Je nenormálne, keď muž nevie/nechce šoférovať?

3. júl 2024

Máte všetky mužov/partnerov-šoférov?
Je nenormálne keď muž nevie/nechce šoférovať?

barka1
3. júl 2024

Ano, je.
Poznám takých pár. Akokolvek plytko to znie, ja by som takeho nechcela.

martinka13
3. júl 2024

Je to hlavne veľmi obmedzujúce. Aj keď podľa mňa v tomto pohlavie nehrá žiadnu rolu. Pre mňa je rovnako zvláštne (ak nie ešte viac) aj to, keď žena nešoféruje.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
3. júl 2024

Poznam takeho a bol to jeden z dovodov preco sa mi rozpadlo partnerstvo.

sandrasstini
3. júl 2024

Moj ujo. Vodicak ma soferoval len par x. Auto nepotrebuje, zije v meste kde sa vsade presuva na bicykli. Na cestovanie vyuziva bus,vlak.
Inak to bol a je vzdelany a starostlivy aktivny super chlap. Vlastne mi to napadlo ze nesoferuje az ked som si precitala tvoj prispevok, keby ho vidim za volantom asi odpadnem 😀 uz su to roky takze to uz nik neriesi.
Nema dnes kazdy auto, aj ked je moderne mat v rodine viac aut.

iwesska
3. júl 2024

Ja som mala byvaleho takeho,povedal,ze si v zivote robit vodicak nechce. Zablikala mi kontrolka. Moj muz soferoval vela a rad. Zo zdrav.dovodov uz dlhsie nemoze a pre mna je to velmi otravne uz vsetko vybavovat a neviem sa dockat kedy zacne jazdit zas.

sense
3. júl 2024

Partner šoféruje lebo bez auta by nemohol vykonávať povolanie ktoré robí. Ale mma par kolegov žijúcich v meste a nemajú ani vodičak. Presúvajú sa autobusom, bicyklom.
Vodičak by nebola pre mňa podmienka ktorú musí chlap spĺňať. Ja vodičak mam, šoférujem prakticky denne ale keď môžem idem vlakom

pribinak
3. júl 2024

Dôležitý je pre mna dôvod prečo nešoférujte.
Ak niekto zažil ťažkú autohaváriu, kde zomreli ľudia, čo aj tento človek mal zranenia, je plne pochopiteľne, že má blok a jednoducho nešoférujte

A akceptujem aj “zelených” ktorí sú fanúšikovia bicyklov a kolobeziek

Inak, buďme spravodlivé, ja nechápem ani ženy ktoré nemajú vodicak. Ale tu je akosi viac akceptovateľné, keď žena povie, že boji sa (žena je zodpovedna, muž posero)

felycity
3. júl 2024

A ja poznam takych, nenapadlo by mi niekoho podla toho posudzovat ( a ano su aj taki, ktorych to nelaka a su nauceni na mhd) a dokonca podmienovat vztah/ nevztah, to je akokeby mne partner povedal , zlatko lubim ta, ale nevies soferovat , myslim ze toto nie je prave podmienka pre spravny plnohodnotny vztah.

guudy
3. júl 2024

Mam na muzov nesoferov rovnaky nazor ako na zeny nesoferky.

heni79
3. júl 2024

Hm, moji rodičia nikdy nemali auto. Otec vodičák mal,na motorku, a na tej ešte v čase randenia obehli pol Slovenska. No auto nemali. 🤷 Vôbec sa mi to nezdalo čudné. Švagor napr. má takmer 60 rokov, vodičák má , no roky nejazdí. Má silné dioptrie a skrátka si netrúfa. Rovnako mám dvoch kolegov, ktorí vôbec nejazdia. Je to ich voľba. A ešte poznám jedného ekológa. Ten nejazdí z presvedčenia.

ivanaks
3. júl 2024

Manžel nešoféruje, hoci má vodičák. Nemyslím si, že je nenormálny, len usúdil, že momentálne to k životu nepotrebuje. Pracuje v mieste bydliska, rodinu má v pešej dostupnosti, keď treba, chodia u nás vlaky aj busy. Na dovolenky nás odveziem ja mojím autom. Nemám s tým problém, šoférujem rada. Ofrflem len jazdy, keď mám iný program a on sa musí dostať z bodu A do bodu B a nejde tam vlak ani bus. Za 12 rokov nášho manželstva sa to však stalo iba raz - minulú sobotu.

ivanaks
3. júl 2024

A ešte niečo. Mám vodičák, mám auto, šoférujem rada, ALE preferujem šoférovať len na väčšie vzdialenosti. Po meste chodím pešo alebo využijem MHD, do vzdialenosti 50 km tiež uprednostňujem bus alebo vlak. Jedine so synom na pohotovosť a na veľké nákupy som ochotná ísť autom aj v rámci nášho mesta. Som tiež nenormálna???

taminy
3. júl 2024

Môj manžel nesoferuje, ja som si vodičák spravila kvôli dochádzaniu do práce. Ale musím povedať, že je to niekedy otrava, že všade musím šoférovať ja 🤷 aj do pôrodnice som sa odviezla, nič s tým nespravím a ani sa s ním kvôli tomu nerozvediem 😅

beataxxx
3. júl 2024

Ja to mam bohuzial tak, vodicak ma, ale je velmi roztrzity, proste vedecky typ, pred x rokmi nas parkrat viezol a ked sa raz bez akejkolvek logiky presunul do ineho pruhu pred iduci autobus, ktory nastastie pribrzdil az tam ludia popadali, tak som odvtedy zacala jazdit len ja…..on auto ani nikdy nechcel a vlastne mi ani nikdy na ziadne financne neprispel…….

bambieblue
3. júl 2024

Žiadny problém ak nechce nevie no a čo? Toto nie je podmienkou ak niekto rozmýšľa inak asi ma nejaké komplexy. Menej autonehôd na cestách 🙂

laurita285
3. júl 2024

Jedného poznám a on je celkovo nefunkčný a nepoužiteľný.

dadka1997
3. júl 2024

Poznam takých, ktorí nemôžu zo zdravotných dôvodov, ale aj takých, ktorí proste nechcú, šak načo, keď môže žena

fairyy
3. júl 2024

moj manzel bol taky 😅 este vyhlasoval, ze on to vsetko stihne aj s mhd rovnako ako ja s autom... po pol roku so mnou zacal soferovat a soferuje denne niekolko hodin

sissy27
3. júl 2024

Ano, je to normalne. Rozhodne normalnejsie, ako ohrozovat druhych svojou neschopnostou a aroganciou na cestach, co je bohuzial ovela castejsie.
Nerozumiem, preco by som mala niekoho posudzovat podla toho ci ma alebo nema vodicak. Ved ak ho nepotrebuje / nemoze mat, tak asi je na to dovod.

guiseppinka
3. júl 2024

Bez vodicaku poznam asi len 2 muzov. Jeden ho nechce, druhy ho nepotrebuje, ale obaja su to mladi ludia... ostatni muzi okolo mna vsetci vodicaky maju a aktivne soferuju... a ako tu bolo spomenute, tiez nechapem rozdiely medzi nesoferovanim u muza a zeny... pre mna je to nepochopitelne... lenze byvame tak, ze potrebujeme 2 auta, napriek tomu, ze muz robi 5 min peso od domu.. v podstate len 2 kamosky maju "iba" jedno auto v rodine - jedna povedala, ze nenasla ziadne lepsie auto v dobrej cene a ze to ma do prace iba chvilu, tak chodi na biku a druha su obaja s muzom sportove typy a chodia obaja na biku. Obe baby su vsak soferky.

prunee
3. júl 2024

Je normalne ked muz/zena nesoferuje. Dolezite je, co tym ludom vyhovuje, kazdy na to ma urcite dovody.

kendova_anna
3. júl 2024

Tiez si myslim, ze taky muz je velmi neprakticky. 😀 Nie som mamonarka, nepotrebujem drahe veci, auta, ani chlapa s takym autom, ale soferovat proste musi. Poznam len jedneho chlapa, co nema vodicak, byvaleho muza mojej sestry, ale tak on bol totalne ze neschopny. Nedokazal ani klinec zatlct, takze asi len tolko k tomu.

ahhola
3. júl 2024

Susedin chlap sa necha vyvazat zenou, tak 40.rokov.Vyhovara sa na oci, neviem, kolko je na tom pravdy a ake ma bloky. Len teraz sa ona zdravotne rozsypala, asi bude musiet zazracne vyzdraviet🤓este jeden dalsi, obaja 50.tnici,on vodicak z vojenciny aj na tank, aj V3S a nic, ale zenu vie buzerovat, doma jej vytkne vsetky "chyby" a on ali paša a este pri nej syci a "dobrzduje" 🤣

vyrovnanaosoba
3. júl 2024

Áno poznám z rodiny, on proste ma vodičak, ale taky strach šoférovať, že sa nedá na neho pozerať, už asi 20 rokov nesedel za volantom.

mimikarol
3. júl 2024

Tak keď je to človek ktorý žije vo veľkom/väčšom meste a vie sa samostatne dopraviť tam kam treba, tak dobre. Ale ak je to človek, ktorý na svoju prepravu stále niekoho potrebuje lebo jemu sa nechce chodiť MHD (áno, takych poznám aj ženu aj muža) tak je to trápne. A je jedno či je to žena alebo muž v dnešnej dobe. Ja tiež nejdem autom hocikam, trasy ktoré nepoznám si idem pre môj pokoj duše najskôr prejsť s mužom. Alebo idem kde si trufnem a ďalej pokračujeme taxíkom, ale tých čo poznám ja mrncia a otravujú šoférov aby ich zaviezli čo sa mi nepáči.

lindus_esterka
3. júl 2024

moj byvaly nesoferoval, dovod na rozchod to pre mna nebol, ale "pacilo" sa mi to pokrytectvo - on v BA auto nepotrebuje, ved ma elektricenku. A potom kdekolvek sa slo - nakup, vylet, kultura... tak prvy stal pri aute nastupeny, uplna automatika

gypsomilka
3. júl 2024

Mam kamosa. Urobil vodicak,hned mal nehodu a odvtedy nesoferuje. Je to uz cez 20r. Chodi na biku alebo busom.

ivka225
3. júl 2024

@ivanaks Nie si nenormálna, práve naopak, tento prístup je veľmi rozumný a zodpovedný. Snažím sa správať podobne.

marcellka32
3. júl 2024

Mne príde divné, ak si žena urobí vodičák a potom si ho odloží do šuflíka a nesoferuje už nikdy....ja to nechápem, veď existujú kondičné jazdy
Mala som haváriu (vrazilo do mňa zboku auto, odhodilo ma 2 metre, nie moja vina), pol roka som nesoferovala, blok, potom to už išlo