Je možné použiť peroxid na dezinfekciu rán z popálenín?

sarahhhh
10. nov 2019

Ahojte mám popáleniny nič vážne bola som aj v nemocnici a všetko je v poriadku. Len mám doma čisto nový peroxid vodíka určený na dezinfekciu rán.... Je možné ho naniesť ako dezinfekcia na popáleninu?
Ďakujem za radu ☺️

pribinak
10. nov 2019

Nie, je to asi dost agresívne. Skor nejake aloe.

caray
10. nov 2019

@sarahhhh peroxid vodíka na dezinfekciu? To, ale pochybujem takéto rany, skôr repík lebo nechtík, no ja by som si to asi nepachtila ničím už keď tak betadína.

janci05
10. nov 2019

https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/per..., ja by som to na popáleniny nedávala.

sarahhhh
autor
10. nov 2019

@pribinak ďakujem

sarahhhh
autor
10. nov 2019

@janci05 je napísané že na čistenie rán preto sa pýtam

veronikaszabova
10. nov 2019

@sarahhhh cistenie ran a popaleniny je rozdiel

ballenka
10. nov 2019

Ideálne dermazin voľne predajná masť v lekarni, ale záleží na stupni a rozsahu. Peroxid zbytočne silný, a dráždivý po vyčistení čo ti teda asi už urobili v nemocnici by si si to mala mierne nanastit a udržiavať čisté

stanulienkat
10. nov 2019

@ballenka Praveze peroxid nie je drazdivy a silny

hettinka
10. nov 2019

@sarahhhh manžel mal rozsiahlu popáleninu na ruke a tvári a dával si na to iba takú masť Ialugen

nika82
10. nov 2019

ziadne aloe, horcicu, studenu muku.... jedine mast na popaleniny Dermazin alebo ialugen

hivanik
10. nov 2019

Mame aktualnu skusenost ...... Aloe mozem len odporucit ale treba ho natriet hrubsiu vrstvu...A potom sme natierali kremom Dermazin... zahojene za par dni

23121974
10. nov 2019

Peroxid vodíka na popáleniny 🙈

aristka
11. nov 2019

H2O2nie je dezinfekcia , ale je to na umyvanie ran a potom sa dezinfikuje ...u teba pri popalenine sa dezinfikuje septonexom a potom kryje mastym tylom a pripadne potiera dermazinom .

simca_13
11. nov 2019

@sarahhhh ja by som si na to tiež nič nedávala a isto nie peroxid vodíka, vieš si predstaviť čo by si zažívala aaaaaau, radšej si daj len repík alebo niečo si pýtaj v lekárni na popáleniny