Ahojte, myslíte že je to ťažke kvázi naročnejšie ako na lyžiach,, viem lyžovať ale nenadchlo ma to asi ako som plánovala🙈pri iných športoch mam adrenalín v tele, ale lyžovanie ach vôbec, preto by som chcela skúsiť snowboard ale neviem čo čakať , pozerslaa som su nejaké videjka ,, ako dlho vam trvalo kým ste sa naučili a dobre str zišli zjazdovku?❤️
Syn od malička lyžoval, potom si jedného dňa požičal snowboard, že chce skúsiť a naučil sa sám, odpozoroval od druhých. Inštruktora nechcel. Začal na malom kopčeku, teraz už zíde aj veľký kopec, ale radšej má menšie lúčky aby nemusel stále brzdiť. Ale on čo chytí do rúk, myslím šport, to mu ide.
@aniee_aniee moji dvaja kamaráti sa naučili snowboardovať za 2 dni. Určite to skús, aspoň sa sama presvedčíš či ťa to začne baviť alebo nie
Zalezi od toho, kolko mas rokov😃 mladnaci sa rychlo ucia, a nejaka bolest ta len tak nezastavi. Pretoze zo zaciatku to boli, a dost-stale padas, bud na zadok, alebo na kolena, a potom sa rukami zdvihas, cize svalovica jak feas. Odporucam urcite aspon na par hodin instruktora, ten ta nauci spravnu techniku a mozes pilovat potom sama.
Tu mam par rokov skusenosti 🙂 Da sa to naucit relativne rychlo (ucil som raz spoluziacku mojej dcery a za 2 hodiny vedela robit obe otocky (toe & heel). Ale videl som ludi, ktori sa to chceli ucit sami a trapili sa 3 dni, kym ako tak stali na doske. Takze - urcite instruktor (idelane specializovana snowbordova skola). Sama to neskusaj, naucis sa ale zbytocne sa budes dlho trapit. Kup si crash pants (stoja asi 30 eur) na zadok a kostrc. A chranice zapestia. Je tam velka pravdepodobnost zranenia prve dni. Co sa casu tyka - dost zalezi ako vies lyzovat a aku mas toleranciu k rychlosti. Ak vies vyborne carvovat na lyziach vo vyssich rychlostiach, budes to vediet preniest relativne rychlo na snowboard (ono princip je rovnaky). Ak si ale lyziar zaciatocnik, tak to chce par desiatok dni na svahu, kym budes vediet pekne snowbordovat. Ale cerveny svah by si mala zist s dobrym instruktorom bez problemov po 4-5 dnoch.
@majlo1234 viem čo myslíš. Pocit a technika je samozrejme iná - ale ľudia ktorí poznajú karving na jednom alebo druhom vedia čo majú dosiahnuť. Ale to sme už ďaleko. Autorke držím palce. Už 10 rokov si hovorím že sa vrátim na lyže ale hneď ako zavretrim prvé mrazivé dni, myslím už len na jedno 🙂
@aniee_aniee podľa mňa je učenie ma snowboarde náročnejšie, ako na lyžiach. Ale prečo by si to neskúsila? Možno Ti to pôjde a bude sa Ti to páčiť.