Ak niekto vypije kazdy den jeden energeticky napoj??? Moze to mat zly vplyv na zdravie cloveka???Dakujem za odpovede.
Ja by som to do seba nikdy nedala.tolko chemie
@hrajka Napr zložka synefrin je zaujímavá.
Synefrín je zlúčenina alkaloidu podobná efedrínu (liečba nízkeho krvného tlaku). Zužuje cievy a zvyšuje tlak krvi. Môže spôsobiť taktiež vysokú srdcovú frekvenciu, poruchy srdcového rytmu, fibriláciu srdca až jeho zástavu.
https://zdravoteka.sk/magazin/energeticke-napoj...
nemalo by to byt nebezpecne, ale zrovna to nie je prospesne
Nechápem zmysel pitia energetakov pokial nepotrebuješ urgentne vstať zmrtvych. Ja som si to kúpila 1x v živote, keď má čakala nočná jazda cez celé Slovensko
Je tam zbytočne veľa chémie, cukrov, kofeínu
Ak by som nevedela bez toho existovať, šla b som k lekárke, asi by mi niečo chýbalo, alebo niečo by so mnou nebolo ok.
Je to taký bordel, že v niektorých krajinách sú energetiky zakázané predávať mladším ako 18 rokov
@hrajka ano je to podla mna nebezpecne. Je tam zmes latok, ktore su zaberak na srdce, traviace ustrojenstvo a zlazy. Robila som o tom pracu na skole a ani zadarmo by som ho nevypila. Viacero ludi dostalo zapal pankraesu pri pravidelnom piti energetakov.
Do 25 rokov by nemala mladez pit energetaky.
@hrajka Každý deň to ani nemá zmysel, telo si na kofeín a ostatné povzbudzujúce látky akoby privykne a to množstvo cukru, ktoré do seba naleješ je akurát výborný recept na cukrovku. Určite nepiť denne.
Určite ,,áno,,...v dnešnej dobe raňajky stredoškolákov...stačí ísť ráno do Lidlu.. bežný nákup detí energetak a chipsy....
Je to hodně nezdravé a nejvíc mě trápí, jak to vidím pít malé děti a jejich rodiče je v tom ještě podporují...:((
@hrajka Záleží od toho aký (zloženie). Veľa z nich obsahuje látky, ktoré pri pravidelnom užívaní pôsobia skodlivo na srdce.