Ahojte,mňa by zaujímalo či je pre päť člennu rodinu stále ok obyčajne patmiestne auto ? Jedno dieťa bez sedačky,jedno v sedačke,jedno vo vajíčku.
Alebo sa kupujú väčšinou už viac miestne auta?
Ďakujem.
Podľa mňa ok nie je, keď kupovať tak radšej väčšie 7 miestne, aby mali všetci do miesta a pohodlia a môžete ešte aj niekoho zviezť so sebou keď treba
Pri 7 miestnom.treba mysliet ze kufor bude minimalny. My sme 5ti, uz len jedno dieta je v sedacke a je to tak na hrane uz s cestovanim na dlhsie trasy.
Presne tak, pri 7 miestnom treba počítať s mini kufrom, kde sa hocijaký kočík nezmestí a nie to ešte iná batožina na dovolenku 😐 možno tak VW multivan 😄
Mame smax, 7 miestnu verziu, zadny rad sa da zlozit na uplne plocho, takze mame giganticky kufor.
My sme mali 5 miestne a kupili 7 miestne a rozdiel riadne citit. Dve deti sedia v strednom rade, v poslednom mame zdvihnute jedno sedadlo, druhe sklopene a sluzi ako vacsi kufor, ked treba. Ked treba cely kufor, sedia vsetci v strednom rade a maju vela miesta aj tak. Alebo ja sedím medzi 2 detmi a tretie je v predu. Ale ked su vsetky rady vysunute, staci nam aj ten mini kufor, napr na vikend niekam, s golfovym kocikom.
my sme piati. A autá máme hatchbak, sedan a 7-miestne. To 7miestne je brutálne veľký kufor. Mám tam obrovskú prepravku pre psa a sedíme všetci piati plnohodnotne + ešte kopec miesta na kufor. V sedane sme ešte nesedeli traja vzadu. Je to vyslovene auto pre štyroch. A v hatchbaku ako tak by sme sa pomestili.
odobne odporucam 7miestne ak cestujete pravidelne, najlepsie take (nie je o vela dlhšie ako bezne 5m) ktoremu sa da 3rad sedadiel sklopit do podlahy a mas velky kufor a ak potrebujes previest viac ludo len vyklopis my sme mali zafiru
Podľa toho.kolko a ako často všetci spolu cestujete... aj ekonomicky a ekologicky treba mysliet. A aké auto. Sú veľké 5miestne, a malé 5 miestne. My mame combi MB s v kľude.5 dospelých sa vezie a do kufra dám všetko:D horšie je keď sa riešia 3 autosedacky ale tento problém mat nebudete.
Mame W Touareg a 2sedacny, 1podsedak. Úplne v pohode. Záleží aké auto.. Predtým sme mali W CCC a tam sme sa nezmestili
Podľa toho aké.. lebo napríklad aj taký Hyundai i20 je 5miestne auto (mali sme ho požičané keď som naše nabúrala) a máme ešte 2sedacky a jedného syna už bez - a teda jazdilo sa tak dosť ťažko.. ale čo taký Peugeot 307 combi, to sme mali keď bol tretí bábätko a zmestili sme sa v pohode, s predĺžením bezpečnostneho pásu, lebo vtedy boli sedačky ešte tri..
teraz máme 7miestne (Citroen C4 Picasso) hoci sme stále len 5ti, je to kvôli celkovej pohode.. 2sedacky sú len prídavné v kufri ak by ich bolo potreba, napríklad by sme brali nejaké ďalšie dieťa na výlet.. a deti vzadu majú dostatocne veľa priestoru..
Máme aj druhé auto, ktoré bolo do minulého roka to hlavne, ale už je staré, tak je len záložné - to je Renault Espace 7miest.. je to obrovské auto, všetkych 7miest je plnohodnotných a je to naozaj super pohodlné, sedačky sa dajú variovať a prevezies tam aj posteľ.. ale je z nejakého 2006teho, už dosluhuje a využívame ho len keď ja som v práci s tým citroenom.. tým všetkým chcem povedať : áno 5miestne stačí úplne, avšak dôležité je aké to 5miestne auto je.. keďže nepíšeš konkrétny model, ťažko.sa vyjadriť či vám bude pohodlné..
Velmi velmi zalezi od vnutorneho priestoru auta- su auta zvonka na pohlad velke, ale dozadu sa ledva zmestia 3 sedacky -napr. Audi 6 vs Mercedes E - je velky rozdiel. Napriklad do Mercedesu C kombi sa nam lepsie zmestili sedacky ako do tej audiny. Aj Bmw 5 a 7 je priestorna vzadu, medzi audi a mercedesom. Na mercedes sa nechytal ani Ford Smax 7 miestny (co sa tyka pohodlia sedenia). Ale samozrejme vsetko je aj otazka priorit a rozpoctu -jedna vec je chciet a druha mat na to, co by som chcela a maximalne nam vyhovovalo....🙈🙈🙈
PS: jazdime hlavne velmi daleke cesty.
keď sa narodila najmladšia kupovali sme Audi Q7, modelový rok 2017, pretože ako jediná v tejto triede aut mala vtedy plnohodnotné prostredné sedadlo a aj dostatok miesta na nohy. Superb kombi, ktorý sme si nechali ako druhé auto bol síce ok, ale predsa len to bolo na dlhšie cesty stiesnené. V tom čase bolo jedno dieťa bez sedačky, jedno v klasickej sedačke a mimino vo vajíčku.
@vevesh to je pravda, my sme mali v merku aj Jeep Grand Cherokee, mali sme ho požičaný na víkend... sme pri vrátení len slušne poďakovali a išli preč 😀 Auto obrovské jak krava a vzadu si nemala kam zložiť nohy. Otras.
My mame Toyota RAV4 2016, sme 5, tri autosedačky, pes v kufri a chodíme ako sardinky. Ledva vydržím 100 km vzadu medzi autosedckami 9-18 kg a vajcom. Tretia sedacka 15-36 kg je na spolujazdcovi vpredu.
Sme 5ti, mali sme fiat a octaviu combi. Ani do jedného sa nám dozadu nezmestili 2 sedačky pre 3 ročne a vajíčko pre malé babo. Museli sme kúpiť 7miestne 🙂
V klasickom 5 miestnom aute (naozaj myslim klasiku a nie vacsie modely aut) bude to dieta bez sedacky uplne stlacene a navyse neprirodzene vysunute dopredu/do boku, ked das 2 sedacky, tak ten treti to ma vzadu tazke... Ktore dieta tak chces ohrozit? Lebo jazdit je vzdy hop alebo trop, mozes byt skvely sofer, ked ten oproti/vedla nebude... Plus nie je dieta ako dieta, ak ziadne z nich nema vek a vysku na to, aby bolo bez sedacky, tak tu sedacku mat proste musi, hlavne z bezpecnostneho hladiska...
5 miesta je aj Fabia aj Touareg. V jednom sa budú tlačiť aj 3 deti bez sedačky, v druhom budú v pohode sedieť 3 dospelí. Takže nie je auto ako auto. Ak ide o malé auto, to dieťa bez sedačky bude medzi 2 sedačkami ako vo zveráku.