Je nebezpečné piť každý deň energetický nápoj?

hrajka
9. feb 2020

Ak niekto vypije kazdy den jeden energeticky napoj??? Moze to mat zly vplyv na zdravie cloveka???Dakujem za odpovede.

lenkakravcova
9. feb 2020

@hrajka Záleží od toho aký (zloženie). Veľa z nich obsahuje látky, ktoré pri pravidelnom užívaní pôsobia skodlivo na srdce.

lenuliatko84
9. feb 2020

Ja by som to do seba nikdy nedala.tolko chemie

lenkakravcova
9. feb 2020

@hrajka Napr zložka synefrin je zaujímavá.
Synefrín je zlúčenina alkaloidu podobná efedrínu (liečba nízkeho krvného tlaku). Zužuje cievy a zvyšuje tlak krvi. Môže spôsobiť taktiež vysokú srdcovú frekvenciu, poruchy srdcového rytmu, fibriláciu srdca až jeho zástavu.
https://zdravoteka.sk/magazin/energeticke-napoj...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika898
9. feb 2020

@hrajka myslím že áno.

merkelica
9. feb 2020

nemalo by to byt nebezpecne, ale zrovna to nie je prospesne

pribinak
9. feb 2020

Nechápem zmysel pitia energetakov pokial nepotrebuješ urgentne vstať zmrtvych. Ja som si to kúpila 1x v živote, keď má čakala nočná jazda cez celé Slovensko
Je tam zbytočne veľa chémie, cukrov, kofeínu

Ak by som nevedela bez toho existovať, šla b som k lekárke, asi by mi niečo chýbalo, alebo niečo by so mnou nebolo ok.
Je to taký bordel, že v niektorých krajinách sú energetiky zakázané predávať mladším ako 18 rokov

basullinka
9. feb 2020

@hrajka ano je to podla mna nebezpecne. Je tam zmes latok, ktore su zaberak na srdce, traviace ustrojenstvo a zlazy. Robila som o tom pracu na skole a ani zadarmo by som ho nevypila. Viacero ludi dostalo zapal pankraesu pri pravidelnom piti energetakov.

klarissa25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
korunka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
23121974
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
predajmamina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dasa113113
9. feb 2020

Do 25 rokov by nemala mladez pit energetaky.

kittykat22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miselar
9. feb 2020

@hrajka zlý vplyv no ja si myslím ze áno keď som bola mladšia píla som ich často. Nakoniec som skončila u internistky z vysokým pulzom. Mne teda zdravie zničili a už v živote to piť nemienim

zuzanalila20
10. feb 2020

@hrajka Každý deň to ani nemá zmysel, telo si na kofeín a ostatné povzbudzujúce látky akoby privykne a to množstvo cukru, ktoré do seba naleješ je akurát výborný recept na cukrovku. Určite nepiť denne.

irusa
10. feb 2020

Určite ,,áno,,...v dnešnej dobe raňajky stredoškolákov...stačí ísť ráno do Lidlu.. bežný nákup detí energetak a chipsy....

cormeum
10. feb 2020

@hrajka Poznám fešáka, ktorý fest lial do seba energy drinky nakoniec trpel insomniou...je to nebezpečnejší nápoj než sa zdá...

7kaja87
11. feb 2020

Je to hodně nezdravé a nejvíc mě trápí, jak to vidím pít malé děti a jejich rodiče je v tom ještě podporují...:((