Ahoj, mam na vás trochu zvláštnu otázku.. Stala sa taka vec.. Mame 14 ročného psa.. Z ničoho nič ostal na tom zle (mysleli sme že otrávený z toho ze na prechádzke zobral nejaké kosti).. 5 dní nejedol. Stále bol horšie. Prestal nás vnímať. Keď pil vodu začal ju vracať... Veterinár mu dal cipok proti vracaniu pred dvomi dňami .zabralo to. Včera dal infuziu. Od dnes začal jest. Až veľa. Pije. Nevracia. Začal chodiť. Vnímať nás. Aj pachtiť. Akoby sa prebral k životu.. Dnes bol znova veterinár ho pozrieť a povedal ze je to oveľa lepšie. Bud sa ozaj všetko zlepšilo a dostane sa z toho alebo ako sa hovorí pred smrťou sa zvykne polepšiť. Pes naďalej pije, papá. Samozrejme ešte je trochu slabý veď predsa kolke dni lezal...
Veríte na niečo také ako sa hovorí aj pri ľuďoch ze pred smrťou sa polepší?
áno, stretla som sa s tým pri ľuďoch, ale myslím, že to nie je prípad vášho psíka, a proste mu veterinár pomohol 🙂
@sapetka
@deti95060810 myslite, ze je to koktail hormonov aby sme sa tak nebali smrti?
Pri ludoch by som verila. Moja mama mi poobede hovorila ze uz jej je dobre ze asi ju na druhy den pustia z nemocnice a v noci zomrela.
Pri zvierata neviem
@limetka69 keď mi zomrela mama niečo som si o smrti prečítala. na nete je toho dosť. Napr. telo sa na prirodzenú smrť pripravuje 2-3 mesiace....
Pred smrťou sú ľudia väčšinou už vyrovnaní so skutočnosťou....
@mima1 mne zas mama bola v nemocnici na vyšetrení, ale nechali si ju tam. Prišla som za ňou a som jej povedala aby keď ju pustia domov, aby nešla autobusom ,ale že ju odveziem...Ona mi odpovedala : ja už domov neprídem...Myslela som, že zle počujem... veď predsa pred pár dňami zbierala na poli zemiaky a deň predtým sme spolu behali po obchodoch...
@deti95060810 ja som tiez nieco o smrti citala ale asi z ineho uhla, taku info som nikde nepostrehla, ale teraz ked to citam tak urcite sa telo na to pripravuje, pride mi to prirodzene, aj to, ze posledne tazke dni, clovek asi tolko premysla nad celym zivotom, mozno zhodnocuje a boji sa aj posledneho sudu, ze si telo proste urobi nejaky chemicky koktail, aby smrt nebola skareda, ale pokojna pre zomierajuceho
Podľa toho, čo mu bolo... Ja poznám psíka, ktorému sa polepšilo a potom ho museli uspať, lebo sa infekcia dostala do mozgu, či také čosi.
@deti95060810 moja tam bola len dva dni. Predtym jej nic nebolo aspon sa teda nezdalo. Ale kamoske zas takto otec isiel s tym ze ho obvodna poslala na interne a nechali si ho na pozorovanie. A vraj im povedal ze uz ho nemaju cakat ze on tam uz zostane ze to bude lepsie. A aj tak bolo zomrel
@ivangeline nevieme co mu bolo. Tak predsa má 14 rokov. Ale aj tetaz som bola za ním. Oproti tomu ze vyzeral ze včera zomrie tak dnes je riadne živý.
Mozem potvrdit u nasej Jessinky ( maltezacka ) s rakovinou 😥
@bojka22 to je super .... určite len niečo zožral....
Pri ludoch je to pravda.
@janette321 pred tým ako zomrela tak jej bolo lepšie? Joj chúďatko :/
Nás ma už 16rokov a presne keď mal 14, dostal nejakú koliku, už sme mysleli že umiera veterinár dal tri injekcie a psík ako znovuzrodený 😉
@jeanne14 to aký psík sa dožije toľko rokov?
@deti95060810 náš ma 14-15 nevieme presne. A je to labrador.. Ale už zadné nohy ma také vseliake slabé.. Ale vláde chodiť dosť na prechádzky. Teda no vláda. Uvidíme ako bude..
@jeanne14 ty máš akého?
@bojka22 ano . Normalne sa tak so mnou blaznila a robila okolo mna kolecka a stekala a nahanali sme sa , ako pred chorobou . Len uz bola aj zavodnena a tazka . Mysleli sme ze tak pomohli lieky - uz posledne ktore jej zverolekarka este chcela skusit dat ci trosku pomozu . Ona bola na steroidoch a chemoterapiu brala . Plus antibiotika do toho niekedy . No a uz sme sa potesili ze jej je lepsie . A na to uz len lezala , isla som ju zdvihnut a ani sa nehla len z nej vysla este ,, velka potreba ,, . Uz len predychavala ale tak sa mi uprene stale pozerala do oci . Ja som ju s placom este odniesla do vane ze ju okupem a preberiem ju tak . A to uz ma asi ani nevnimala . Tak som volala nasej zverolekarke a ona ju uspala . Ze jej uz odchadzali vsetky organy ze uz jej nepomozeme . Ona s rakovinou bojovala cele roky a vraj ine psiky vydrzia tak 4 mesiace 😥
@janette321 chúďatko. Tak rakovina je dosť silná choroba.
@deti95060810 mame špica 😉
@bojka22 ona mala rakovinu na dasnach . Plus koze . Od narodenia som s nou chodila k zverolekarom a nikto jej to nezistil . A to mala take zapaly hnisave v ustach ze nemohla jest . Len jej pichli injekciu a dali nejaku vodicku . Az ju chceli utratit . Tak som skusila este poslednu zverolekarku a ta jej tak pomohla liecbou ze jej bolo este velmi dlho dobre . A to jej aj skoro vsetky zuby naraz vyoperovali . Vytrpela si vela ale tak bojovala a chcela zit . Najhorsie to potom niesol dedko . Ten aj na dvore sedaval stale sam na stolicke s jej fotkou v ruke 😥
@janette321 aspoň sa nijako netrápi. Joj. To je tak ťažké stratiť psíka
Inak trosku odbocim - segra mala doma zajka . Ten uz bol aj slepy na jedno oko a na druhe tusim este trosku videl chudacik . Uz bol taky vselijaky tiez mysleli ze uz im dlho nevydrzi . A na to zacal vsade behat a skakat a este segra cela stastna hovori ze zajko sa nam tusim prebral k zovotu . No a tiez prisiel koniec 😥
@janette321 a to je najhoršie.. Čaká človek koniec zrazu nová nádej.. A nič z toho
@bojka22 ano je to nepríjemné. A veľmi. Veľmi sme sa natrápili. U nás to tak bolo, ale neznamená že u vás to bude tak tiež. U nás doma bol tiež veterinár. Povedal že sa z toho dostane lebo v ten deň vyzerala lepšie ako v iné dni. Aj srsť mala peknu, nie takú na umretie. Ale to bol bohužiaľ ten deň kedy sa jej kus polepsilo....tiež jeden deň zrala pila až sme pozerali šťastní že je z toho von. A ďalší deň nič nechcela, len ležala a smutné pozerala. Ach. Držím palce. Dúfam že sa polepsi
pri psoch neviem, ale pri ľuďoch to býva pravda....