Je mačka Ragdoll vhodná k 3-ročnej dcérke?

eee30
13. mar 2021

Ahojte, rozmýšlame o kúpe mačky ragdoll.... Dcéra bude mať v lete 3 roky, máte niekto reálnu skúsenosť a viete poradiť, či je mačka vhodná k tak malému dieťaťu, a ako sa správa? Mám čo-to naštudované, ale chcela by som aj skúsenosti. Bývame v dome, najradšej by som mačinku púšťala aj do záhrady aj dnu by bola. Vopred vďaka.

lucina321
13. mar 2021

my mame ragdolla uz 7 rokov a je to milacik. Uplne kludna povaha, ani nešrabe a stale si pyta pozornost. Je to pánska mačka a to sa týka aj jedalnička. Mali sme viac mačiek a s takou klasicou "mačkou domácou" sa nedá porovnať. Furt spí, chce sa hladkať a neničí ani nabytok ani nič podobné nerobí. Ale zas aj mačky majú svoje povahy a nezaručuje to ze aj iny ragdoll bude taký istý. My máme kocúrika ( s kocúrmi je menej problémov ).

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
13. mar 2021

@eee30 vyggogli si nieco o toxoplazmoze.

marlent
13. mar 2021

No takto....toxoplazmoza co tu spomina to je blud...uplny ak bude o macku starane veterinarne tak mala sanca...
Najvacsiu nevyhodu vidim ja v tom ze mqcky su proste svojske maju vlastnu hlavu tym myslim napr to ze ja milujem macky chovame ich 21 ja osobne 18 a mamina uz taha s mackami 22rok ...tiex mam 3 rocneho ale nezniesla by skm ak by lezali napr v jeho posteli alebo veciach...v mojich kludne...druha vec neviem ako moc vyspela je tvoja dcerka ale moj furt nevienpochopit ze macka da nebude hrat vtedy kedy on chce nebude robit co chce aby robili.
Krd prideme k mamine on ich chce hladkat mojkat hrat sa oni nechcu ujdu on ich nahana raz som ho neustriehla a skocila jedna do neho (tak mu treba ma poucenie) ale neviem...mozno tvoja dcerka ma viac rozumu 🙂
Kazdopadne treba rata aj so skodami gauc kvietky nabytok...macacie wc tak aby sa mala do neho nedostala plus treba mysliet do buducna ze ked pijdes na dovcu bude mat kto cicu postrazit neznasaju zmeny...ked su macky este maciatka su pojasene nas kocurik napr lovil nohy ked sme spali znicil gauc ale na totalku mal milion skrabadiel ale nic gauc bol lepsi vstaval medzi 2-4 a robil ramus kym niekto nevstal a nevenoval sa mu...a toto jeho sialene obdobie trvali cca 8 rokov...zvysnych 12 uz bol rozumny pan v rokoch 🙂
Macku su uzasne ale ako vsetko maju aj minusy...drzim palce 🙂

eee30
autor
14. mar 2021

@marlent hovoris vseobecne o mackach, alebo o ragdollkach? s beznymi mackama mam vela skusenosti, u rodicov sme mali stale nejake, kazda povahou ina....