Je to blcha?

11. aug 2022

Ahojte, je toto blcha?
Našla som to liezť po našom bytovom psovi a už stresujem..

zuzinka888
11. aug 2022

No asi ano.

anjelicek26
11. aug 2022

Ano je

1xenia1
11. aug 2022

Áno je ale hlavne nepanikár. Zober psa k veterinárovi nech mu dá antiparazitiká, pre toto ich treba používať celoročne. Povysávať, poumývať byť a vyprať veci kde pes spáva.

autor
11. aug 2022

@1xenia1 porazí ma.. naposledy dostala pipetu pred 1,5mesiacom, ale používali sme len také prírodné (teraz došli nemáme ešte kúpené ďalšie) nakoľko máme ročné dieťa ktoré psíka chytá.. zrovna dnes ideme k vetovi na očkovanie.. myslíš že existuje niečo šetrné aby to malému neuškodilo keď ju bude chytať?

1xenia1
11. aug 2022

Väčšina pipiet je na jeden mesiac a úprimne poviem že tieto veci na prírodnej báze účinkujú minimálne. Už dosť zle sú na tom s účinnosťou aj obojky. Skúste Bravecto tablety, nedáva sa to kožu ale pes to zje takže dieťa ho v pohode môže chytať, stojí okolo 30€ podľa váhy psa ale ochranu poskytuje na tri mesiace.

syslik81
11. aug 2022

je to normalne aj ked mapespipetu ze nanho blcha skoci ale potom zomrie... otazne je ci ta blcha bola cula alebo omamena .. my pouzivame Advantage pre macku aj psa a mame klud.. macka je alrgiska na blsie ustipnutie a s tymto nikdy nic nechytila uz ...

autor
11. aug 2022

@1xenia1 áno počula som o tej tabletke ale vraj je dosť silná a niektoré psy ju zle znášajú.. a naša má dosť citlivé trávenie, preto sme volili pipety. A akurát včera sme ju odčervovali tak neviem či by mohla dostať ďalšiu tabletku 😞
Každopádne manžel dostane poriadnu hubovu polievku, včera večer s ňou bol na pive, ktovie kde sa tam túlala a akého ježka alebo čo ňuchala. Dúfam že cez noc nestihla zamoriť byt.

autor
11. aug 2022

@syslik81 liezla jej po srsti a keď som ju chytila skočila mi vyššie na ruku

syslik81
11. aug 2022

manzela nechaj tak.. blcha na nu moze skocit hockde v trave .. kludne aj tesne pred domom etc .. ak si ju tak lahko chytila tak ma v sebe este kus pipety .. nepanikar .. to ze je odblsena neznamena ze blcha tam byt nemoze,... ver ze3 v obleceni mas viac sajrajtu z venka ako ma ta mini blcha.. moj pes je jak chodiaci taxik .. je mala huhnata a staci prejst po parku a uz ma na sebe daku - samorejme dlho nevydrzi a zdechcne ... (blcha nie pes) nadych vydych kup poriadnu pipetu (ja tabletky nemam rada) a uzivaj den

autor
11. aug 2022

@syslik81 prosím ťa akú používaš ty? My máme 5kg maltezáčku, používali sme doteraz Herbamax pipety ale už ich ťažšie dostať, neviem či majú výpadok alebo čo

syslik81
11. aug 2022

Advantage

autor
11. aug 2022

@syslik81 a to je aj pre psa? Ja som našla advantage pre mačky a králiky

syslik81
11. aug 2022

Je aj pre psov..