Je povinné čipovať mačky?

21. máj 2023

Ahoj všetci. Viem, že psov treba čipovať a registrovať na mestskom úrade. Čo v prípade mačiek? Máme dve zatiaľ mačiatka, dva dni. Majiteľ sa ich chcel zbaviť, vzala som ich. Majú vraj 6 týždňov. Ideme v utorok na veterinu. Chcem vedieť, čo nás čaká.
Tiež sa chcem opýtať, sú to dve mačičky, sestričky, budú sa znášať, nebudú robiť neplechu, keď budú na mňa dve? 🤣
Ďakujem za odpovede, skúsenosti.

colsami
21. máj 2023

Nie, nie je povinnost cipovat macky.
Treba im uz odcervenie, prvu vakcinu, preukaz.

autor
21. máj 2023

@colsami ďakujem veľmi pekne.

wishes
21. máj 2023

nie je to povinne a hlavne, telo macky to nemusi prijat… preto mne to veterinarka ani neodporucala 🙂

autor
21. máj 2023

@wishes aha, to som ani nevedela. Len čo som pozerala stránky, tak ztych chovných staníc majú aj začipované.

autor
21. máj 2023

@wishes chovas mačky? Ako ich mám naučiť naškrabadlo? Wc používajú. Len nechcem aby mi zničili gauč 🙈

vroni
21. máj 2023

Nemusíš čipovat. Dve mačky budú robiť neplechu skoro určite, ale menej ako jedna. Jednoducho mačky sú zvedavé a evidentne sa samé považujú za kvapalinu, lebo sa snažia napchat do priestorov, ktoré sú menšie ako ich telo. Občas ten priestor usúdi, ze múdrejší ustúpi a mačke sa uhne, skrivi sa alebo praskne, občas niečo zhodia na zem a niečo poskriabu a keď menia srsť, tak zo seba zhodia asi osem mačacích kožuchov. Ale budú sa spolu hrať, robiť ti spoločnosť, ukludnovat ta a zabávať ta a občas papulovat a dokazovať ti lásku svojim mačací spôsobom, proste ta adoptuju do svojho mačacieho sveta a dovolia ti slúžiť im. Mačky, no... 🤣🤣🤣

syslik81
21. máj 2023

nieje to povinne..ale macky sa radi tulaju .. ja by som nebola lakoma a zacipovala- moja je ak by sa stratila ..plus ma aj cislo na obojku .. a dve sa spolu zahraju viac ako jedna iste budu ok pokial im das hracky skrabadla etc

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
caroline_
21. máj 2023

@wishes presne, tak ako vakcinu alebo odcervovacie tablety

autor
21. máj 2023

Chcem zdravé mačičky, všetky potrebné úkony budú mať. Budú v byte, nemajú sa kde stratiť, hádam nevyskocia z okna 🙈 mala som dávno mačičku, vtedy som bola len na odčerenie a nepamätám očkovanie, preto sa pýtam.
Cestovať s nimi nebudem. Skrabadlo a hračky už riešim.
Len to majú také ostré pazuriky, už som doškriabana.

lucmirka124
21. máj 2023

Maciatka este nemaju ten reflex spravny kedy pazuriky vytiahnut, schovat, to sa vytrenuje. Oni ich intak este teraz zacas budu pouzivat pri hre stale. Su 2 mali by sa prehrat, kedze budu vyrastat spolu mali by byt na seba navyknute a znasat sa ok. A stym oknom kedze byvas v byte. Moj kocur sa skrabal von aj ked bolo okno na vetracku. Davala som sietky.Jedna pani tu ma na balkone aj pletivo take ochranne.macka je uzasne zvieratko. Nieje to ako pes🙂 macka ma svoj rozum😊 ja som sa rokmy tiez naucila. Naucite sa spolu❤️ vela radosti❤️

majkakvet
22. máj 2023

Nie je povinne ale cip zabezpeci, ze ked sa macka strati a najde niekde,podla cipu sa da identifikovat. Poznam par pripadov ked len vdaka cipu sa vratili domov.