Chcem sa opytat tych co cestuju napriklad z Nemecka alebo Rakuska na Slovensko vlakom,ci naozaj vo vlakoch kontroluju pasazierov,ktori cestuju zo zahranicia na Slovensko v tieto dni?Ake mate skusenosti?Naozaj kontoluju u cestujucich okrem cestovneho listka aj PCR test?
@savoya synovec sa v stredu vracal vlakom z Viedne a kontrolovali mu Covid pass. Ja som bola ponho v Kittsee na stanici a na hranici tiez odomna pytali Covid pass. Rakusania, nie nasi.
@savoya mna síce nekontrolovali, ale by som neriskovala.
Manzel bol dvakrát z BA smer Buchs, rovno do Svajciarska cez Rakusko a za celých 8hod nechcel okrem lístka nikto nic….vratil sa 2tt dozadu….
@savoya môj syn dnes cestuje v rámci Slovenska z jednej časti SR na druhú a má AG test...AG ma platnosť 48 hodín PCR 72 hodín
Ale mal vsetko,co treba,ja osobne by som velmi stresovala,ze nemam platný test… ked idem tak dlho…ale divna doba toto…
Ja to chapem,som ochotna si urobit antigenovy test,preto ta otazka.
Ono je to dost velky risk teraz by som povedala, ktory za to ani tak nejak nestoji. Nevies, kde sa bude ta kontrola prave nachadzat a snazila by som sa vyhnut akym kolvek problemom
Ale tak dúfam, že len neočkovaní musia mať test?
@katkati nie, najnovsie musia mat test vsetci okrem tych s tretou davkou a pendlerov tusim...treba si to vygooglit, menilo sa to nedavno.
@simsalabim Ďakujem, našťastie mám tretiu dávku.
@simsalabim aj pendleri musia mat PCR. Akurát im platí dlhšie .
@gabrielkaa je to mozne, nejako to teraz nesledujem, kym zas synovec bude musiet naspat na univerzitu, este sa to moze zmenit.
@simsalabim áno, mení sa to dosť často. A teraz koli tomuto omikronu budú určite nejaké opatrenia
neviete ako je to v regiojete z Prahy do BA? dnes som isla do Prahy a nikto nic nekontroloval.pytali sme sa stewardky a ta povedala,ze to ani nekontroluju. len ked sa ide do Budapesti alebo Viedne..nemate s tym cerstvu skusenost?
@savoya keby len v medzinárodnom vlaku, ale aj v rámci SR. Naozaj by som neriskovala toľkú vzdialenosť byť v strachu.