Je najazdených 130 000 km na aute s rokom výroby 2012 veľa?

martinkaxx
5. mar 2021

dobrý večer,chystam sa kúpiť svoje prvé auto a moc sa do toho nerozumiem preto by som sa chcela poradiť...mám vyhliadnuté audi A5 sportback rok výroby 2012 najazdené 130000 km diesel za 13000€...mojou otázkou je je 130000 km a rok 2012 veľa ? oplatí sa to za tú cenu? chcela by som aby to auto ešte niečo vydržalo a nechcem isvestovať do niečoho čo už je “pred smrťou” opakujem nerozumiem sa absolútne do aút ale strašne sa mi páčia autá od audi a spotrebu má peknú lenže do 15000 najnovšie nekúpim preto chcem vedieť či sa mi oplatí toľko peňazí a či mi ešte pár rokov poslúži...ďakujem vopred za radu🧐

marsmykkok
5. mar 2021

ja nechápem túto modu kúpiť staré auto za 5 cifernú sumu, lebo chcem audi, land rover, bmw atd. Za takú sumu môžeš mať aj nové auto. Na také autá je aj oveľa drahší servis ako na bežné značky a km ak nie sú pretočené nie je veľa, ale 9 rokov je dosť už, pomaly bude mať 10 a nad 10 sú už autá dosť staré. Ked máš taký budget radšej nové kľudnej aj v strednej triede že pár tisíc dáš na leasing alebo potom nejaké zánovné, 3-4 ročné, nie skoro 10 ročné...

pribinak
5. mar 2021

Takmer 10 ročne auto. To je už dosť. Nepoviem keby si take auto vybral chalan, ktorý si vie kopu veci urobiť sám. Ale ty ako baba minieš majland v servisoch. Navyše tieto značky majú dosť drahý servis
Ak jazdené auto, tak max do 5 rokov. Do staršieho by som nešla.

janai1
5. mar 2021

2012 rok a 130 000 km je malo 🤷‍♀️ auto bud jazdil iba v meste čo diesel zničí... Alebo auto často stalo, ak v garáži ešte celkom OK ak vonku, bude to sama hrdza....
Načo chceš to auto? Lebo diesel v meste zničíš... Diesel musíš pravidelne na dlhé trate používať kvôli DPF

Ak máš 13000 na jazdenku, pouvažuj radšej nad novým autom a leasing 💁‍♀️

ninusa221
5. mar 2021

Mne to smrdí podvodom 😃 podla mna su stočené km🤣

mm87245
6. mar 2021

Km budu stocene ,pri 95% su km stocene..
Na audi drahy servis nie je, je to koncern VW ,takze nejak ta to nezruinuje. Ja som si dlho vyberala auto teda hlavne manzel mi pomahal. Kupila som pred dvomi rokmi VW Golf GTD,2012, 9 500€,diesel ,chodim sice na kratke trate,ale vymena DPF filtra je lacna. Servis detto. Auto ma 175koni, ,,zerie" 4,5-6l podla toho ako jazdim. Vyberala som si medzi Audi A1,BMW1 Audi A4. Chcela som nieco male ,sikovne. U mna bola ,,podmienka" automat. Muz mal Audi A5. Predali sme ho kvoli nizkemu podvozku a v zime ,v snehu,sme mali hore kopcom problem ,nepresli sme domov.. Teraz ma Audi A6. Dufam ,ze pri nom uz ostane 😁 Ja som s golfom spokojna. Nema ti kto poradit ohladom auta? Skusila by som na tvojom mieste radsej pozriet Golf. Ked aj novsi! S tymi km budes mat problem. Nebudes vediet kde su stiahnute 😏 muz mal v tom jasno ,on aj videl na aute(inerier) ked sme prisli ,na zivo k nemu atd.. presiel trilion inzeratov! 🥴

martinkaxx
autor
6. mar 2021

prosím vás a tak teda do tej sumy niake nápady na nijaké spoľahlivé,šikovné a aj peknučké autíčko pre začiatočníčku? lebo ako čítam tak sa mi asi neoplatí tá audi A5 a fakt sa nechcem oklamať

mm87245
6. mar 2021

@martinkaxx napisala som golf. Aj novsii(2015 a viac) Ak nie golf ,tak skoda octavia, tam su ceny fajn a nove auta su pekne,servis lacny..

fino
6. mar 2021

Za 13 000 máš.nove...
Ale slečna chce Audi...jasné ber...
A o mesiac bude otázka v ktorom servise robia najlepšiu kávu

martinkaxx
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkaxx
autor
6. mar 2021

dala som na radu ďakujem a obzerala sa skôr teda po inom..obzerala som samozrejme hlavne VW a ešte aj škoda octavia na mňa vybehla pretože novšie auto za celkom dobrú sumu a ešte má zaujalo jedno ktoré sa mi celkom pozdávalo a to bolo peugeot 2008 zdá sa mi že r.v. 2020 približne by má vyšlo 18000€ čisto nové a preto by ma zaujimalo aký máte názor (alebo skúsenosti) so značkou aút peugeot?zatial mám teda tieto 3 favoritky čo sa týka výberu 🙂 inak ďakujem za rady❤️

martinkaxx
autor
6. mar 2021

prikladám foto...nebudeme si klamať a každý pozerá aj na vzhľad auta a vidí sa mi aj výhodné z toho dôvodu že je čisto nové a neni tak ďaleko od sumy ktorú mám odloženú na auto...preto ak má Hocikto skúsenosti s peugeot alebo aj nie a má svoj názor na tuto značku alebo aj konkrétne na toto auto budem rada ak mi poradí🙂 samozrejme asi variantu si zvolim benzín/automat ale viac menej mi to je jedno či manuál alebo automat a keďže ja najazdím za týždeň max tých 300-400 km tak som zvolila benzín keďže čítam že diesel by som len pokazila

marianeta
6. mar 2021

@ninusa221 prečo by mali byť stočené KM? Ja som v 2017 kupovala C- Maxa vtedy mal 8 rokov a najazdených 125000km..

kamagma
6. mar 2021

13000 za 10rocne auto by som nikdy nedala, vw ani skodu pod 20000 v normalnej vybave nekupis. Popozeraj si hyundai i20/kia ceed do 15000 aj s top vybavou.

pininka1
6. mar 2021

Ked to auto mala nejaka panička v meste nemusi mat stocene km, a na disel to nieje vela, ale ja by som si uz teraz urcite disel nekupovala, pokial necestujes denne 200km do prace. Pozeraj hlavne na to, ze ked kupis starsie auto bude ho treba aj opravovat castejsie a na urcite znacky su dost drahe nahradne diely a k nim patri Audi, BMW, Mercedes a pod. A to nepisem o tom kolko tam stoja gumy.

hanka1505
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patus_2
6. mar 2021

Ak si sofer začiatočník, ale už aspoň trosku vieš jazdiť tak, že si ho neoskries pri prvom cúvaní a máš rozpočet okolo 13000 tak by som sa skúsila poobzerať po novom aute, napr. Dacia Sandero, Duster.. ono su to auta, ktoré začiatočníkom úplne stačia, predpokladám, že neplánujem jazdiť 200 km denne. Ak si si v šoférovanie neistá, tak by som si kúpila nejaký "šrot" za 1500-2000€ na ktorom by som sa naučila jazdiť a nevadilo by mi keby ho oskriem alebo ťuknem pri cúvaní. A potom by som riešila niečo nové... Každopádne veľa šťastných kilometrov 😊

zarrinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
6. mar 2021

@martinkaxx 130tis. na takmer 10-rocne audi a este k tomu diesel je dost malo praveze, mne by to bolo podozrive. A stotoznujem sa s nazorom, ze je to prilis vela penazi za tak stare auto. My sme napr. pred dvoma rokmi kupili 5-rocny opel astra combi za 7-tis. a zatial potreboval iba pravidelnu vymenu oleja. Ak nemas ani paru o autach, urcite sama nekupuj...

nelca84
6. mar 2021

@martinkaxx zasadna otazka: si zaciatocnik - preco preboha chces do prveho auta investovat tolko penazi? To nema absolutne logiku. Jedine ak si mozes dovolit rozhadzovat. Kup si na rok-dva nieco lacne na ucenie a potom kupis audinu.

sense
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
6. mar 2021

Ja som mala Peugeot 207 Diesel Sport verziu a 8 rokov úplne bez problémov, ale jazdila som len 50km denne na ňom do prace a výlety dovolenky sme robili na druhom aute, teraz mam pólo ale automat a benzín zatiaľ 4 roky a úplne bez problémov, ale zas len na kratšie trasy keďže na dlhšie mame komfortnejšie auto

sense
6. mar 2021

Mne príde ta cena podozrivo nízka na typ auta a počet km, ale zas do 10r auta by som ja nešla ani za takú cenu

zuzubb007
6. mar 2021

Ako začiatočník by som si nekupovala hneď auto za 15 000 jedine ak máš peňazí a nevieš čo s nimi, tieto staré autá treba dávať pozor aby neboli stiahnuté, inác auto normálne funguje aj keď ma 300 000 tisíc km nieje do šrotu len treba rátať s výmenou kadecoho, krásne autá dá dajú kúpiť aj za 7-8 tisíc a keď vyhliadns prvého majiteľa a garazovane máš vyhraté ja mám tak kúpené a auto ako nové. Normálne by som si kúpila dakeho golfa auto vyzerá parádne, opravy na to niesu také že ťa položia a spoľahlivý motor, cistonove auto aby ti nepadla záruka musíš chodiť do autorizovaného servisu kde ťa výmena oleja vyjde 400 euro a iné to máš za polovicu treba na všetko myslieť

liljana
6. mar 2021

A5 je pekne dizajnove auto, audiny su kvalitne, je to vyssia stredna trieda.,Nebala by som sa toho. Overit si km, ani 200 tis.km nie je na take auto vela. Zober si automechanika ku kupe, daj mu 50 eur za obhliadku. Prevezte sa na aute.

luccija
6. mar 2021

@martinkaxx na diesel to nie je vôbec veľa a mohlo slúžiť ako druhé auto v rodine veď nie každý najazdi denne 100km.To, že diesel patrí iba na dlhé jazdy nie je pravda to by v meste nikto nemohol mať diesel.Ale je pravda, že na dlhé jazdy je lepší, ale kto denne jazdí Ba-TN?
Ale pravda je, že je to už staršie auto a to by som radšej kúpila jazdeny VW, Octaviu určite nie Daciu, Peugeot.bez chlapa, ktorý Ti to pozrie nič nekupuj

liljana
6. mar 2021

Bezny najazd rodinneho auta je 15-20 tis km rocne. Osemrocne auto 8 rokov x 15-20 tis = 120-160 tis km. Km su primerane, stocit sa da vsetko. Viac zalezi na tom, ako na aute majitel jazdil a staral sa, nez na km. Interier, karoseria, podvozok napovie - osuchanost, ako vela sa na nom skutocne jazdilo.

ninusa221
6. mar 2021

@marianeta no vidis mi mame 3 jkovu Octaviu za 12 tisic 4 ročnú a bolo na nej 145 tisic tak preto mi to je divné.

enoula
6. mar 2021

Záleží na co mas... Audi = drahy drahy servis.
Za mna vela penazi za stare auto.
V tejto cene nieco novsie. Skoda, Volkswagen, servis prijatelny, náhradné diely lahko zohnatelne a teda aj rychly servis, nestane sa ti, ze budes na opravu cakat dlho

jana_eyre_2
6. mar 2021

Existuje taká spoločnosť "autoporadca", kde si zaplatíš človeka čo ti auto preverí, pozrie a bude tá sprevádzať pri kúpe.. my sme to využili keď sme kupovali jazdené auto.. manžel našiel viac inzerátov, posielal im tie o ktoré mal záujem a bolo až neuveriteľné koľko klamstva sa tam objavovalo..
Nakoniec sme kúpili veľmi dobre, po jednom majiteľovi (naša podmienka však bola aby to bol automat kvôli mne a aby bolo 7miestne) čo bol veliteľ hasičov a tak si dal záležať na bezpečnosti.. auto je tiež z 2012teho (kupovali sme ho v roku 2017) a teda značka menej "luxusná" a stalo cca 8tis.. je výborné dodnes..

Určite by som nekupovala jazdené auto bez človeka čo sa do toho vyzná, tá služba autoporadca stojí za to aby človek nevyhodil peniaze za nejaké stočené km napr...

deti95060810
6. mar 2021

za 15 tis. máš nové auto KIA ceed aj s výbornou výbavou - takmer najvyššou... odporúčam. 😉