Je možné spojiť sa s dušou mŕtveho človeka?

24. mar 2021

Čaute,
moja životná situácia je taká, že som nikdy nevidela a nepoznala svojho otca, ani jeho súrodencov a rodičov. Otec a jeho rodičia sú dávno po smrti, súrodencov /ľudia vo veku 70+/ sa mi nepodarilo nájsť, pátrala som dlho. Viem, kde sú dedko, babka a otec pochovaní, bola som sa pozrieť na ich hroboch. Babka umrela pred mojim narodením, ale dedo umrel, keď som mala 1 rok, ten o mne musel vedieť, otec mi dal priezvisko a priznal na matrike otcovstvo. Bola som sa pozrieť na dom, kde bývali v 60. rokoch.
Toto bude znieť asi úplne uletene, ale premýšľam nad tým od leta minulého roku, ako som bola na výlete. Myslíte si, že je možné, že duše tých mŕtvych ľudí nejak cítia, že som bola pri ich hroboch? Tie hroby všetky vyzerajú opustene, ako keby tam 15 rokov nikto nebol. Ja som zapálila sviečky, prihovárala som sa im. Jasné, logika a rozum mi hovoria, keď je niekto v hrobe celé desaťročia, tak je po ňom a nemôže nič vnímať. Ja im aj doma na narodeniny, meniny a úmrtia zapálim sviečku, myslím na nich, že možno nejak cítia, že si niekto spomenie. Zase, viem, že reálne to asi nie je, ale mne je tak neskutočne ľúto, že som túto svoju rodinu nikdy nevidela, nepoznala a nedarí sa mi nájsť nikoho ďalšieho.
Myslíte si, že sa dá spojiť s dušou zomrelého človeka? Nemyslím detské vyvolávanie duchov a pod blbiny. Skôr myslím na nejaké znamenie od neho, že vie, cíti, že naňho niekto myslí a má ho svojim spôsobom rád. Nemyslite si, nie som žiadny blázon, som len nešťastná, pretože mi chýba minulosť a rodina, predkovia. Je to také prázdno v duši. Občas sa pristihnem pri tom, že sa snažím predstaviť si, ako sa žilo v tých rokoch, čo varili, ako sa obliekali, ako trávili dni..
Neraďte mi prosím, že sa nemám zaoberať minulosťou..

janinah
24. mar 2021

Si veriaca? ak áno,tak potom vieš ako to je...je šanca na stretnutie v Nebi.Určite to nefunguje tak,že sa ti niekto z druhej strany zjaví,lebo si to veľmi želáš.Je pekné a dobré,že n anich spomínaš.Hrob je len miesto,kde leží telíčko,oni sú už inde.Ale poslúži ako spomienkové miesto,iné nemáš.Tí zosnulí súrodenci 70+ nemali deti: tam by som pátrala.Ale môžeš byť sklamaná.

asia83
24. mar 2021

Je dôvod, prečo vás tieto myšlienky držia a neopúšťajú. Duša vášho otca vás prosí o odpustenie. Je s vami, pri vás, je nešťastná. Skrz neho stále myslíte na minulosť, život, ktorý žil, ako žil, nevie sa toho pustiť, preto vy sa toho neviete pustiť tiež. Dajte za neho odslúžiť omšu, porozprávajte sa s ním, povedzte, že mu odpúšťate a chcete, aby mal pokoj. Vy si kľudne môžete dať urobiť rodokmeň. Je to bežná platená služba.

paulinka17
24. mar 2021

Mne sa raz stala taká príhoda že som mala pocit že cítim moju babku. Nesprávala som sa ku nej pekne, umrela keď som mala 6 rokov. Keď som bola staršia veľmi ma to trápilo aká som na ňu bola zlá. Raz keď som bola s rodičmi na hrobe tak som sa jej ospravedlňovala a prosila aby mi to prepáčila. Silno vtedy fúkalo a ja som zrazu cítila také teplo a vôbec nie ten vietor. Ako keby ma niekto objal. Možno si budete myslieť že som nejaký blázon že tomu verím ale ja to beriem tak, že mi babka dala nejaké znamenie že sa nehnevá.

autor
24. mar 2021

@janinah Nie, nie som veriaca, nie som ani pokrstená. A samozrejme chápem, že mŕtvy človek sa mi nezjaví, že ho neuvidím tak, ako sto ďalších ľudí vonku na ulici. Ja nemám žiadne fotky, nikdy som ich nevidela, čiže by som ani nevedela, že to je otec. Skôr mi ide o nejaké znamenie, čo by mňa upokojilo, lebo by som vedela, že ma vníma.

autor
24. mar 2021

@asia83 Nad tým rodokmeňom popremýšľam.

asia83
24. mar 2021

Na znamenie si počkajte. Váš otec je ťažká duša, porobil kadejaké, nie práve najlepšie veci. Musí sa očistiť. Pomôžte mu v tom aspoň sčasti, znamenie vám dá. Nie hneď a nie ako budete čakať, ale dá.

chrumka120
24. mar 2021

Bohužiaľ, nedá sa spojiť s dušou mŕtveho človeka, jedine čo môžeš spraviť si to sama v sebe “usporiadať” a nájsť pokoj

janulka1802
24. mar 2021

@paulinka17 neviem si veľmi predstaviť, ako zle si sa správala k babke. Veď si bola ešte dieťa. Možeš to napísať detailnejšie?

autor
24. mar 2021

@asia83 Ako vieš, čo porobil? Ja tieto informácie nemám a aby som to upresnila, nemám vôbec žiadne 😔

jankajanka134
24. mar 2021

@janinah súhlasím stretnete sa hore len tu musíme opatrne s vyvolávaním mŕtvych lebo fakt to Neni sranda .... pomodli sa ta nich a ak veríš stretnete sa doma v nebicku keď bude čas

lindous
24. mar 2021

Čokoľvek ti tu povieme ti podľa mňa nijak nemôže pomôcť, musíš sa cez to preniesť sama vo svojom vnútri ... je od teba pekné, že si ich pripomínaš, ak to tak cítiš, ale čo sa týka nejakých znamení, tak ak budeš v také znamenie veriť a očakávať ho, tak ho určite uvidíš v čomkoľvek, keď nie, tak nie ... ak ti je to naozaj tak ľúto a veľmi by si chcela túto stranu rodiny spoznať, skús využiť silu sociálnych sietí a hľadať možno nejakých synovcov a netere, sú na to skupiny na FB pokiaľ viem alebo ak sú z nejakej dediny, kde sa ľudia poznajú, tak v skupine tej dediny...

asia83
25. mar 2021

Napísala by som vám súkromnú správu, no nemám komu. 🤷‍♀️

stanulienkat
25. mar 2021

Nie, duša mŕtveho človeka sa nedá stretnúť. Buď trochu realistka. Možno si veľmi citlivá duša, ale keďže vlastný otec a jeho celá rodina na teba celý život vysoká kašľali, aj keď vedeli že existuješ, ani by som sa nenamáhal prejaviť akékoľvek city. Nech ti nie je ľúto za niečím, čo nemalo byť a ani nebolo. Su to pre teba cudzi ludia.

autor
25. mar 2021

@stanulienkat Cudzí ľudia? Veď vôbec nevieš, ako to bolo..

autor
25. mar 2021

@lindous Na FB som hľadala 2roky a nič 😔

ivetka_kamo
25. mar 2021

@janinah ja nie som veriaca v pravom slova zmysle, ale podľa mňa to nie je len telo, čo tam leží a duša je dakde dávno inde. Mamina skúsenosť. Nezúčastnila sa na pohrebe svojho brata, lebo pred bránami cintorina skolabovala, zomrel v práci, zrazil ho nákladiak. Bol ešte relatívne mladý a s mojou mamou boli na seba veľmi naviazani. Nevidela ho v truhle, nikto sa s ňou o tom viac nerozprával. Cca 20 rokov po jeho smrti, keď sa blížil koniec nasej babky, sa mame prisnilo s bratom a prosil ju, aby mu po babke poslala topánky, lebo mu je strašná zima na nohy a ze by sa už po tolkych rokoch rad prešiel a vystúpil z tej hnusnej truhly. Vravel jej, že babka už čoskoro umrie. Babka naozaj na druhý deň umrela, predtým hneď ráno za ňou mama utekala do nemocnice, aby sa jej spýtala na túto vec a babka jej potvrdila, že brat nemal na nohách topánky, lebo ich zabudli do pohrebnej služby priniesť. Chvíľku na to zomrel aj dedko, jemu sa dali topánky do truhly navyše, a po spopolneni, nevedeli sme, kedy naňho príde rada, sa mame znova s nim snívalo, sedel jej na kraji postele a bol obuty, ďakoval, že sa konečne môže prejsť a ísť ďalej.

autor
25. mar 2021

@asia83 pisem spravu..

ratira
25. mar 2021

Ja osobne som voci tejto teme skepticka, proste na to neverim, no mam kamosku, ktora sa venuje takymto veciam a veria jej aj iny ludia. Je to takzko povedat, ci je nieco take ozaj mozne alebo nie

autor
25. mar 2021

@ratira Aj ja som bola taká celý život, vždy som to brala tak, že keď človek zomrie, je koniec. ALE posledný rok sa upínam k tomu, že sa s otcom v duchu rozprávam a hovorím mu, nech mi dá nejak najavo, že ma počuje, cíti /obrazne, ja viem, že mŕtvy nepočuje a necíti/.
A naozaj by ma zaujímalo, či sa dá nejak s dušou človeka spojiť..

lindous
25. mar 2021

Na to ti nikto nedokáže jednoznačne odpovedať ... ja som tiež názoru, že nie... ale ak tomu niekto verí, tak pre neho to možné je a znamenie bude vidieť aj v tom, že mu vonku padne list zo stromu na hlavu obrazne povedané 😅 príbehy a zážitky ľudí s nadprirodzenom sú rôzne, ale naše podvedomie je veľmi zvláštna vec a funguje záhadnými spôsobmi a tak sa nám niekedy stávajú veci, ktoré sa nedajú logicky vysvetliť .. alebo nestávajú a ide len o naše spracovanie faktov? ťažko povedať 😅 viem, že to nie je odpoveď, ktorú si chcela počuť ... a to že chceš aby ťa mali radi ? prečo by nemali ? ak myslíš, že by na to mali nejaký dôvod, tak ho odpusti v prvom rade sama sebe ...

mpg
25. mar 2021

Tí otcovi súrodenci iste mali deti, ktoré by tú situáciu poznali, len ich treba nájsť. Alebo aj súrodenci matky, príp. ich deti by vedeli kde bol problém, že spolu nežili. Niekedy to býva tak, že dieťa, ktoré budeš mať môže mať zdedené (aj vzhľadove aj povahové vlastnosti) od starých rodičov (aj tohto otca). Ako som sama zažila znamenie býva skôr po úmrtí, nie po viacerých rokoch. Ale môže byť nejaký dôvod, že na to často myslíš, možno to treba uzavrieť, tým, že im odpúšťa (mame aj otcovi).

autor
25. mar 2021

Hľadala som na FB v pátracej skupine po stratených kontaktoch 2 roky a bez úspechu, nikto tú rodinu nepozná, susedia, kolegovia, spolužiaci, nič 😔

lulubinka
25. mar 2021

S dusami mŕtvych sa dá spojiť. Mám vlastnú skúsenosť keď mi dala duša o sebe vedieť. Mojej sestre dá náš otec vždy vedieť keď má niekto z rodiny zomrieť.
Na tv stanici tlc chodí relácia medium long island. Skús pozrieť,možno ti to dodá vieru ze tvoji blízky sú stále pri tebe, a pochopíš ako to funguje.

mpg
25. mar 2021

A koľko máš rokov a máte už deti?

zdrsjsjiwwi
25. mar 2021

mne keď zomrel dedko, tak v tú noc sa mi snívalo ako ma objal..no všade bolo jasné biele svetlo. Lúčil sa so mnou..

autor
25. mar 2021

@mpg Mám ďaleko po 40tke a veľké deti 🙂

chrumka120
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cyprula
25. mar 2021

@ivetka_kamo Až mi zimomriavky behali po tele keď som to čítala 😯

ivetka_kamo
25. mar 2021

@cyprula mam viac takých skúsenosti, aj ja osobne. Dedko sa mi stále chodí pripomínať, viem ze je to on, cítim ho, tu jeho vôňu, bol to môj deduško rozprávkový, mal tri vnúčatá, ale mňa si vždy najviac chránil. Aj keď sa mi deti narodili, vždy prišiel, keď som bola malička, rozprával mi, ako budem mat dvoch synov, aký z nich budú fešáci, jeden bude futbalista a druhy tanečník po mne, a tak aj je. Zomrel, keď som mala 13 rokov, dodnes som s tým není ok.... Chyba veľmi

andy156
25. aug 2022

Ahojky. Píšem asi po dlhej dobe. Niečo sa zmenilo? Zistila si niečo o rodine? Mňa napadlo jediné keď si bola na hroboch zistiť na cintoríne kto platil hrobové miesta. Určite to bol niaky súrodenec alebo niekto z rodiny. Musí byť evidovaný. Ak si to bola ty druhá možnosť je dať si spraviť rodokmeň firme a vysvetliť im presne očo ti ide. Tieto firmy vedia vypátrať ľudí. Určite by sa ti uľavilo keby si spoznala súrodenca tvojho otca je dosť možné že by ti o tvojom otcovi vedeli povedať viac aký bol poprípade ukázať niake foto z minulosti. Veľa šťastia prajem mne umrela babka ktorá bola ako moja mama a stále mám potrebu sa snou porozprávať o šťastí a nešťastí ktoré ma sprevádzajú životom. Veľmi mi to chýba niektorých ľudí nemožno nahradiť