Je možné obnovenie vymazanej fotografie?

8. dec 2024

Vie niekto nejakym sposobom obnovit vymazane fotografie ? Resp je to vobec mozne? Uz vela krat som pocula ze kazda fotka co bola odoslana cez internet je niekde ulozena, da sa ku tomu nejako dostat ? Nemyslim tie appky na obnovenie fotografii . .

belasy_motylik
8. dec 2024

Z počítača?

niekto2hy
8. dec 2024

Ano,u toho,komu si ju poslala.

autor
8. dec 2024

@belasy_motylik z telefonu, skor myslim nejaky iny sposob ako volne pristupny na icloude alebo disku alebo kde . . Par ludi mi povedalo ze kazda fotka je niekde ulozena aj ked je zmazana . . Len ci je niekto tak schopny v tychto veciach aby sa ku tomu vedel dostat

autor
8. dec 2024

@niekto2hy 👍

belasy_motylik
8. dec 2024

Z telefónu neviem, ale s PC mám skúsenosť, keď nám komplet odišiel, že z neho chalanisko, ktorý sa tomu venoval len tak, za jednu noc vytiahol v rámci obrázkov aj to, čo som za tie roky len rozklikla pri pozeraní na nete, bolo tam toho toľko, že som to triedila roky, čo tiež teda nebolo ktoviečo, skús sa obrátiť na nejaký dobrý servis a spýtať sa tam.

autor
8. dec 2024

@belasy_motylik a mas na neho nejaky kontakt ? Spytat sa ci nevie aj z telefonu

niekto2hy
8. dec 2024

Nechcela si aplikacie,obnova obrazkov na disku sa robi pomocou apky,to iste aj v telefone,sd karte.

belasy_motylik
8. dec 2024

To bolo roky dozadu, už naňho nemám nič.

jarmila2010
8. dec 2024

mne sa zalohuju fotky v priecinku goole fotky

jarmila2010
8. dec 2024
bystrozraky
8. dec 2024

Jasne, nainstaluj si photorec (je zdarma a open source) na tvoj PC potom pripoj telefon ako disk k PC a spusti photorec a vyber ten disk telefonu. Pouzivaj ten telefon co najmenej kym nespustis photorec, lebo si mozes tie fotky prepisat. Good luck ;)

annm81
9. dec 2024

V pamäti telefónu/počítača môže stále byť. Súbor sa po tom, čo ho vymažeš, fyzicky nevymaže, len sa tá časť pamäte uvoľní pre možnosť nového zápisu = dáta sú tam, kým sa neprepíšu niečím iným. Ak máš v pamäti dostatok voľného miesta a neukladala si príliš veľa nových súborov, potom tam tvoja fotka stále môže niekde byť - na to, aby si ju vedela obnoviť, slúžia rôzne programy a aplikácie.

Že fotka z interneru nikdy nezmizne, je len metafora, ktorá chce povedať, že už nemáš kontrolu nad tým, kam a akými cestami sa poberie. Fotka teda niekde reálne môže ale aj nemusí viac existovať. Ak sa k nej nevieš dostať bežnými spôsobmi (zálohy tvojich účtov, história aplikácií a podobne), už sa k nej dostaneš ťažko. Teda, predpokladám, že to nie je tak cenná forografia, že by tebe alebo komukoľvek inému stála za to, aby vynaložil toľké úsilie a peniaze, ktoré by ten pokus o jej získanie stál.