Ahojte. Je podla vas neslusne, ked si navsteva rovno otvori dvere a nezaklopena nepocka, kym mu otvoria? Jeden otcov znamy to tak zacal robit. Pride a ak mame nahodou odomknute vchodove dvere, ani nezaklope, rovno si otvori, vojde… Minule otec tesne pred navstevou odbehol na chvilu, bola som sama a zrazu sa takto zjavi predo mnou v dome… mala som chut mu nieco povedat, ale zdrzala som sa, no dalsikrat za seba asi nerucim. Nie je to podla vas vrcholne neslusne?
Záleží od dohody.
Ak som niekomu nedala povolenie vstúpiť tak má počkať.Ak sme sa dohodli, že vstúpiť môže aj bez otvorenia ak viem, že má prísť tak je to iné.
Letel by aj s dverami. Takéto prepadovky sú na infarkt
Úplne elementárna slušnosť: zaklopať a počkať.
My sme mali na vchodových dverách klasickú kľučku len chvíľu.... kým sme nezistili, že svokra stála v predsieni celý čas, čo sme si s manželom užívali spoločné chvíle bez detí.... hneď v ten deň dal manžel guľu 😂
Samozrejme ze je to neslušné. By som sa ho opýtala či by sa mi páčilo keby k nemu niekto prišiel ako na verejný záchod?! Normalne si mu mala rovno povedať, že ho prosís aby nabudúce aspoň zaklopal. Ale telatu nevysvetlis 🙄 my sme museli vymeniť zámok lebo svokor k nám chodil rovnako, teda mal kľúč a bez toho aby sa predtým ohlásil, zavolal alebo aspoň zaklopal, si otvoril a ja ho stretnem doma v kuchyni, skoro som z kože vyskočila. Keď to urobil opakovane, aj napriek upozorneniam, vymenili sme zámok. A ty by si sa tiež mohla aspoň zamykat.
Je to vrcholne neslusne. A neslusne je aj vopred sa neohlasit.
Tak záleží akú dohodu mal s otcom. Ale áno. Vo všeobecnosti je to neslušné.
Ak je to otcov dom, platia otcove pravidla. Ak sa dohodol s kamaratom, ze moze hocikedy prist neostane ti nic ine len sa prisposobit. Ale, ano je to neslusne
@minka201 veru, aká ohľaduplná a takto to dopadne (😂)
Normálny človek to neurobí a somárovi nevysvetlíš. Začni sa zamykať, nabudúce môže prísť niekto neznámy.
Tu si sa nemala co zdrzat.Mala si mu dorazne povedat,ze nech sa nehneva ale ani ty mu neohlasene nevchadzas do domu.Ze povazujes za zdvorile zazvonit a cakat kym mu otvoria a pozvu ho dnu.To si mala vyriesit okamzite.
Je to neslusne, ale na niektorych dedinach je to este stale zvykom, okrem toho klopat na dvere v dome, nie je ako klopat na dvere v byte, nemusi to byt v dome ani pocut, obzvlast ak je dom velky, preto ten to mozno aj neklopanie vzniklo.
Preco nezamykate? Uz len zo slusnosti sa zaklope a pocka.
Zaklopem a pockam. Ku dobrym kamosom, ked neotvaraju, otvorim a kricim(ak nas cakaju)
Je to neslušné. Zamkynaj sa.
Nechápem že v dnešnej dobe keď rastie kriminalita niekoho napadne nezamknut vchodové dvere. Jedine ze by po dvore behali 2 rotveilery. Ale to asi nebude vás prípad. Nerieš ci je neslušné vojsť bez zaklopania, ale ci je bezpečné nezamykat.
Samozrejme je to neslušné a kľudne sa nezdrz nabudúce. Mne toto robí mama, ešte dobre ze nerozkopne dvere. Posledne už som ju zastavila a.dostala prednášku o tom ze sa zvoní keď sa niekam ide, ja tiež k nej nevtrhnem len tak. A ešte cudzí človek.. však sa akurát môžem sprchovat, obliekať..
A ku kopaniu, ak nemáte treba si zvonček zaobstarať🙂
@katka700 nezamykam, nemám s tým problém.
@katka700 ja tiez nezamykam
Am na brane zavoeu ktoru pocujem hned ked niekto ide ma dvor
Tazko sa otvara branicka.zamykam vchodove dvere az vecer. Cez den stale odomknute..
k nám minule vtrhol taký neslušný odpočtár elektriky .Mladý zasran.Bránu sme mali síce odomknutú kvôli nemu ale dvere do domu som mala zamknuté a normálne stláčil klučku dovnútra ako keby domov prišiel.Velmi bol sebavedomý
Vrchol drzosti. Ani k vlastným rodičom si nedovolím vojsť bez zvonenia, zaklopania a samozrejme ohlásenia sa že vtedy a vtedy prídem
@katka700 zamykam na noc,nie cez den
Mám na vchodových dverách zvonku guľu , preto nehrozí takéto prekvápko ( tiež by ma nenapadlo dať si tú guľu v rodinnom dome pokým takto nevykradli susedov, kým oni ničnetušiac pracovali v záhrade )
Bud rada, že to bol otcov známy. V dnešnej dobe nezamykat 🤦♀️
je to neslusne, ale ked je to jeho kamarat, tak je asi ako doma.
U nas ludia zvonia a u mojej kamosky by som zase ja privitala, ze zazvoni, ohlasi sa od dveri ale kludne moze ist dnu ako to robi rodina ked niekto pride. Zadny vchod nezamykame a vsetci nim chodime, aj blizka rodina co nas poznaju. Predny je stale zamknuty a ten je pre cudzich.
Je to neslušné.