Je sedmička vína denne už alkoholizmom?

29. jún 2020

Ahoj ženy, je sedmička (liter) vína denne, prípadne každý druhý deň už alkoholizmus?

janetinka27
29. jún 2020

povedala by som, ze ano, ak to trva uz dlhsie obdobie.

autor
29. jún 2020

@janetinka27 A ak je to v prípade, že vypije ten liter alkoholu a potom niekoľko dní nič? Potom sa to ale zase zopakuje, vždy pri nejakom sklamaní či inom psychickom vypätí.

autor
29. jún 2020

Rozhodne ale nemá absťáky.

janetinka27
29. jún 2020

neviem, to je skor asi otazka na na nejakeho odbornika na posudenie celkoveho stavu. kebyze je to tak ako pises v prvom prispevku, tak by som sa priklonila pri dlhodobejsom pretrvavani k alkoholizmu. ak je to pri sklamani, psychickom vypati, je to mozno len sposob zmiernenia situacie, proste vypnut, oblbnut sa. ale nemusi tam byt este zavislost.

autor
29. jún 2020

@janetinka27 Áno, preto pije, aby sa netrápil, zabudol..

zuzkalujza
29. jún 2020

Toto nie je alkoholizmus, ale speje to k tomu, môj názor. Môže sa to prehupnúť ani nebude vedieť ako, alebo aj nemusí. Je to veľmi individuálne. Sú tu ženy čo považujú za alkoholizmus aj to, keď si ich muž dá cez víkend pivo.... a sú tu také ktorým to nevadí, prípadne si ho dajú spolu s nimi. Môj otec je alkoholik a to sa bavíme o iných denných kvantách alkoholu. Ale ako hovorím, tá čiara je veľmi tenká, takže treba to udržať pod kontrolou. Hlavný problém tu ale vidím v tom, že alkoholom rieši problém..... žiaden alkohol na svete žiaden problém ešte nevyriešil, skôr naopak....

deti95060810
29. jún 2020

samozrejme odpoveď musí dať odborník, ale podľa môjho názoru má celkom slušne našľapnuté na cestu alkoholika.....

ivkazba
29. jún 2020

A ako často sa strápi a potrebuje zabudnúť? Ak je to často, tak treba riešiť veci inak, nie alkoholom. Pretože alkohol je ako ciga... človek si zapáli jednu dve na nervy a ani nevie a fajčí 10 či viac denne. Aj tu z občasného pitia môže časom vzniknúť závislosť. Problémy treba riešiť inak, nie takto. Aby sa nestalo, že alkohol bude ďalší problém.

deti95060810
29. jún 2020

pije aby zabudol? takto začínala drvivá väčšina alkoholikov....
Určite treba navštíviť psychiatra a riešiť problém zavčasu...

autor
29. jún 2020

@ivkazba Docela často. Pritom alkohol problémy nerieši. On si vypije aby zabudol, vždy, keď ma problémy v práci alebo keď sa so mnou poháda. Niekedy už mám strach, lebo keď máme medzi sebou problémy, dokáže mi povedať v opilosti fakt hnusné veci.

kittykat22
29. jún 2020

Alkoholizmus sa pozna podla toho, ze si clovek nedokaze na 60 dni odpustit alkohol. Zavislost sa neurcuje mnozstvom ale pocitom, ze bez toho clovek nemoze byt. Taka znama vec u alkoholika je - mam chut, mam slinu, mam chut si vypit.

s_a
29. jún 2020

tak ja ked som mala zlý deň, tak som si dala pohár, max. 2 vína,, ale celá fľaša je podľa mňa zbytočne veľa.. ak aj alkoholik nie je, ako to tu bolo písané, má na to silný nábeh.. ak by mal každý riešiť problémy v práci alebo hádku vo vzťahu alkoholom, tak to by sme zle dopadli

jaskolka
29. jún 2020

Ak aj to nie je ešte závislosť, je to "na najlepšej ceste" k nej. Jedna vec je deci vínka raz za čas, po nejakej náročnej zaťaží, ale sedmička je proste veľa. Pitie alkoholu, aby človek zabudol, či netrápil sa, je zradné, a veľmi rýchlo prekročí tu tenkú hranicu.Toto, čo píšeš, už je dosť na prekročenie hranice alkoholizmu. Určite treba zasiahnuť, nečakat, kým zajde to ďalej.

tripetta
29. jún 2020

Samozrejme, že je. Ale alkoholičky z mk, a je ich žiaľ alarmujúco veľa, sa budú dušovať, že nie. Normálny človek, ktorý nie je závislý na alkohole ho nepotrebuje vôbec. Je x spôsobov, ako si sám pred sebou obhájiť alkoholizmus, závislý človek si takmer nikdy neprizná, že je závislý.

ivkazba
29. jún 2020

Keď sa pohádate, vypije fľašu vína a ešte ti vie v opitosti aj blbé veci povedať? Načo je ti takto nevyzretý chlap? O tom si treba pokecať, pomôcť mu prekonávať stresy inak ako alkoholom. A ak nemá záujem to inak riešiť, tak potom od takého človeka odísť kým je ešte čas.

mirka17
29. jún 2020

nikdy som nechápala ako môže niekto chlastať ked je sklamany, smutny, ma depresie, alkohol by bol posledna vec na ktoru by som v takom stave myslela, lebo podla mna alkohol takyto blby stav iba prehlbuje. ja si vypijem iba vtedy ked mam dobrý den, dobru naladu, chut sa zabávať. nežila by som s chlapom ktorý svoj smutok zahana alkoholom, mam radšej chlapov ktorý danu situaciu riešia inač ako chlastanim.

eliska13
29. jún 2020

Liter vína prípadne každý druhý deň je alkoholik ako vysity ešte, keď píšeš, že pije po strese

eliska13
29. jún 2020

Ver tomu, že aj, keby nemal stres v robote či hádky s tebou po fľaši siahne.Kazdy začína len je víkend, grilovačka, len k jedlu, mal som chuť vždy bude prečo....

karpina
29. jún 2020

Keby sme všetci pili, kvôli problémom v práci, alebo hádke v rodine, to by sme všetci dopadli... A kto chce piť, ten si vždy dôvod nájde. Samozrejme, že je to alkoholizmus.

codal
29. jún 2020

Jakmile někdo řeší opakovaně problémy alkoholem, je to cesta do pekel. A pokud je navíc hnusný ke svému partnerovi, tak už je to jen krůček k fyzickému násilí a může tak do těch pekel stáhnout i jeho. Pokud se to děje opakovaně, dala bych ultimátum, že prostě pít nebude, když se při tom neumí ovládat a nebo bych odešla.

ninai
29. jún 2020

Je to alkoholik ako vysity! Utekaj kym je cas, kym nemáte deti alebo nejake ine zavazky - ak nemáte! Viem o com pisem!! Alkoholik nikdy neprizna, ze ma problem s alkoholom, a ak sa nepôjde liecit dobrovolne tak ho tam ani nijak nedostanes! Zo zaciatku su to mozno "len" nadavky, pri ktorych budeš mat pocit, ze ved si ho vyprovokovala ale ver tomu, ze raz to pride do takej agresie, ze ponici majetok a siahne aj na teba. A to nevravim o prepiti financi atd.... Ak mas otazky, kludne sa pytaj, presla som si tym. 4roky som bojovala aby som z toho jedného dostala ale uz ked to prislo tak daleko, ze som sa zacala bat o svoje zdravie tak som to zial vzdala....musela som od neho odist!

sissy27
29. jún 2020

A čo pre teba zmení odpoveď na otázku či je alebo nie je alkoholik? To je jeho problém. Tvoj problém je, že si nešťastná v nejakom divnom vzťahu s mentálne labilným jedincom. Takže rieš toto a nie to, či je alebo nie je alkoholik. Ak je, tak cesta k liečbe a samotná liečba je dlhý, v podstate celoživotný proces s neistým výsledkom, ak nie je tak je len kretén. Pre teba žiadny rozdiel.

mpg
29. jún 2020

Podľa mňa je to veľa vypiť celú 0,7 alebo litrovú fľašku, ukazujú to aj jeho reči ktoré potom rozpráva. Keby vypil tak 1-2 deci, len na také osvieženie a potom by sa cítil uvolnenejšie, ale inak normálne by rozprával, to by bolo ešte ako-tak. Aj tak by bolo najlepšie, keby si našiel iný spôsob ako riešiť alebo zabudnúť na problémy, lebo alkohol je jeden z najhorších.

stanulienkat
29. jún 2020

Je to vela.

katkati
29. jún 2020

Len aby nezačal umelo vyvolávať problémy kvôli tomu, aby mal dôvod piť. Fľaša vína je veľa.

miriam11
29. jún 2020

Začínajúci alkoholizmus.

ivangeline
29. jún 2020

Mal by si nájsť iné spôsoby, ako sa uvoľniť a zabudnúť na chvíľku na problém. A hlavne neskôr ten problém riešiť! Na pivo s kamošmi je iné ako doma sám s fľašou. Nejaký šport, box alebo beh? Ak je kreatívny, tak zas maľba, fotenie, programovanie..hoc aké hobby vie odreagovať.

mirkaferko
29. jún 2020

U nás to bola cesta do pekla...

timetotime
29. jún 2020

este to problem nie je, ale casom urcite bude, mam kamosku, ktorej priatel takto zacinal, ale ked chodil do prace tak nic bol cisty, ale akonahle prisiel vikend, alebo mal dovolenku, tak den co den stiahol najskor jednu, potom druhu flasu a uz to islo, ich vztah sa skrz to aj skoncil