, povedz prevodom vopred a dpd potom zanesie balik nie je problem
Bude to pravdepodobne podvod. Kámoška predávala kosačku, hneď sa jej ozval záujemca, že je zaneprázdnený a že pošle ku nim kuriéra, čo mu kosačku vyzdvihne a dovezie O platbe ani ťuk.
Podvod. Kuriéra vždy objednáva predávajúci, ak ho chce objednať kupujúci je podvodník.
Aj mne sa to stalo, najma pri drahsich veciach. Ked som napisala, ze by som chcela peniaze vopred a nech potom poslu kuriera, alebo kohokolevek, uz sa viac neozvali.
podvod na sto pro
@monika9694 proste kym ti nepridu peniaze nic neries
@monika9694 podvod
@monika9694 mne taky pisal a dokonca aj spominal platbu, pytal odo mna adresne udaje, mobil udaje (on odo mna a nie naopak, ze ja od neho) a ked som sa pytala na detaily celeho procesu, viac sa neozval, ani po opakovanom kontakte. mne stacila 1 veta, nebudem ju tu pisat, ktora ma presvedcila, ze ide o podvod
@zenulkaaa
@la_dolce_vita
@kacena4
@hyta
@smajliica
@kimoki
@juliet86
@hladamematku
@lilitela ďakujem vám baby za rýchle odpovede idem mu napísať...že najprv peniaze na účet a potom ako píšete nech pošle po balík koho chce. Ďakujem stále posielam cez poštu a aj to naposledy aspoň rok dozadu. Minule som darovala pár hračiek a pani cez zasielkovnu objednala prevoz len som to tam zaniesla a nič viac tak som to brala či nebude už aj ten kuriér niečo na ten štýl, ďakujem ešte raz napíšem tak aby hneď to bolo jasné ...pekný deň všetkým
@monika9694 môže objednať kuriéra, ale najprv nech ti zaplatí na účet za tovar. Kuriér nebude nosiť peniaze v obálke pre teba.
Zvyčajne je to podvod a pod zámienkou "potvrdenia kuriéra" na falošnej stránke chcú od teba číslo karty, aby s ňou potom mohli nakupovať.
Ak chceš prijať platbu dávaš číslo účtu IBAN, nikdy nie číslo karty.
@zenulkaaa
@maranco
@lilitela
@juliet86 ženy taká odpoveď od tej pani aby zaplatila na moj učet dopredu : Zadám kuriérskej službe objednavku aby som vam tuto cast procesu odbremenila. Mam skusenost s DPD, takze lepsie cez nich to vyriesit.Najprv dostanete platbu cez kuriersku spolocnost, potom kurier vam zavola. Vsetko na moje naklady samozrejme 😊 takže dalši email asi bude o klikani ... pošlem ju do riti ďakujem vám všetkým za pomoc
@monika9694 Presne tam by som ju poslal i ja.
@hyta hrôza beru čas a fakt že toto dakto može robiť kradnuť druhých. ale čo už žijeme takú dobu musíme si len dávať pozor ďakujem vám
@monika9694 kedze si to tu napisala, tak ano potvrdzujem podobne, ak nie rovnake znenie, a nielen to, ta veta: vsetko urobim za vas, aby ste s tym nemala robotu, resp. aby som vas odbremenil, u mna to bol akoze chlap, hovori, za vsetko, v zivote som sa s takym vlezlym sposobom predaja/nakupu nestretla. ja som odpisala, ze dobre, cakam na tu platbu od kurierskej spolocnosti, dosla mi dalsia odpoved, ze mam poslat na seba vsetky udaje, vratane mobilu. Zatial ziadne klikacky. samozrejme svoje udaje som nechcela davat, tak som si najprv vypytala tie jeho, ze ok, poslem, ale nech napise aj on svoje, nech viem, komu predavam, a uz viac ani tuk.
nieeeee nie je to podvod.... len minule tu bola tiez baba co zadali udaje z dvoch kariet podvodnikom. Naco na to este aj policia upozornuje. A teraz si predstav ze oni chcu udaje z tvojej karty a ked len par ludi na to skoci a vybielia im ucet, maju zarobene za par hodin.
Aby nevybielili celý účet treba si nastaviť nízky limit na karte pre internetové nákupy. Ak sa naletí podvodníkom vyberú len do výšky limitu.
https://www.fio.sk/docs/bannery/zabezpecenie_ka...
@lilitela
@sasanka605
@maranco už sa mi neozvala napísala som jej že buď to pošlem poštou a najprv peniaze na účet alebo má smolu ...a už ani ťuk od nej.
@monika9694 Hm, tak je to jasné.
podvod