Je to choroba, keď si ľudia radi vymýšľajú?

motylik1998
6. máj 2022

Ahojte, mňa by zaujímalo, je to nejaká choroba, že si ľudia radi vymýšľajú aby boli zaujímavý...nechápem ako si niekto môže toľko vymýšľať a hovoriť to ako keby reálne to človek prežil, zažije atď 😀😀. Premýšľam či to robia naschvál, alebo si to neuvedomujú. Mate nejaké historky s kamarátkami, frajermi, manželmi atď čo viete že klamu, alebo prikrašlia veci a pritom vetie, že to je úplne inak.

platinumblond
6. máj 2022

@motylik1998 Tiez ma zaujima co ich motivuje k tomu, prihody co ja viem, to su suvisle klamstva.

ilovecoffee
6. máj 2022

@motylik1998 ahoj, poznám kopec takých ľudí, ktorí už podľa mňa toľko klamú, že nakoniec aj sami tomu uveria..a dokonca sú takí ľudia, ktorí ti dokážu pred niekým klamať rovno do očí a ešte z teba spravia blázna..zazila som si to a ostala som taka zaskočená, že som ani nevedela ako reagovať, len mi bolo do plaču..a podĺa mňa to není choroba, ale zloba

0silvia0
6. máj 2022

@motylik1998 poznala som jedneho s tymto problemom, podla mna je to psychopaticka crta osobnosti:
https://www.zzz.sk/clanok/11072-psychopaticke-c...

ikonica
7. máj 2022

Bajiva lhavost 😁

anja27
7. máj 2022

@motylik1998 to by aj mna zaujimalo poznam par takych a ja mam pocit ze to robia bud ze sa chcu chvastat a nemaju cim tak vymyslaju alebo zo strachu. Potrebuju obdiv a putat pozornost a nemaju cim tak vymyslaju asi ale urcite maju aj ine dovody na to no ja tomu nerozumiem aj tak..je to smiesne

motylik1998
autor
7. máj 2022

@anja27 ja tiež nerozumiem, ale mne to príde chore ....ale ze ich netrápi ze stratia už niekoho dôveru takým štýlom

anja27
7. máj 2022

@motylik1998 netrapi lebo to robia pre svoje ego a mozno to fakt ani nevnimaju tak neviem ale je to otravne a protivne taki ludia. Aspon mne sa to protivi a komunikujem s nimi len ked musim naozaj a beriem ich s velkou rezervou lebo vacsina veci sa im neda verit..

motylik1998
autor
7. máj 2022

@anja27 presne to mam tiež tak isto najradšej sa s takými ľuďmi nestretavam a keď nemusím tak ani neodpisujem 😀😀

naobedbuduspagety
7. máj 2022

Histriónska porucha osobnosti, tiež sú to klamári a vymýšľači.

sszuzu8
7. máj 2022

Môj otec si tak vymyslel neveru lebo chcel nejak provokovať. Nakoniec to skončilo tak ze on ani reálne nevie ci k. Tomu došlo alebo si to len vymyslel. Ale on ma nejaké psychiatrické diagnózy..

xsuzannex
7. máj 2022

staci ze bol taky clovek v detstve podcenovany, ignorovany, tak potrebuje zaujat a ziskat pozornost na svoju stranu.. chce aby ho ludia pocuvali, vnimali.. podla mna sa nemusi jednat hned o diagnozu (aj ked urcite su aj take pripady), ale proste si taky clovek hlada cestu ako ziskat nejaky obdiv, vzbudit lutost, skratka, aby si ho zacali vsimat..