Je podľa vás každá smrť prirodzená?

21. okt 2021

Hrozne sa bojím tejto témy , ale už dlhšie to mám v hlave. Mám veľký strach z toho keď niekto povie napríklad že : Táto smrť je neprirodzená a táto zase hej. A prečo je jedna neprirodzená a iná nie. Mám z toho už depky. Aký názor máte na to vy? Veď vlastne každý zomrie rovnako nie? Či je to rakovina , autohavária alebo samovražda.

katkaseiner
21. okt 2021

Ahoj, aj ja sa smrti bojim a bojim sa aj o najblizsich... samozrejme nie je jedno ked niekto zomrie vo veku 80 rokov v spanku alebo vo veku 20 rokov v aute pri havarii... cize tuto druhu smrt beriem za neprirodzenu...
A hlavne porovnavat rakovinu (vacsinou dlhsiu chorobu ked sa pripravujes na viac scenarov) autohavariu (moment ktory zle vysiel ) a samovrazdu (ked uz nechces z nejakeho dovodu fungovat) je dost divne....

janka_23
21. okt 2021

No asi neprirodzená smrt je taka keď dôjde napr k vražde. Nechápem čo ma byt toto zase za tému 🙄

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
21. okt 2021

Je to celkom jednoduché odlíšiť.
Neprirodzena smrť je napríklad pri nehode, vražde, samovražde, skrátka tam, kde je to ovplyvnené vonkajším vplyvom (keby človeka nezrazilo auto, žil by)
Prirodzená smrt je z príčin samotného organizmu (choroba, vekové opotrebovanie, teda smrť na starobu)

mariaveronikag
21. okt 2021

S otázkou neprirodzenej smrti som sa stretla aj v prípade, keď človeka odpojili od prístrojov, pretože ho už nechceli/nemohli udržiavať v umelom spánku, za neprirodzenú smrť sa považuje aj eutanázia.

zuzikak
21. okt 2021

Prirodzena smrt je taka, kde clovek zomrie na starobu alebo na chorobu, ktoru ziskal alebo zdedil. Ano niekto ma zial vypocitane ostat na tomto svete len napr. par rokov a zomriet na rakovinu alebo ine zlyhanie organu, niekto sa dozije krasneho veku v plnom zdravi aj nad 80 rokov. Neprirodzena smrt je taka, kde zasiahne vonkajsi cinitel - zrazka auta, sam sa zabije, vrazda a pod. Co je pre teda na tom take desive ? Tema smrti ako taka alebo toto delenie ? Z coho mas vlastne depky ? Z toho, ze rozmyslas nad smrtou ako takou alebo ti vadi toto nepochopenie a rozdelenie. Asi nerozumiem uplne otazke.

autor
21. okt 2021

@zuzikak tak skôr sa bojím toho rozdelenia. Veď ani nikde nie je napísané že existuje neprirodzená smrť. Kebyže to rozdelenie nevznikne v niekoho hlave , tak sa doteraz o tom nevie. Tak potom prečo si to každý tak vysvetľuje.

janka_23
21. okt 2021

Máš cudne myšlienkové pochody..neprirodzena je násilná smrt, pretože človek neumrel prirodzene. Co na tom nechápeš?

luci310
21. okt 2021

Čo je na tom nepochopiteľne? Keď je niekto starý a začne mu zlyhávať srdce a ostatne orgány tak je to smrť prirodzená z dôvodu opotrebenia tela ak je niekto zdravý a zabije sa tak to asi prirodzene nie je, ak máš z tohto depky tak to budeš mat dosť ťažké v živote teda

autor
21. okt 2021

Ja viem je to zvláštne ale ja mám proste strach keď niekto zomrie teda "neprirodzene". To potom znamená že ešte mohol ten človek žiť a už nežije. S tým sa neviem zmieriť

janka_23
21. okt 2021

Vyhladaj psychológa

janinka007
21. okt 2021

A o co ti ide? Koľko neprirodzenych smrti vo svojom okolí očakávas, že sa nad tým musíš zamýšľať?

autor
21. okt 2021

@janinka007 no mala som kamarátku ktorej sesternica sa predávkovala liekmi. A dosť ma to vydesilo , keďže aj ju som dobre poznala

miadi
21. okt 2021

Statočny umiera raz a zbabelec sto krat.

kitycat
21. okt 2021

Aka smrt je akoze neprirodzena? Umres na starobu, chorobu to sa mi zda prirodzene. Umret pri nehode to je take neprirodzene, nie?

janeninka
21. okt 2021

Ak tomu spravne rozumiem zmienka o neprirodzenej smrti je tvojim spustacom nejakej obavy, uzkosti.. Ak to nevies dlhodobejsie spracovat vyhladaj psychologa..

euka210
21. okt 2021

Prirodzena smrt je pre mna ta v starobe.
Absolutne neriesim druh smrti...naco je to dobre?

simca06022011
22. okt 2021

Nechapem z coho mas depky na prirodzenej a neprirodzenej smrti. Fakt nie. Prirodzena: staroba, choroba Neprirodzena: vražda, mozno nehoda, keby nebolo tej nešťastnej udalostu, ano osoba by este žila

Kde by to malo byt napisane, aka smrt existuje, aby to rozdelenie bolo ok? Knihy nevymyslel nejaky človek, ktorý ich napisal?

kinderzwillinge
22. okt 2021

Toto pise urcite dieta, nie dospela zena.
Vsetci mame strach zo smrti, z toho neznameho, nevieme co nas caka, ake to bude.
Treba si uzivat zivot kym sme tu, lebo svoj osud aj tak nezmenime a nezvratime...

danica2711
22. okt 2021

a keď si to už utriediš v hlave, čo je prirodzené a čo nie, prinesie ti to do života čo? Zamýšľaj sa radšej nad niečím konštruktívnym... alebo začni robiť niečo prínosné, aby si sa nenudila a nevymýšľala kraviny

jaskolka
22. okt 2021

Nuž ano, samovražda liekmi, ako to urobila dotyčná, akú spomínaš, je smrť neprirodzena. Keby nepojedla lieky, mohla ešte žiť.
Co ešte je na tom potrebné vysvetliť? Ľudia umierajú, niektorí za to nemôžu sami a iní si to privodia sami.Ale zbytočne nad tým uvažovať a dopredu sa začať obávať a zamýšľať a neviem co ešte.
Nedávno sa utopil môj dobrý známy, doslova sused. Mladý chlap, na Šírave v lete... Tiež neprirodzenou smrťou zomrel, keby nebol šiel do vody, mohol žiť... Ale s tým už nikto nič neurobí. V pohrebnej reči mal kňaz takúto vetu, ktorá to vystihla "pýtame sa prečo. Nuž jednoducho preto" iná odpoveď nie je. Mnohé veci sa skrátka stanú a hotovo. Aj smrť.