Dobry den!Dnes som sa stretla s jednym s predavajucich ale nim ponukany tovar sa mi nepacil.Tak som ho nekupila.Ale predavajuci sa tvaril,ze som im neskutocne ublizila ked som to nekupila.Co mam robyt?Odradza ma to od dalsich nakupov!(ak je to zle napisane tak prepacte mam disgrafiu) ☹
Vôbec sa tým trápiť nemusíš a už vôbec by ťa nemalo odrádzať od ďalších nákupov. Veď podľa jedného urazeného predávajúceho nemôžeš ostatných predávajúcich zaškatuľkovať.
tak mne sa to tiez casto stava ze sa pri mne vseliako tvaria predavacky ked pozeram,robim si prehlad a nic nekupujem...nemam to rada a je to ich nevyhoda lebo uz tak nakupit nepridem radsej si prezriem v klude internetove stranky,porozmyslam a nakupim si v klude.je ine ked sa clovek zavrie do kabinky a skusa ked je to oblecko pre seba.inak su to neprijemne pocity.ale tak ci onak.netreba si to vsimat.pretoze su to moje peniaze v penazenke a ja si rozmyslim co za ne a kde.takze na taketo sposoby sa ja odmekcit nedam nijakym sposobom. 🙂 a je zopar aj milych predavaciek.kde je potom radost nakupovat. 🙂
aj ja radsej nakupujem, ked je mily personal a nevadi mu, ze vyskusam toho viac a aj tak nic nekupim. Ale je to nase pravo kupujucich. KEd proste sa napaci, tak sa nepaci. Od predavacov je to psychologicky natlak a manipulacia, aby si nieco kupila, ale jedine sa proti tomu obrnit a ignorovat. Ja ak mam inu moznost, tak potom do tych obchodov nechodim, lebo nie vsetci su rovnaki a hladam si ine obchody.
@vladamima asi si myslela preadavajucim z bazaru? to je uplne ok, ze si nekupila tovar ktory sa ti nepacil ... ja som tiez mala ostaru s kocikom ked som ho predavala, tiez prvi kupujuci iba pozreli a nakoniec kupili iny a je to uplne normalne ... sice ma to zrovna netesilo (hoci kocik mi bolo vlastne luto predat 🙂, ale maju na to pravo ...
@vladamima a toto ťa dokáže odradiť od nákupov?😉... veď to je predsa TVOJE vlastné rozhodnutie, ty máš peniaze, ty si vyberáš😉 ... ak sa ti niečo nepáči, tak prečo by si to mala kupovať?...
... ak máš o niečo záujem tu na bazári MK a opýšas sa ešte nejakú doplňujúcu otázku, alebo napíšeš, že máš záujem o kúpu, ale predávajúca sa ti neozve a ty si medzitým kúpiš danú vec u druhej, je to OK, len napíš, že už nemáš záujem o kúpu, ak by ti napísala nejaký komentár, tak aspoň budeš vedieť, že si dobre urobila, keď si u nej nenakúpila🙂 ... normálna seriózna predávajúca ti buď odpíše, že OK alebo neodpíše
... ak máš taký nepríjemný pocit z nákupu v kamennom obchode, tak mysli na to, že to "presviedčanie", aby si si kúpila práve ich tovar , je súčasťou práce predávajúcich-predavačiek, keď chcú predať...😉 ... ešte sa mi nestalo, aby ma "otravovali" v obchode, keď som im povedala, že si robím prieskum, čo tu majú alebo či majú to čo chcem...🙂
asi si citliva osoba a kazdemu by si chcela len dobre 🙂 v tom pripade musis hned povedat ze to nepotrebujes, nenechat ho ani rospravat o tom aky je ten tovar super. ak sa date do reci bude to tazsie, alebo len povedz ze dakujem, zatial sa iba pozeram.
čo by si mala robiť? nič.... každý má právo voľby.... prečo by si mala kupovať niečo, čo nepotrebuješ, alebo sa ti nepáči???? Jasné, že kupujúci sa bude tváriť skormútene, lebo si myslí, že ťa tým obmäkčí.