Je to normálne?

azurova99
12. aug 2021

ahojte, trochu som vykolajena, človek sa, pýta aký kupit darček pre 6 ročne dievča ( ktore ma všetko), kedže peniaze mu asi nik davat nebude a hned na cloveka zacnu mamicky utočiť, čo to mam za dieta ich deti nie su takto naucene, mam ist s nim na vylet viac sa mu venovať a nekupovať mu vždy všetko,
Ani si nedaju vysvetliť, že to nie je moje dieťa, vidim ho ledva raz za 3 mesiace, kedže byvaju od nas dalej a mame svoje problemy takže nemam cas chodiť po vyletoch, prerabame dom , takže som rada že sa stiham venovať svojej dcere , veciam kolo domu a domacnosti. prepacte ak som niekomu tymto stupila na otlak, ale fakt nechapem co sa niektore do vsetkeho usia obuvat, sa nudia za pc alebo co pritom som chcela len normalne poradit, kedze hracky jej kupovat nemame

ella_price
12. aug 2021

Veď si sa mala vykašlať na komentáre a darovať jej niečo podla vlastného uváženia, poprípade ak si si našla nejaké užitočné tipy v komentároch tak si sa mala nechať inšpirovať a nie sa zbytočne nad tým vzrušovať.

luccija
12. aug 2021

@azurova99 toto Ťa tak vytočilo?kúp niečo tvorivé či pekné tričko, keď to nemá byť hracka

azurova99
autor
12. aug 2021

ako nevytocilo ma to do nepricetna, len proste nechapem, ako sa mozu niektore takto spravat k inym,

felycity
12. aug 2021

ja ťa chápem, stratila sa medzi nami a teda tu obzvlášť hranica slušnosti, odkiaľ pokiaľ a ako sa mám baviť, to je na tom dosť smutné až tragické

ivkazba
12. aug 2021

Ja napríklad nechápem týmto otázkam "čo mám kúpiť"? Či už ide o dieťa či dospelého. Veď ako môžem poradiť, keď toho človeka nepoznám? Na druhej strane, kašli na to, či sa ti niekoho komentáre páčia alebo nie. Ak vie mať človek "na háku" a neriešiť názory iných na seba, život je oveľa pokojnejší.

azurova99
autor
12. aug 2021

@felycity ako nie som nahnevana ani nejako strasne vytocena, len mam pocit ako keby mi facku dali rovno utocit na cloveka, ktory sa len spyta co ma kupit dietatu, ja mam 3 rocne takze, vobec neviem co teraz ide medzi 6 rocnymi co ma rada alebo tak moja leti len na frozen a lapky takze 6 rocne moze na uplne niecom inom , a hned utocia ze som zla matka lebo jej vsetko kupim??

azurova99
autor
12. aug 2021

@ivkazba ako bola som na stranke, kde ponukaju ludia kreativne veci handmade, tak nieco take som jej chcela z toho vybrat

panelacikova
12. aug 2021

@azurova99 a prečo nemôžeš dať peniažky 6-ročnému dievčatku? moja v tomto veku rada prijímala ako dary peniažky. mala kovovú pokladničku a tešila sa, že sa jej napĺňa. a naučila sa šetriť. dodnes je šetrná a myslím si, že má veľmi dobrý základ pre budúce hospodárenie s peniazmi. netušíme, aké to dieťa je. ak má všetko, napriek tomu je skromné, tak potešia aj peniažky alebo pokladnička (ak nemá). ak má všetko a je rozmazlené ako malý šimpanz, tak potom by som nedarovala nič. načo?
a ešte mi napadlo teraz, keď čítam, že máš 3-ročné dieťa.... ak to 6-ročné je z rodiny, čo tak fakt vziať ho do cukrárne alebo niekde na výlet (na kolotoče, do ZOO...) aj so svojim dieťaťom? urobíš mu možno radosť a odľahčíš na pár hodín rodičov...

magduska2
12. aug 2021

@azurova99 Kašli na ne..aj ked verím,že to vytáča.
Neviem či je tu taký trend, či tie matky závidia alebo čo 🤦‍♀️ ..ale úplně bežne to vidím pod podobným prispevkom skoro denne" Nechápu,že fráza "všetko majú" neznamená že všetko majú...ale ,že člověk chce možno len nápad na nieco originálne.
Neviem ,skús zistit či sa nehrá rada s LPS zvieratkami alebo LOL ...naše malá mala v tom veku velkú mániu,a vždy ju najviac potešili nové a nové postavičky.

azurova99
autor
12. aug 2021

@panelacikova ako velmi sa tak nestretavame ani nic, a su daleko od nas vidime sa len na oslavy, a muz tam velmi nerad chodi, take maju divne vztahy v rodine, ako moja tez dostane zvycajne len nejaku malickost co ju potesi a peniaze, a tortu ze sfukne to ju tesi najviac.

panelacikova
12. aug 2021

@azurova99 no tak ak je to tak, tak to vyrieš fakt nejakými peniazmi s tým, že nech si kúpi niečo, čo sa jej páči. a hotovo. 🙂

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
azurova99
autor
12. aug 2021

dakujem baby ste super, nieco som uz nasla plus jej kupim este nejake oblecenie do skoly a basta

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
12. aug 2021

6 ročnej , knihu , pracovný zošit, pastelky, kufrík s kreslením...
ale môžeš sa aj neviem čo, dieťaťu čo má všetko sa nezavďačíš - máme v rodine....😉

azurova99
autor
12. aug 2021

@viestta je to moja neter z muzovej strany cca 3 roky ju poznam, ale ako pisem vidime sa len cez oslavy takze v podstate nepoznam

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
azurova99
autor
12. aug 2021

@hazelgracegus tak ono to nebolo ani tu ale na fb stranke handmade tvory

jana_eyre_2
12. aug 2021

A myslis, že na diskusii to bude iné? Nie, vždy keď sa pýtaš A, odpoveď dostaneš na B, C,D,....X,Y.. 🤔

azurova99
autor
12. aug 2021

@jana_eyre_2 to viem tiez som sa tu vela veci pytala a su ludia a ludia, niektori poradia slusne a niektorí ako keby ste im na otlak stupili

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laladua
12. aug 2021

Neries, ked sa ti nepacia niektore reakcie, tak proste jednym uchom dnu a druhym von, vobec sa tym netrap.

clementine171
12. aug 2021

Ludia su rozni, neries, na nete a konkretne aj tu na konikovi, mam pocit ze su tu niektore platene za hejt a negativne komenty :D vobec nevsimat. co sa tyka vhodneho darceka, ja podobne riesim kazdorocne s partnerovymi synovcami, ze nevieme co. Kym nebol covid dostavali vstupenky do aquaparku, do kina, alebo nejake podujatie (vzdy sme sa vopred opytali rodicov, ci konkretne vstupenky vyuziju), tento rok som vymyslela predplatne na detsky casopis, ze synovcovi na jeho vlastne meno pride nove cislo vzdy do schranky. A vraj sa tomu velmi vytesuje ze mu prisla posta. Z oblecka vzdy zabralo bud piskacie tricko alebo svietiace v tme.

azurova99
autor
13. aug 2021

@clementine171 vidite to ma vobec nenapadlo nejaky casopis jej objednat to by mozno bolo fajn , co sa tyka nejakych vyletov, oni nikam nechodia maximalne na ryby aj to len obcas lebo ich otcovi sa nechce keby mohol travil by aj vikendy v robote

hapkova
13. aug 2021

Teraz je taka doba, ze ludia su na seba zli. Su negativnejsi, viac si zavidia. Snad sa to upokoji aj cele toto zvlastne obdobie pominie