Je lacnejšie cestovanie, keď si vybavím preukážku?

7. sep 2022

Doprava po meste stojí 50 centov. Ak si vybavím preukazku bude to lacnejšie? A čo je potrebné okrem tlačivá k tomu? Fotka? Platí sa za vystavenie prekážky? A kredit sa potom dobíja u šoféra?

liloastitch
7. sep 2022

Preukažka aká? Na zľavu študentskú, seniorskú? Alebo myslíš kartu dopravcu?

veronikaszabova
7. sep 2022

A mesto??

autor
7. sep 2022

@liloastitch pre dospelých klasicku

eeffka
7. sep 2022

Spocitaj si kolko krat ides, × 0.50 centov a kolko atoji neobmedzeny mesacnik. Vyber lacnejsie

autor
7. sep 2022

@veronikaszabova v každom meste. Je asi rovnaký postup. Ci?

autor
7. sep 2022

@eeffka 21 pracovných dní je x 0.50 centov

eeffka
7. sep 2022

Tam aj spat? 1euro x21=21eur. Kolko stoji mesacnik?

letfenixa
7. sep 2022

@autor nie, v každom meste nie je rovnaký postup, u nás stoji 1 cesta 80 centov, s kartou 60. A postup nájdeš na webe MHD.

autor
7. sep 2022

@eeffka neviem ešte koľko. To stojí. Nevolala. Som tam na info mhd

veronikaszabova
7. sep 2022

No jasne,ze to nie je rovnake v kazdom meste 🤦

autor
7. sep 2022

@letfenixa ďakujem kuk tu www

autor
7. sep 2022

@veronikaszabova nehovorím rovnaké ceny v mestách ale postup rovnaký pri vybavení preukazky

veronikaszabova
7. sep 2022

No ani to nie je rovnake.

angelous1991
7. sep 2022

Ja mám do prace 14 km .. bez preukazu stojí lístok 1,30 a s preukazom 1,03 takže ja mám a vyhovuje mi že si tam nabijem kredit a nemusím vždy riešiť drobné

liloastitch
7. sep 2022

Tak napríklad u nás to funguje tak. Obyčajné cestovné stojí 1€. Pokiaľ máš kartu dopravcu, lístok stojí 0.50c a prestup do určitého času 0.10c. kartu si pravidelne dobíjaš ty keď ti dôjde kredit (v autobuse,alebo dopravnej kancelárií). Žiadna fotka tam nejde ( tá väčšinou ide len na preukažky na zľavu pre žiakov a dôchodcov..) . Dôležité je vedieť,že preukažka a karta dopravcu nie je to isté. Karta sa vybavuje za poplatok 5€ . Platí to len v autobusoch daného dopravcu (nepôjdeš s kartou SAD ZVOLEN prešovskou MHD.) na stránke dopravcu nájdeš informácie. Rovnaké to fakt nie je .

autor
7. sep 2022

@liloastitch chápem v Sobranciach vybavím na sad nepocestujem vybaviť na sad Zvolen. Čiže fajn fotku mi netreba. Dakujem

isis234
7. sep 2022

Ano, cestovanie je lacnejšie s preukážkou. Pôjdeš do SAD, zober si foto 3x4 cm, neviem presne kolko sa platí, ( ja som dávnejšie 3,50 € tuším aj s kreditom) skús pozrieť na www.mhd. (mesto ktoré potrebuješ). Ak potrebuješ na MHD.. Ak na bus dialkový, prímestský, foto nepotrebuješ. Kredit dobíjaš u šofera v buse

liloastitch
7. sep 2022

Fotku ti možno treba,neviem ako je to konkrétne u vášho dopravcu. U nášho fotky netreba. Ty si zisti konkrétne na webe dopravcu.

evica17
7. sep 2022

U nás v DK a ak v RK je to lacnejšie s poukážkou. V RK o 40 centov, v DK o 7centov.

jaroe
8. sep 2022

V Bratislave rozhodne nestojí lístok 50 centov. To len k tomu rovnakému postupu 🤦