Je podľa vás svet v prdeli?

22. nov 2023

Všade čítam o klíme, ako sme už prekročili 1.5stunove oteplenie a ako to bude len a len horšie. Je podľa vás svet v prdeli po tejto stranke a bude to katastrofálne? Mam sa báť o budúcnosť svojich detí?

mamickalisticka
22. nov 2023

Určite to ide do zadku, o tom niet pochýb. Ja si myslím, že si naše deti tak nejak prirodzene na to zvyknú, skôr nejaké pravnúčatá to budú mať ťažké.

autor
22. nov 2023

@mamickalisticka myslíš ze to nebude až také zlé j z ekonomickej a inej stránky, potraviny a tak? Vis ako, klíma ovplyvňuje a produkciu potravín a všetko okolo.

thereisabear
22. nov 2023

Áno

ariannazara
22. nov 2023

Myslím si ze áno, bude to len horšie.
Globálne otepľovanie, zdražovanie, nedostatok liekov, nedostatok lekárov, nedostatok potravín a veľa ďalšieho

0martina0
22. nov 2023

žiaľ,žijeme posledné časi,bude len horšie,hlad,vojna,prírodné katastroy sa budú rozšírovať

refly
22. nov 2023

Čakala som tupú, poplašnú tému že "kam ten svet speje?!" ale je to prekvapivo relevantné....
No.... je to dosť na trt. Ono to už nie je problém budúcnosti, ono je to už problém teraz. Horúčavy, výkyvy počasia, dlhé pauzy bez dažďu... Toho roku boli rekordné teploty aj v oceánoch a masívny úhyn rýb. Ak skolabuje ekosystém v oceáne, tak amen tma. Na počasie má vplyv oceán a všetky tie prúdy. Ale ťažko povedať kam sa posunieme za nejakých 10 rokov. Pred pár dňami som niekde čítala že vyrobili nejakú čističku vzduchu, ktorá vie vytiahnuť z ovzdušia tony karbónu. ľudia vytvárajú problémy, ale ľudia aj riešia problémy.
Zdražovanie, nedostatok liekov a potravín, vojny by som sem ale absolútne nepchala. Za zdražovaním je iba toto kapitalistické peklo a pažravosť a nedostatok potravín a liekov nie je, ani nebude (pre vyspelé krajiny). Všetkého sa produkuje nadbytok a všetko kvantá končia v koši. Nedávno som pozerala ako farmár ukazoval ako dojí rovno do odpadu. Má zmluvu s odberateľom mlieka, ten kúpi fixné množstvo a zbytok nesmie predať inde, aby nepodporoval konkurenciu. Ceny, dodávky a sortiment v obchode musí byť stabilizovaný. čokoľvek dopestované extra ide rovno do koša. Nedostatok potravín je iba ilúzia.
A vojny ani nehovorím.... Prosím, ukážte mi jedno jediné obdobie, kedy nebola vojna. Vlastne na, tu máte zoznam https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_vojen_(všetky) vojen vždy bolo jak nasratých.

athena27
22. nov 2023

áno, ale ešte je riešenie.. spojiť sa. Odporúčam si pozrieť vyhlásenie vedca Egon Cholakiana - on poukázal na to ako dôležité je aby vedci spolupracovali zo všetkých zemí a hľadali riešenie. A potom ešte Tvorivá spoločnosť aj oni o tom hovoria. Keď sa poobzerám dookola čo sa všade deje a iba to narastá.. a už dokonca aj u nás, musím uznať, že majú pravdu.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
neviditelnypes
22. nov 2023

Áno, ale my chceme deti a basta. Prinajhoršom umrú, stávajú sa aj horšie veci.

athena27
22. nov 2023

@anita1978 tá môže byť je to na nás ľuďoch 🙂

viestta
22. nov 2023

Bat sa o buducnost svojich deti im nepomoze. Pomoze im ak zacnes sama nieco robit aby sa svet zmenil a odvratili katastrofy, ktore nas mozu postihnut.

petronellla87
22. nov 2023

Pocuvala som nedavno podcast s klimatologom a ten vravel ze ano svet ide do rici, ale vraj nasich deti sa to az tak nedotke, lebo tusim o 50 rokov sa ma oteplit o dake 3 stupne...Takze asi az take rychle by to nemalo byt

kengurica
22. nov 2023

Vo vojnách sa míňajú obrovitánske zdroje. A výsledkom je deštrukcia.... Energia a materiál, ktorá mohla byť použitá na výrobu niečoho užitočného, sa plytvá na zbrane, ktorými sa zničí ešte mnohonásobne viac vecí, stavieb, životov.... A vzniká pri tom kvantum odpadu, plynov, trosiek... Namiesto pokroku niektorí ľudia zvolili deštrukciu.... Ako sa hovorí..."dobre už bolo".
Ak tu zase niekto začne o "prirodzených cykloch Zeme".... Ešte tu neboli tvory, ktoré viac ovplyvnili chod celého ekosystému, ako človek.

jana_eyre_2
22. nov 2023

No podľa mňa ešte v úplnej prdeli nie je, ale celkom tam smeruje....

j_m
22. nov 2023

🙂 svet nie, len ľudia…

andreakotesova
22. nov 2023

@athena27 Tvoriva spolocnost je sekta! Od tej treba utekať! 😉

lucka_ke
22. nov 2023

ja som čítala články, kde vedci sami píšu, že takéto cykly otepľovania a ochladzovania sú na planéte normálne, aj keby tu človek nežil dochádzalo by k nim... čiže máme akurát smolu, že žijeme na prelome tých zmien

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. nov 2023

@andreakotesova prečo? Nepoznám ich ále tak názor môžeš povedať na nich

babababka
22. nov 2023

Nie ,nie je v prdeli.Ak by vôbec neboli vojny,obmedzili by dopravu ,hlavne lietadlá ,lode ,tankery,aj lety do vesmíru dalo by sa najhoršiemu vyhnúť.Verím,že ľudia pre svoju záchranu urobia veľa.

andreakotesova
22. nov 2023

Stačí si to hodiť do Google-a... 😉 nemusím to tu všetko rozpisovať.

pkgirl30
22. nov 2023

môj svet bude taký aký si ho vytvorím a na čo nemám dosah osud rozhodne čo somnou

autor
22. nov 2023

@andreakotesova už čítam, ja ze je to niečo s umením a to taká hovadina, že sa tomu ani veríť nedá

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jesenzima
22. nov 2023

Svet je v prdeli, ale naše deti to ešte až tak nepocítia, podľa mňa generácia, dve po nich 🤷

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiezjedna
22. nov 2023

myslím, že je to otázka až ďalekej budúcnosti, o budúcnosť mojich ani ich detí sa nebojím. A čo bude potom, to je vo hviezdach.

laurita285
22. nov 2023

Nie, lepšie sme sa ešte nikdy v globále nemali.

katka700
22. nov 2023

@markus1 To vážne ešte niekto verí týmto dristom? Do tých štatistik ide to čo vyhodia reťazce aby nebodaj nemuseli s cenou dole. Naozaj si myslíš že zaplatia ľudí aby sa na náhodne vybraných miestach Slovenska hrabali v náhodne vybraných kontajneroch a zisťovali či tam sú potraviny?
Už sa nedivím že svet je "v pr*eli" keď ľudia uveria každej pseudovedecky podanej hovadine.