Je lepšie zaobstarať si jednu alebo dve mačky?

30. jan 2024

Čo je lepšie zaobstarať si jednu mačičku alebo dve? Máte niekto aj párik? Mačka a kocúr?

0silvia0
30. jan 2024

Mame 2 macky, sestra ma 1 macku a 1 kocura. Dalsia sestra ma tiez 2 macky.

trojnasobnamama
30. jan 2024

Ja si myslim,ze viac mačiek nevadi .skor ked je viac psov to je svorka a uz je to masaker.Samozrejme ak to niekto zvlada klobuk dole.

marseillefan
30. jan 2024

Ak v uzavretom priestore, tak určite stačí jedna mačka... mačky sú teritoriálne zvieratá, viac ako spoločnosť potrebujú mať svoje teritórium.

majkakvet
30. jan 2024

Dve robia si vzajomne spolocnost.

egonsk
30. jan 2024

radsej psa, menej smrdi, uprimnejsie ta lubi a dokaze byt rovnako pritulny 🙂

tribratri
30. jan 2024

ideálny počet je asi tak presne 0 😀

tribratri
30. jan 2024

@egonsk pravda, macka totiz len vyuziva pohostinstvo pana a inak si robi co ona chce. v podstate je to parazit.

valeriakadarova
30. jan 2024

Máme mačku a kocúra, v láske sa veľmi nemajú, ale tolerujú sa😀

0silvia0
30. jan 2024

@egonsk mne smrdi pes a jeho pritulnost je az vlezlost. Su ludia, ktori uprednostnuju macky.
Mozes ist prispievat do prispevku o psoch, nemusis sa ku vsetkemu vyjadrovat.

sense
30. jan 2024

Mame 2 macky

mk1111111111
30. jan 2024

My sme mali vzdy psa, 5x. Teraz mame macku. Uz by som psa nechcela. Ale, tak macku mozu mat len vyzreti jedinci.
@egonsk A k tomu smradu, smrdi vsetko, o co sa riadne nestaras.

daniela208
30. jan 2024

záleží aj od povahy mačky. My máme jednu, lebo naša nemá rada spoločnosť. Najradšej je keď ju nikto neotravuje 😀

cimage
30. jan 2024

@tribratri
podľa princípov feng shui
Mačky
Z energetického hľadiska je mačka najsilnejší miláčik. Dokáže očistiť dom od negatívnej energie, ochrániť ho pred temnými silami a záludnými bytosťami z astrálneho sveta. Mačky vyzerajú ako pokojné, pohodlné a možno lenivé stvorenia, no v skutočnosti je mačka vždy v strehu Akonáhle jej alebo jej pánovi hrozí niečo podobné, okamžite sa stáva statočným obrancom. Majitelia mačiek si často všímajú, že ich domáci miláčik sa náhle zobudí a ide určitým smerom na určité miesto v byte. Takéto správanie mačiek jasne ukazuje, že váš domov navštívili nečisté sily a váš miláčik sa im jednoducho snaží vyhnúť a chrániť domácnosť pred ich účinkami. Okrem toho, mačky dokážu odvrátiť nešťastie od svojich pánov a dokonca zachrániť životy. Majú fantasticky rozvinutú intuíciu a dokážu predvídať nebezpečenstvo Ak je vaša štvornohá priateľka celý deň nepokojná a neustále sa k vám priblíži, neignorujte to. Pravdepodobne sa vás snaží varovať pred blížiacimi sa nepríjemnosťami.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
30. jan 2024

My mame aktualne 3psov, 3macky a 3kocurov. K nam sa od susedov nastahuju snad aj lamy 😁
Ja mam radsej macky, aj ked nie v byte, ale momentalne jedna spi v mojej posteli. Ta to ma dovolene 😊

h2
30. jan 2024

Ja mám tri: jednu mačku a dvoch kocúrov. Podľa mňa ideálny počet.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
30. jan 2024

@stvura 3macky k nam doniesla susedova a jedna z nich ma 3macence uz u nas 🤷🏻‍♀️. Ale je to mile a snazia sa aj chytat mysi. K nam chodili aj jazvecici kym ich mali. Normalne samicka napochodovala do pelecha, tam sa vyspala a rano sa najedla a isla domov 😁.

euie
30. jan 2024

Mame jednu, sme ale doma cele dni, deti ju vedia vysantit, my dospelaci vytulit. Mam taky plan, ze jedneho dna ak sa k nam zatula maciatko, tak si ho tiez nechame, manzel o tom este nevie.

sjuzi
30. jan 2024

Ono to záleží všetko dosť od osobnosti mačky. Niekedy si vystačí jedna mačka sama a ovládne celú domácnosť a v podstate by bolo veľmi problematické, aby prijala druhú mačku, nemusia si nikdy sadnúť a môže dochádzať k častým konfliktom, bitkám. Inokedy, ak je to živá povaha, ktorá sa nudí a robí "zlobu", tak sa lepšie vyhrá s parťákom a robia si spoločnosť.

breznica
30. jan 2024

Máme 3ks- 2 mačky, 1 kocúr, sú to súrodenci, vykastrovani, je lepšie mať viac maciek, lebo si navzájom robia spoločnosť, ale záleží na tom,či sú vnútri v dvojizbaku alebo vonku na dvore. Naši majú k dispozícii dvor,záhradu, pivnicu,občas ich zavolám dovnútra, plus majú veľké teritórium v okolí domu (jedna s nami chodí aj na prechádzku)

0silvia0
30. jan 2024

@breznica aj nase chodia s nami vencit psa. Teraz som tyzden chora a strazia ma v posteli. Su to uzasne spolocnicky, neotravuju, len robia nenasilnu spolocnost.

monikkatt
30. jan 2024

@egonsk pyta sa jasne takze tvoja rada je uplne mimo
A za dalsie.. pes smrdi menej? To tazko 😄 macka sama o sebe nesmrdi, je to cistotne zviera. Smrdiet moze akurat tak zachod ked ho necistis.. za to psa citit dost

lenkakravcova
30. jan 2024

@egonsk Mne pri tom napadlo len to, že máme 2 psy a 2 mačky a teda mačka sa vykaká, zahrabe to, vyčistí sa... psy to čo mača vykakala vyhrabú, doslova zožerú, vyváľajú sa v tom a potom by nás chceli oblizovať 🙂 Tak neviem čo je čistotnejšie 😀

zuzanazu85
30. jan 2024

Ja som psíčkarka a mám 2 nemecké ovčiaky. Partner je mačičkár a má dve mačky kocúra a mačku 😁. Tolerujeme sa všetci navzájom a hlavne kastrácia a sterilizácia u chlpatých je dôležitá 😉. Mám rada aj mačky a naučila som to aj psov, keďže mám rada aj partnera 😄. V páre je lepšie asi každému živému 😉.

misulka22
30. jan 2024

Ja nebudem pisat co vsetko mame doma 🤣 ale mali sme jednu macku v byte a podla mna sa dost nudi.na dome mame macku a kocura ( surodenci) a hravaju sa spolu, spia spolu...ked sme mali jednu robila v byte bordel.tychto aj ked dam do domu tak si spolu lofnu na gauc a je klud.alebo sa spolu prehraju

petronelag
30. jan 2024

Ja som mala vždy len jednu mačku, jeden kocúrik nebol veľmi vydarený, ale druhý ktorého nám dali už s návykmi bol veľmi čistotný a aj priateľský. Zvykol ležať aj vonku za bránou, až nakoniec nám ho asi niekto ukradol alebo sa stratil. K tomu dobrému kocúrikovi som potom doniesla aj psa - zl. retrívera, ale pes ho nechcel, až po nejakom čase si na kocúrika zvykol. Teraz mačku nemám, len nového psa, ktorý nám nahradí aj mačku.

anjelicek26
30. jan 2024

Mame dve... sestry... vyhraju sa, vyblaznia, nahanaju, cistia si usi... zavisi, kolko mate miesta, nech si nejdu na nervy... niektore dni nemaju naladu jedna na druhu, druhy den zasa ano... ano macacie toalety mame dve, zeru za dve 😂 Ale to mas jedno...

trema
30. jan 2024

Mame 2 kocurov

brigelka
30. jan 2024

Máme 1 kocúra, susedia majú 1 kocúra a majú sa veľmi radi. Sú iba vonku. Spolu spia na pelechu na terase, navzájom si vyjedajú žrádlo z misky, spolu chytajú myši. Najlepší kamoši.