AhOJTE babenky, chcem sa vás informovať, či niektorá z vás odišla s rodinou do zahraničia do Nemecka a teraz ked sa deju veci okolo migrantov či to nejako pocituju, my by sme chceli ist s manzelou a dcerkou do Nemecka na určite obdobie ziť. ci je nemecko este stale bezpečna krajina:
Kristova noho. Ekonomicky imigrant sa boji ostatnych imigrantov. Take slovenske.
@macik131314 neboj sa je rovnaka, ako ako aj predtym ,...tiez zijem v multi kulti a krajine a ziadne rozbroje tu nie su ...
bosoriak ;) ;) ;)
@macik131314 pre Nemcov si len ekonomicky imigrant "ost bloku" nic viac
ja akosi vidím rozdiel medzi slovenským ekonomickým migrantom a ekonomickým migrantom z Afriky...dufam ze vy slovenksí tiež dostanete soc. byty a ine ulavy.... 🙂 Držím palce...
A odpoved na otazku? Bezpečná už nie je žiadna krajina EU...Nemecko, Franc. Svedsko určite nie...občianske nepokoje tam ešte len začnu bude to tak len to chec ešte čas... 🙂
@sardinka333 Esteze to Slovensko ostava bezpecne! 😀
(a to je moj posledny prispevok k tejto teme)
@macik131314 zalezi na tom , kde zijes.. v akej stvrti,oblasti.. skor ako sa rozhodnes presidlit si zvaz,na aku stvrt mas fnancie. ale .. nemecko tym,ze je tam vela migrntov z orientu trpi velkou kriminalitou prave z ich radov..... takze havne vo velkych mestach to nie je bezpecne... a havne nie v miestach, kde ziju pristahovalci .......
a situacia zhorsuje prichodom velkeho poctu migrantov. takze blizko tych azylovych domov to tiez nie je bezpecne.
a v statnych skolach v niektorych stvrtiach a oblastiach je casto nadpolovicna väcina /niekde skoro vsetky deti/deti z migrentskeho prostredia /orientu,balkanu /.... tam tiez neodporucam dat deti do skoly ci skolky.....kvoli bezpecnosti aj nizkej urvni vyucovacieho procesu......
@alice107 ty zijes v Nemecku, ja som tiez zila ale skor na severe v turistických castiach, ale teraz sa len chchystame si niečo najst, urctie do velkeho mesta nechcem ist, lebo cim vacsie mesto tym viac problemov. sak uvidime a ty v akom meste zijes?
@macik131314 ak si zila v relobralstiach sev.nemcka /sic eniem obdobie / tak vies, ze iste oblasti boli bezpecne....ato aj napriek tomu, ze v de aj vminulosti bolo vela orientalcov/havne turkov/..
ale teraz sa situacia zmenila aj na severe de..... ked prubudaju zaylovve domy aj do oblasti,kde zila stredna vrstva.... takze aj vidik amale mesta uz nie su toho uchranene..
zostali len iste oblasti, kdr aj doteraz ziju majetne vrstvy a je tam turisticky ruch havne pre tie majetne vrstvy...
takze ak piznas sever nemcka, tak s abudes uz vediet orientovat, ako vyhadat , kde je este bezpecne.... ale taktiez asi vies, ze najom je tiez odpovedajuci tym podmienkam.. a taktiez ine naklady zivotne...
ano, ja tiez zijem v de, poznam tam pomery aj terajsiu situaciu a preto som ti ju aj napisala. zijem tiez v rek.oblasti , kde zuju vyssie vrsty..... a preto sme uchraneni nateraz aj tulajucich sa azylantov po ulici.ale uz v nedalekom väcsom meste ich mozes tretnut hojne..aj su tam azylove zariadenia.... ale ani vminulosti tam o turkov a arbov nembola nudza.ani o kriminalitu..
vychodne krajiny na tom boli lepsie.ale teraz sa to rapidne zhorsuje...
vies ,v kazdom meste je isty rezort,kde byvaju vyssie vrstvy.. takze tam je bezpecne.ale okolie uz nie..... aj vidiek uz nie je uchraneny.. su dediny, kd esu azylove domy, skoly plne pristahovaleckych deti. aztoho vyplyvaju problemy.....
t
ak chces ist znovu na sever , tak znvu odporucam tur.oblast, pripadne ostrovy.hoci uz aj tam niekde na tych väcsich sa uz pohybuju bezenci...
velmi zalezi aj od vasej pracovnej pozicie..kde ma manzel pracu.... aka je moznost dochadzania, finacne moznosti a pod...
vsetko treba brat do uvahy... takze podla vasich okolnosti a moznosti sa musite potom zariadit....
dakujem
@alice107 je to tak ako hovoris. pri mori som sa nebala ale ani v lubecku ale tam clovek stretol hocikoho, zila som aj pri frankfurte celkom bezpečne male mesto, kludne ale to bolo davno. čo sa tyka franfurtu tam boli oblasti tiez vseliake hlavne okolo stanice ale kde uz bolo centrum tak uz sa to dalo....
😕 😕 😕 😕 a preco by nemala byt?!?!? 😕 😕 🙄 🙄