Dnes popri behackach sme na ceste videli dve sovy na strome...naozaj sa ho pri,že sova (smrť)
Symbolizuje to smrt?
@stellarstar moja spolujazdec to povedal.
Skôr čierne vrany ale sovy nie
Otvor si Google a naštuduj si to sama a uvidíš
No zbohom... Teraz sa budú vraždiť sovy, vrany, zajace🤣🤣🤣vieš o tom, že v prírode sa sem tam zjavia nejaké tie zvieratá, mali ste šťastie a namiesto toho, aby ste ich ticho pozorovali, ste preberali takéto koniny. Neverím ani tomu, že by ste boli nast ročne decká... Lebo tie tiež neveria na takéto debilny.
Podla povier starych materi bol kuvik poslom smrti, nie sova vseobecne.
Ja som v lete videla bociany a nie som tehotna. To len na margo tych sov
sova symbolizuje skor mudrost,
sova - je odjakziva symbolom múdrosti - ale niekomu ani dve nepomozu
A vieš aj, že keď uvidíš pri ceste srnku, budeš z toho jeleň?
No byt tebou oslavim tie Vianoce este dnes.
Vies. Ked ste az dve videli.
Pre istotu.
😉
Kedysi sa hovorilo, ked kuvik kuvika, vesti smrt. Ano, aj kuvik je sova ale treba pouzivat aj pri tychto povedackach to co je v hlave. Ale viem, ze niektori tam mavaju aj piliny...
Znamená to, že máš byť rada, že je ešte v dnešnej dobe príležitosť vidieť sovy vo voľnej prírode
Sova je symbol mudrosti a evidentne je to pre niektorych smrt😉
U nás na dvore žijú dlhé roky sovy (máme veľa stromov), ich mláďatá v lete tak zlato pískajú, to o čom píšeš som ešte nepočula.
tak to by u nás musel stále niekto zomierať, pretože v lese, kam chodím behať vidím sovu každý deň. Je to blbosť.
Kto tieto stupidne temy vymysla?🤔🙄
v niektorých kulturach sa verilo ze niektore vtaky, najma krkavce, havrany a vrany dokazu prekonavat hranicu medzi svetom zivych a mrtvych a ze su vlastne takými sprievodcami duse zomreleho na ceste do zahrobia... sova je sice nocny tvor ale spaja sa skor s mudrostou , najma preto ze moze vidiet to co iní nevidia, co je vlaste mudrost samotna... teraz mi este napadlo, u starych slovanov bol niektorý druh sovy, resp. jeho hukanie povazovane za predzvest prichádzajucej smrti...
tak si vyber 😀
@prasiatko30 možno by ich museli zjest 😂
Vieš čo znamená sova na konári ? Že sedí, oddychuje a striehne na potravu.
A ak sú dve, tak čakaju na dve kravy ...
Či to nebude tým, že opadlo lístie zo stromov a vidno rôznu faunu.
Dve sovy sedia na konari a zrazu jedna zahuka. Ta druha skoro spadla a hovori, vies, ako som sa ta zlakla? 🙂
A kde si maju tie chudence sadnut a pokecat(pohukat si), aby z nich ludia nemali desy?
Oni neprisli k vam domov, ale vy ste prisli behat domov k nim. Do lesa. 🙂
... a potom chceme mat v parlamente mudrych ludi - no asi tazko s takymto zlozenim naroda
Nam raz do bytu cez otvorene okno vletela sova. Prezili sme to vsetci, vratane sovu, ktorej bolo treba pomoct vyletiet von. A ze sova je symbol smrti pocujem prvy raz v zivote.
@stanulienkat 12rocni pubertiaci.
To boli pravdepodobne nejake dravce co sa ohrievaju popri ceste.
Mne chodi sova na jedlicku pred barakom odkedy tu byvame.tym padom som uz asi 7 rokov mrtva
...naozaj sa ho pri,že sova (smrť) ???
Nie sova neznamená smrť 🙄🙈 odkiaľ to berieš?