Je normálne pýtať peniaze za pečiatku na podpis?

20. apr 2024

Ahojte, je normálne pýtať peniaze za pečiatku na podpis?

markusrasford
20. apr 2024

Nie není normalne

mikadooo
20. apr 2024

Čo je to "pečiatka na podpis"? Keď to má daná firma v cenníku, tak asi je to ok 🤷.

koniarova
20. apr 2024

Nechápem otázke.

mamina7070
20. apr 2024

vyrob si peciatku aj ty a mozes vyberat

markusrasford
20. apr 2024

@koniarova pravde podobne je to potvrdenie na úrad práce. Keď uchádzač o zamestnanie musí doniesť potvrdenie ze si hľadá prácu

autor
20. apr 2024

Ide o potvrdenie na úrad prace

melanta
20. apr 2024

Ale čo je to pečiatka na podpis? Všetci to čítame prvý krát takýto pojem.

melanta
20. apr 2024

@markusrasford áno, zrejme myslí to, že niekto chce zaplatiť za to, že jej dá na nejaké potvrdenie pečiatku. Ale použiť pojem pečiatka na podpis, akože to jej google translator prekladal asi.

muchotrafka298
20. apr 2024

Uz to tu bolo rozoberane,ze niekde chcu za tu peciatku na potvrdenie na Urad prace peniaze, veci, cokolady, rozne pozornosti. Ja neviem, ja som vzdy opeciatkovala bez nicoho,len tak, ked viem, ze to pomoze.

martinkatinka
20. apr 2024

Tak normalne to nie je. Ale nie je ani normalne ist si pytat iba peciatku a nemat zaujem o pracu.

katica06
20. apr 2024

@martinkatinka u nás nezamestnaný normálne kšeftujú s týmito potvrdeniami na upsvar

martinkatinka
20. apr 2024

@katica06 ako?

muchotrafka298
20. apr 2024

@martinkatinka uplne normalne....niekto ma k dispozicii peciatku od znameho, rodiny, partnera, moze si opeciatkovat lubovolny pocet papierov. A nasledne to posuvat dalej ludom, co si nevedia tie peciatky zohnat alebo su len na to lenivi. Pracovat nechcu, staci im podpora alebo davky. Toto sa robilo vzdy, nie je to nic nove.

martinkatinka
20. apr 2024

@muchotrafka298 no vidis, v tomto som 100 rokov za opicami

katica06
20. apr 2024

@martinkatinka Presne tak ako píše @muchotrafka298 nič nové po slnkom

muchotrafka298
20. apr 2024

@martinkatinka ale vobec nie si, nie kazdy toto vie a stretol sa s tym.

martinkatinka
20. apr 2024

@muchotrafka298 vies co, v tomto som. Akoze bola som evidovana na UP, no pravdu povediac, taketo ma ani nenapadlo.

estellas
20. apr 2024

@melanta Ona určite myslí také potvrdenie že si hľadá prácu, ktoré nosia nezamestnaní ľudia na úrad práce. Tam dáva zamestnávateľ pečiatku. Autorka to napísala chaoticky.

nivea777
20. apr 2024

Ja peniaze nepýtam,ale už som párkrát odmietla potvrdiť aj keď to bol známy. Na profesii výhodených niekoľko pozícii, ktoré potrebujeme asap obsadiť a ja potvrdím,že nemáme záujem? 🤣 Pýtať peniaze je žiaľ o povahe a charaktere,ale deje sa to

lonely66
20. apr 2024

autorka, prečo si nehľadáš prácu cez profesiu? postačí ti potom preukázať sa na ÚP len reakciou, ktorá ti príde automaticky z profesie na mail, kde ti potvrdia, že si sa o danú prácu uchádzala. s týmto potvrdením pôjdeš na ÚP a máš vyriešené. načo nejaké pečiatky? toto som zažila pred 15 rokmi na ÚP, nie v dnešnej dobe....

katka2602
20. apr 2024

@lonely66 načo papiere a pečiatky? No lebo nie všetci aj pracovať chcú, nedajbože by ich prijali a čo potom 🙈🙆‍♀️ Tak si dajú opečiatkovať papiere dopredu a hotovo.

lonely66
20. apr 2024

@katka2602 rozumiem... na druhú stranu, ak má niekto "filipa", tak si pošle žiadosť do práce, kde mu je jasné, že ho asi ani nezavolajú na pohovor, alebo ak aj áno, tak neuspeje... ale na to treba mať štipku rozumu, to je fakt...

sevrin
21. apr 2024

Treba si vypýtať potvrdení o platbe a to zaniesť na úrad práce. Potom by sa možno začali diať veci.

alickapusinka
21. apr 2024

Aj u nás v meste to tak beží Kamarátka mi hovorila že bola pre pečiatku u súkromníka povedal že jej dá pečiatku vymení za 10 pohárov na zaváranie. Doniesla mu dal jej pečiatku na lístok. Niektorí to menia za čokoládu. Niektorí to zneužívajú pýtajú od nezamestnaného peniaze.

alickapusinka
21. apr 2024

MY žijeme k kapitalizme a každý si to vysvetľuje po svojom.

mantilka
22. apr 2024

Och...toto je hyenizmus. A nemôžeš si hľadať cez internet prácu? Veď budeš mať v maily dôkaz, že si hľadala...nepotrebuješ pečiatku.

saxana000
22. apr 2024

To sa este nosi?nestaci kopia mailu ze sa uchadzas o zamestnanie v urcitej firme? pripadne odpoved dotycnej firmy ze ta neberu?ved by som ich do riti poslala a vybehla do vedlajsej prevadzky hociakeho kvetinarstva trafiky butiku kde by nemali problem orazit mi ten papierik.

matej2227
22. apr 2024

Od nezamestnanej ešte pýtajú peniaze kôli potvrdeniu že si hľadáte prácu?? Hyeny.. Je pravda, čo píšu dámy. Pošlite danej firme mail s prílohami životopis a žiadosť. To stačí vytlačiť a odniesť na úrad. V deň podpisu, keď sa máte dostaviť.

matej2227
22. apr 2024

Ešte doplním. Nepotrebujete čakať na odpoveď z danej firmy..

masinka
22. apr 2024

Toto kseftovanie je svinstvo a dalsie svinstvo je, ze to ublizuje aj realnym zaujemcom o pracu. Bola som este pred x rokmi na pohovore, vsetko super, daju mi vediet kedy mozem nastupit. Pri odchode som vytiahla papier ze este stempel potrebujem, bachol mi ho tam s tym ze aha, takze vy len koli tomuto ste prisli. Uz sa mi neozvali.