Je to podľa vás svrab?

veronika2550
23. aug 2020

Ahojte bol vám niekedy diagnostikovaný svrab? Ak ano aké ste mali prejavy. Pracujem v domove dôchodcov a máme tam podozrenie na svrab nakoľko kolegyniam na koznom vyšetrení povedali že podozrenie tam je čakajú na výsledky zo sterov. Taktiež tam bola kožná doktorka ktorá je riaditeľkina známa a tá povedala že to vyzerá na svrab. Máme to 4 zvyšok kolektívu nemá nič a môj priateľ to má tiež. Nosič je pravdepodobne naša kolegyňa ktorá sa umýva raz za mesiac ale neobvinujem vopred. Natieram sa sírovou masťou ale hneď po nej ma to svrbí ešte viac. Menej cez deň a najviac v noci. Kožná tiež vravela že je viac druhov svrabu tak teraz neviem. Mala ste to niektorá? Ďakujem za rady.

77daniela77
23. aug 2020

Nie....ale videla som len u zajaca....

1xenia1
23. aug 2020

Tiež treba ísť ku kožnej, podľa výsledkov sa zariadiť a následne konať.

tomika
23. aug 2020

Podľa mňa je to ono. Ísť ku kožnej. A dodržať prísne liečbu. Myslím ze dobre sa vymáčať vo vani v teplej vode. Aby koža bola mäkká a naniesť krém infectoskrab. Na tvár sa nenanáša, ale medzi prstami, v zahyboch, nevynechat miesto. Nechať 12 hodin, osprchovať sa a potom používať syrovu masť. Všetky šaty, prádlo, deky zabaliť vzduchotesne na par dní, potom vyprať. Aj matrace dezinfikovat.

misatko89
23. aug 2020

3 dní sirova masť za robená v lekárni recept od kožnej. Všetko dobre namastit, keď tak proti svrbenie dat fenistil alebo niečo teda pre dospelých. Vraj sa to neberie ako choroba špinavých mali sme to pred 3 rokmi vraj aj tí čo cestujú a sadnú si na miesto po niekom co tam sedel aj hodku pred ním si to môže takto preniesť, presne ako vsi. Neumyvat sa len každý deň sa namastit a na 4 deň sa osprchujes veci co si mala 3 dní na sebe dáš do mechu aj s perinami (mi sme v tých veciach aj spali) a necháš cca 2 dní zaviazane v mechu a potom na 60stupnovh operies menej nie.. Je to inak pekne na nervy ja som mala pocit, že čo sa poskriabrm už mám svrab, som sa mastila za každým co som sa len chcela poskrabat... Hlavne na stehnach z vnútornej strany tam ak máš tak to je na 90percent svrab.. A keď píšeš ze hlavne v noci tak to je ono

tomika
23. aug 2020

Prenáša sa dotykom, a prádlom. Keď ste koleginkami použili spoločný uterák, alebo keď ste sa dotýkali klienta bež rukavíc...

tomika
23. aug 2020

A myslím ze v práci budete mat aj karanténu, zákaz návštev, dezinfekcia, ošetrenie klientov atd...no nezávidím .

dellfi
23. aug 2020

Ja som to tiež mala a vyzeralo to podobne. Treba ísť ku kožnej lekárke. Museli sme sa čela rodina preliečiť a dostali sme masť menom Infectoscab.

veronika2550
autor
23. aug 2020

@dellfi aj ja mám infectoscab a nezaberá citam že je viacero druhov svrabu. Scabies sarcoptes, Scabies nodularis a Scabies novegica čo je ťažká forma svrabu.

veronika2550
autor
23. aug 2020

@misatko89 sírovou masťou sa Natieram a svrbí to ešte viac aj kolegyne vravia že ťa masť by mala pomáhať a nie aby to ešte viac svrbelo po natreti.

veronika2550
autor
23. aug 2020

@tomika není čo závidieť a ešte kolegyňa ktorá je pravdepodobne nosič tak ta sa nenatiera ani prádlo nevyvara nič. Takto sa toho nezbavíme nikdy.

veronika2550
autor
23. aug 2020

@tomika máme spoločny záchod a šatne

veronika2550
autor
23. aug 2020

@misatko89 z vnútornej strany stehien mam červené chodbičky tak určite ano

77daniela77
23. aug 2020

@veronika2550 Tak ta kolegyna to rozsiri vsade vedome ked to nelieci a nerobi hygienicke opatrenia....fuuuuj.....celu ju to zozerie....

veronika2550
autor
23. aug 2020

@77daniela77 ju môže keď ju to netrápi ale my sa toho musíme zbaviť.

angelinja
23. aug 2020

kks uz nicomu sa necudujem na tomto slovnesku a v Ba tiez nie..neivem ci to je svrab ale ak je to svrab je to nakazlive predsa a uz pri prvom podozreni m a lekarka nariadite karantenu domacu predsa..a nie len tak si chodit kade tade...a eeste aj v robote,??toto je nonsens..a tiez vas priatel?kokos ja uz si pripadam fakt jak navrat do stredoveku ..janehovorim ze sa nemoze stat ale celkovo s pristupom lekarov to je jedna velka obrovska katastrofa taktiez s pristpom infekcnych lekarov ..teraz maju len jebnu..y kovid a nic ine neesitue pre nich

misatko89
23. aug 2020

Môže to byť, deťom urobila fľaky po tých 3 dňoch som im to natierala indulonou lebo to vysušuje.. Ale sirova masť normálne zarobena nie infectoscab, to je slabé oproti tomu co sme mali mi. Hovorím to 3 dní len natieras neumyvas sa nič aby to zabralo.. Môže byť, že svrbí lebo sa to vraj hojí preto deťom dala fenistil kvapky ale čo mn epovedala kožná, že ten infectoscab sa dava vtedy keď len na preliecenie, iba ako prevencia

misatko89
23. aug 2020

Ta masť od kožnej zarobena stala 0.50 centov za 3 maste a to boli 2 malé maste 0,2L pre deti a jednu 0,5L pre mňa a priateľa..

dellfi
23. aug 2020

@veronika2550 je tu ešte taká možnosť že to nie je svrab. Boli ste už na vyšetrení?

veronika2550
autor
23. aug 2020

@dellfi štvrtok sa chystám a u nás v práci bola kožná doktorka ktorá sa pozná s riaditeľkou a tá nas pozrela a povedala že je to podozrenie na svrab

veronika2550
autor
23. aug 2020

@veronika2550 ibaže ja sa už 5ty deň Natieram sírovou masťou a necítim že by to pomáhalo stále nočné svrbenie

77daniela77
23. aug 2020

@veronika2550 Potvrdit to moze len ked urobi zoskrab a pozrie pod mikroskopom ci tam su paraziti.....

dellfi
23. aug 2020

@veronika2550 tak skúste inú doktorku. No mne to pripomína to co som mala ja, ale možno je to aj niečo iné.

majamat
23. aug 2020

nevidim dobre, ale kludne to moze byt aj svrab.
tiez robim v DD a zazila som to. roky nic a zrazu sa to u nas vyskytlo 4x tak v 1-2r intervalcoh. akoze des a hroza, vsetkych sme na danom oddeleni natierali, potom sprchovali a to Infektoscabom. tiezt vymena oblecenia, postelnej bielizne, dezimfekcia vsetkyhc posteli a striekanie matracov biolitom. v tom obdobi sa aj matrace povymienali za nove. no bolo to na nervy. ked to bolo 1x, tak to mali aj neiktore kolegyne, ale u ludi dodrziavajucich hygienu sa to nemusi naplno rozvinut, jedna kolegyna chodila opakovane ku koznej s tym, ze ju svrbi pokozka, ale vysyp vobec nemala. urobila opatrenia a prestalo to.
ja som bola vtedy na materskej,a le potom asi 2x som to zazila a z toho 1x som pracovala zrovna na tom oddeleni. asi 8 zamestnancov z toho oddelenia ( nieviem ci nas bolo 15 ) sme mali tiez take pupaky, ale to bolo tak, ez som ich mala max. 5ks na tele a to tak soamotene. ze jeden na ruke, dalsi na bruchu, dalsi an nohe atd. to vobec na svrab nevyzeralo, isla som ku koznej, dala mi pre istotu sirovu mast, zobrala vzorku, svrabs a sice nepotvrdil, ale mast ciastocne zabrala. a zabudla som, mala to aj dcera, aj mm. vsetci sme sa antierali, vsetko som vetrala, prala, zehlila, alebo susila v susicke a teda to bolo tiez 2t peklo. a teda zlepsilo sa to,a le stale ma obcas niektore miesta na tele svrbeli, niektore pupaky sa nechceli vyhojit a tak som sa este o nieco neskor natrela Infektocabom ( teda cela rodina ) a to uz zabralo. nebola som teda moc vysypana, a ani mm ani dcera, ale svrbelo to hrozne a zvlast v noci, rano soms a budila so skriabanim. bolo to dost neprijemne.
a akoby to nestacilo, este za par mesiacov som mal od tej sirovej maste rozbehnuty ekzem s vysokou zapalovou aktivitoua bol dost rozsiahly, na celom tele som mal velke cwervene a stipajuce plochy, vecer sa to zhorsovalo a mala som pocit, ze horim, jak ma palila koza po celom tele. no naststie sa to po polroku polepsilo a teraz dufam, ze to uz nezazijem.

lauriema
23. aug 2020

@veronika2550 Ahoj, nie som odborníčka ale dcérka mala asi pred 2 r. Dozadu a vyzeralo to veeeeeelmi podobne

himedzi
24. aug 2020

@veronika2550 sirova masť je slabá, všetko zasmradi a nepomôže veľmi. Skôr Infectoscab a zopakovať dvakrát po sebe .

veronika2550
autor
24. aug 2020

priateľ bol dnes na vyšetrení a zobrali mu vzorku. Podľa výsledkov zistili že je to svrab na 100%.

veronika2550
autor
24. aug 2020

Ale ja pôjdem tiež ku koznej nech mám dokaz ze je to svrab lebo vedenie v robote tomu neverí.

via88
24. aug 2020

Ja som mala tiez podozrenie u seba na svrab, nakoniec vyslo nieco ine, ale vtedy som o tom citala, a ak sa dobre pamatam,ked je dobra imunita ten svrab vlastne zomrie, telo si s tym v podstate poradi, len to zanecha trvale jazvy . Ja len taka info k teme 🙂