Prosím vás viete mi niekto povedať alebo poradiť či je to červ alebo parazit? A prípadne o aký ide? Lebo asi 3 mesiace sme vonku našli mačičku a tak sme si ju osvojili. Býva s nami doma a keďže máme aj terasu tak väčšinu času trávi vonku vždy príde domov mapa sa a spinká doma. Nikdy sme si nevšimli žeby mala problem. No dnes sme prišli domov a na terase sme objavili NIECO VYVRATENE ZO ZALUDKA. PRI SKUMANI KEDZE SA MI TEN MOTUZ NEZDAL BYT MOTUZOM TAK SOM DOTOHO JEMNE PALICKOU POSUNULA A MYSLIM ZE JE TO CERV 😱. ALEBO NETUSIM CO BY TO MOHLO BYT. NAKOLKO MAME AJ 4 ROCNEHO SYNA A TEN JU ZVYKNE MOJKAT 🙈 TAK MAM OBAVU CI BY SA TO NEMOHLO NEJAK PREBIEST ALEBO NIEVO . DAKUJEN ZA POMOC
Potulné zvieratká bývajú veľmi začervené, medzi prvými vecami potrebujú odčervenie a pokiaľ sa pohybuje aj potom vonku tak odčervovať pravidelne. Vyzerá to určite na parazit.
Nie. Doteraz sme nemali s ňou problém. Boli sme u veterinára keď sme ju naši. Povedal že je zdravá nemá ani blchy. Naozaj bola vyhodená od ľudí. Doteraz sme si na nej nič nevšimli akurat teraz sme našli vyvrateny darček na terase
Je to prenosné na človeka ??
@3wick1 vy ste s ñou doteraz nemali problem?
Mali ste v rodine vobec niekedy nejake zviera?
Veterinar ma aj nieco vystudovane? Nevysvetlil vam, ze psy a macky treba pravidelne odcervovat?
My nasmu psovi davame kazde 3 mesiace tabletku na odcervenie a dalsiu tabletku proti blcham alebo inym koznym parazitom. Vzdy nam poslu par dni predtym upozornenie
@3wick1 prepac, ale akekolvek zviera (obzvlast take z ulice, ktore si vezmes domov) musis odcervit, zaockovat a odblsit. Neviem si predstavit mat pri malom dietati doma neodcervene a nezaockovane zviera. Ten veterinar by mal vratit diplom, pokial vam neodporucil aspon odcervenie.
Ahoj, ten červík bude určite škrkavka. Mal to náš psík, keď bol malé šteňa, odčervili sme, ale asi Ťa nepoteším, môže to byť prenosné na človeka. Bola som s malým synom u det. lekára a dal mu pre istotu lieky proti parazitom. Nebezpečné. Aj vajíčka prežívajú. Všetko som prala na vysokej teplote. Ešte som sa na veterine hnevala, že tie lieky by snáď mala mať každá mama v kabelke, keď sa jej deti hrajú na piesku. Ale sestrička len pokrčila ramenami, že asi áno. No nič nám nakoniec nebolo. Našťastie. Zvieratku treba dávať pravidelne tabletky na odčervenie.
@3wick1 Potvrdzujem, je to skrkavka.Treba mačku odvážiť a v lekárni kúpiť odcervovacie tablety podľa váhy mačky.Odcervenie zopakovať podľa návodu,keďže na prvýkrát zahynu len dospelé červy, nie vajíčka.
@tenerifka prosím ťa ty jej veríš že bola u nejakého veterinára?? Neviem si predstaviť, kto by jej na pouličné mača povedal že je zdravé, bez blch a rovno si ho hneď hoď do postele nie? Určite jej nenavrhol ani očkovanie (proti besnote je zo zákona povinné) a poslal ju spokojnu domov s účtom 0,00. Autorka len našla niekde mačku a myslí si, že keď jej dá jesť a vodu že to stačí.
@3wick1 Vyzerá to na skrkavku, je to parazit čo žije v čreve. Ak ju mačka vyvracala je riadne začervena. Pre mačku kúp odcervovacie tabletky a celej rodine daj predpísať lieky proti skravkam.
Neber to na ľahkú váhu. Je to svinstvo.
Známy, chlap ako hora bol pol roka chorý slabý chodil po doktoroch. Nikto nevedel čo mu je, veľká záhada už z neho robili hypochondra a na psychiatriu ho posielali keď si jeden mladý doktor spomenul že aj parazity existujú, dal mu zrobiť testy, bola to skrkavka, dostal lieky a za mesiac bol ok.
Je to skrkavka.Syn by musel zjest hovienko,al.piesok,do kt.sa vykakala cica.
To je tak nevhutne mat doma,macky von nie dnu.A odcrecnit.
A dávate mačka pravidelne odčervovacie tabletky? Ak nie tak zajtra kúpiť a hneď jej dať. Mačka by sa mala odčerovať každých 3-6 mesiacov.