Je tento email podvod?

modrykolibrik
30. mar 2024

Prisiel mi takyto email

Dobrý deň Siana,

Rád by som Vám poslal faktúru za rok 2023-2024 za Aylin, ktorú som dostal z účtovníctva FSG Lancy. Prosíme o zaplatenie čo najskôr, ideálne do konca marca, prípadne hneď začiatkom apríla.

Prajem vám krásnu Veľkú noc a veselé sviatky.

S Pozdravom,

Nathalie

Neviete mi povedat co to je? V zivote som o tom nepocula netusim preco chcu odomna 300€?

Mam rovnaky ucet ako moja menovkyna a vsrtky jej emaili chodia aj mne ale neviem ci je to aj tento pripad?

januarova
30. mar 2024

@modrykolibrik jasný podvod. Označ v mailoch ako spam a zablokuj

lamonita
30. mar 2024

Chudera Nathalie, ani nevie, že o sebe napísala v mužskom rode🤣🤣 jasne ze podvod. Ci objednávala si si službu z Francúzska? Nejaku gymnastiku? Googlila si tu spoločnosť?

lamonita
30. mar 2024

A voláš sa Siana?

modrykolibrik
autor
30. mar 2024

@lamonita ano volam sa Siana ale nechspem kde toto zobrali. Ja som to prelozila do googlu lebo som nerozumela tomu textu

simsalabim
30. mar 2024

Ved to je na prvy pohlad podvod ako vysity 🙈

lamonita
30. mar 2024

@modrykolibrik ahááá no inak krásne meno🥰 ale stačí sa ozaj mrknúť ci využívas ich služby... nie? Tak je to bud omyl z ich strany, lebo pokus o vylakanie penazi z nic netusiacich ludi. nič neplať

ahhola
30. mar 2024

Nemecký filozof Immanuel Kant v 18. storočí napísal:

„Dve veci napĺňajú myseľ vždy novým a rastúcim obdivom a úctou, čím častejšie a vytrvalejšie sa nimi premýšľanie zaoberá:

🌠🌌🌠hviezdne nebo nado mnou a mravný zákon vo mne... 🤣

Keby zil dnes, v ere internetu, doplnil by svoj vyrok o blbcov, ktory proaktivne riesia kazdu ocividnu smejdovinu▪️▪️▪️z Nigerie, napr.

Vsak im posli 300€,alebo si este pozicaj, aby mali dost.

sevrin
30. mar 2024

Je to podvod, z akej emailovej adresy to prišlo?

maranco
30. mar 2024

@modrykolibrik tie prílohy s falošnou faktúrou zvyknú byť aj zavírené, skús prílohu odoslať na kontrolu cez https://www.virustotal.com

sirka9
1. apr 2024

@modrykolibrik ale to v záhlaví asi nie je tvoja adresa, že? To len taky detail, podľa, ktorého vieš, že to je podvod. Okrem iného teda.