Myslite si, ze vsetko co sa v zivote stane, co nas vsetko postretne, ludia, veci a vobec vsetko....ze je to cisto len nahoda, alebo proste vsetko so vsetkym ma nejaky suvis???? 😕 😕 Rada by som s vami na tuto temu nejako podiskutovala. 🙂
@junovka my aj o takychto veciach diskutujeme v kontakte s anjelmi a urcite nahody neexistuju 😉
tiez si myslim, ze vsetko sa deje z nejakeho dovodu, to dobre i zle
@zuzulik7
@marianka79
@dadis a myslite si, ze ked opat som v kontakte s urcitymi ludmi, ktorych som nevidela a nepocula 10-20 rokov, ze ma ten osud nejaky zamer , preco som s nimi???....lebo ja si myslim na 80 % , ze asi ano 😒 😕
...len nerozumiem, preco prave po takej dlhej dobe???preco az teraz...a preco prave teraz, ked som si zacala robit tu reviziu v mojom zivote??? 😒 😕 😕
no, pravdupovediac, s urcitym clovekom by som v podstate aj nasla tie rovnake " nahody", ale.....netrufam si ich sem napisat, nakolko nerada by som sa dostala , ak ma tu nejaky ludia spoznaju, do problemov...ked este neviem na com vlastne v zivote som 😅 😅 ...ale je to dost zaujimave ako sa to vsetko dokopy nejako zamotava... 🙂
...a preto neverim, ze je to len " nahoda " 🙂 ...a j ked su tu dost velke prekazky, ale.....
nikto viac? 😕 ☹
@junovka já nejsem zarputilým zastáncem ani jednoho...je pravda, že řada "náhod" mi absolutně změnila život, takže mám problém uvěřit tomu, že to byla jen náhoda, ale stejně tak si myslím, že náhoda jako taková existuje...ale to, co se děje tobě...brala bych to víc než jen jako náhodu, ale neřešila bych to, proč, proč teď...samo to přijde a uvidíš, jestli to pro tebe bude mít zásadnější význam a nebo to opravdu byla jen shoda okolností... 😉
@junovka myslím si,že opravdu to,co se v našem životě děje není náhoda,ale prostě to tak musí být.Já třeba dost přemýšlím o tom co se stalo mě.Brácha zemřel při autonehodě před 13 lety,moje maminka zemřela před třemi roky-my se 5 let snažili o mimi formou umělého oplodnění,dokud"žila mamka,tak bez úspěchů a rok po její smrti najednou to vyšlo.A mám dvojčátka-a kluka a holku-nejsem pověrčivá,nebo tak něco,ale občas mě přepadne myšlenka,že to tak muselo být a za oba mě poslal ty dva prcky 😉 Já život beru takový,jaký je.A to nemluvím o datumech-brácha zemřel 28.9,mamka 12.9(10 let od sebe) a já měla termín porodu 12.5(na měsíci nezáleží,jen ty dny mě překvapují) a nakonec se narodili 28.4-takže 12 a 28 jsou stejné.Nevím no,v ničem se nikdy moc nenimrám,ale tohle mě prostě nejde pořád z hlavy 😅 Takže všechno zlé,je k něčemu dobré-i když mě moc mrzí,že se mamka nedožila vytoužených vnoučátek 😔 ☹ ,ale snad mě je tam oba hlídají ze shora 😀
@junovka mne celkom vychadza ako pravdive toto:
Ľudia prichádzajú do našich životov pre nejakú príčinu na určité obdobie alebo na celý ŽIVOT. Ak ich budeme vedieť odlišovať, tak sa naučíme, čo je potrebné urobiť pre nich.
PRÍČINA
Ak sú niektorí v našom živote pre nejakú príčinu, tak je to vlastne vyjadrením
našej potreby.
Prišli, aby nám pomohli vyriešiť nejaký problém, prišli nám poradiť a
podporiť nás vo fyzickej, emočnej alebo duševnej stránke. Nám sa môže zdať, že nám ich poslalo samé nebo a ono to skutočne urobilo. Sú tu preto, lebo ich my potrebujeme, aby tu boli. Neskoršie, keď sa už náš problém vyriešil alebo prišiel čas nechať zvyšok problému na nás samotných, tak táto osoba urobí alebo povie niečo, čo ukonči náš vzájomný vzťah. Niekedy tieto osoby zomrú. Niekedy jednoducho odídu.
My si však musíme uvedomiť to, že náš problém sa vyriešil, naša potreba sa
uspokojila a teda ich účasť v našom živote sa skončila. Naša modlitba bola
vypočutá, teraz už musíme vstať a ísť sami, bez ich pomoci.
OBDOBIE
Niektorí ľudia sú v našich životoch na určité OBDOBIE ... naša cesta životom
nám ich poslala na určité OBDOBIE ... väčšinou sa navzájom od seba niečo
naučíme, zažijeme niečo super, dobre sa spolu zasmejeme, naučíme sa pomáhať si.
... väčšinou nás títo ľudia naučia niečo, čo sme nevedeli alebo nás prinútia
vyskúšať niečo, čo sme ešte v živote neurobili. Obvykle zažijeme s týmito
ľuďmi veľa zábavy, avšak je to na určité OBDOBIE ...
CELÝ ŽIVOT
Celoživotné vzťahy nám dávajú celoživotné lekcie. Musíme týmito lekciami
postupne prechádzať a nimi budovať tento vzťah, aby mal dobré základy.
Dôležité je učiť sa z týchto lekcií, milovať túto osobu a uvádzať do praxe to,
čo sme sa naučili vo všetkých ostatných našich vzťahoch, vo všetkých oblastiach nášho života.
Osud nemá žádné záměry, je to mixáž všecho: náhod, shody okolností a logických důsledků, jejichž příčinu známe nebo vůbec ne.
Rozhodně se ale věci "nedějí" proto, že je to nějak dáno, něco nám to sděluje, že se to má stát, naprosto nic není předem dané, naprogramované, předurčené. Zítřek je následek dneška, včerejška - spolu se spoustou navzájem se ovlivňujících náhod a shody okolností. Lide se rozcházejí, zrají, zase na sebe narážejí - to je úplně normální hemžení na světe..
@junovka tak se v tom nevrtej, nepátrej, stejně na nic nepřijdeš. Prostě to tak je a tak se s těmi lidmi bav..ne ?? 🙂
Někdy člověk taky chce slyšet, že to je osud potkat někoho třeba po 10,20 letech. 🙂 osud není nikdy dopředu předurčený.
Utváříme si ho sami a někdy ho také utváří naše okolí 🙂 Je hloupost se spoléhat nebo přemýšlet nad nějakým osudem. Stejně se nikdy nedozvíme jak to je. Je lepší myslet na to, že každý je strůjcem svého štěstí.
Pekný deň, chcela by sa podeliť a vypýtať si názor... poprosila som jednu pani o vyklad osudu, napisala mi, že do 2 dní mi ho pošle... čakala som týždeň, mala rôzne výhovorky, sľubovala, že bude, mám počkať...po týždni a rôznych výhovorkach som jej napísala, že ak nemá čas, nech mi peniaze vráti...do minúty mi poslala platbu... má niekto skúsenosť, prezradia, ak vidia niečo zlé?... obávam sa, že mi nechcela povedať pravdu, ak videla nepriaznivý osud... ďakujem za názory a skúsenosti
Ja si myslim,ze nahody nie su... ,ze vsetko ma nejaky suvis...a to co sa deje, sa deje z nejakeho dovodu. I ked niekedy sa to nemusi tak zdat, teda, ze clovek nechape preco sa to deje,... ale s odstupom casu si to moze uvedomit, ak teda sam chce a ak sa o to aj snazi.