Je podla vás z hľadiska etiky a morálky vhodne, aby sa učiteľka stretávala vo svojom súkromnom voľnom čase so študentom, ktorý je od nej mladší povedzme o tých 7-10 rokov? Podotýkam nie za účelom studia samozrejme 🙂 co si myslite..
Ak je to učiteľka na vysokej škole, tak tam to nie je až tak vhodné, ale tak problém to nie je. Ak je to učiteľka na strednej škole, tak to problém je.
Na mojej strednej to tak funguje haha 😂🙏
Nie je...a vek oboch na tom nič nemení.
Ja poznám viacero takých vzťahov, ako pedagóg by mala byť schopná držať odstup, ale inak nepríde mi to nejak extrémne neetické. Samozrejme za predpokladu že ten študent nemá čerstvých 15.
Ale, prosím Vás, pozrite na Macrona a jeho pani učiteľku. 😂
To bol vzdy moj sen 😁
Môj spolužiak si tykal s učiteľkou.Boli skoro rovesníci 🤷, ale komunikovali len kamarátsky.
Zalezi ci je to 25rocny vysokoskolak alebo 15rocny chlapec.U nas na strednej chodila 17r studentka s ucitelom,vsetci to vedeli,vídali sme ich v meste,nijak to neskryvali.On potom odisiel ucit na gympel,ci spolu zostali neviem.No my sme boli umelecka skola a tam sa vsetko bralo tak volnejsie.Teraz ako zaslúžilej matke mi to pride,ze..áno,asi neetické.Za predpokladu stredoškolák a učka.Nemyslim,ze tieto vztahy vydrzia.
@heleninamama ved práve to, to je úplne chorý prípad. Nechápem ako je možné, že to vtedy škola a aj rodicia vôbec dovolili.
je to kazdopadne cudne :/
@777januska777 Však pokiaľ viem, rodičia mu v tom bránili. A jej dokonca aj manžel 😂. A vidíš, ako to skončilo.
@heleninamama vidím, ale nechápem ako mu to nemohlo poškodiť jeho morálny profil vo voľbách, ved pre mňa je to zvrátené.
nie nie je to chore, pokial je to SS a student ma 18/19 rokov a ucitelka 23/24 rokov.,... co ma byt? vztah ako kazdy iny....
mam kamaratku co si zacala si svojim studentom - su spolu 15 rokov, manzelia 👍
@777januska777 Ja zas nechápem skôr takého nášho Kollára - očividne psychicky narušený kurevník, úplne amorálny, navyše podvodník - a koľko žien aj tu na koni ho volilo? Stačilo im, že pomáhal asociálom z Modrého z neba. To isté Macron. Ľudia sú jednoduché tvory a nie vždy vnímajú človeka ako celok.
@777januska777 myslim, ze francuzi boli vzdy volnomyslienkari, aj v historii, takze u nich Macronovi body za moralny kredit dole nesli. Zalezi na kulture naroda.
Posla mna nic na tom nie je, ked pockaju az dokonci študent skolu. Dovtedy je to neeticke ked maju vztah hoci ho ucitelka/ucitel uci, ako moze byt objektivny pri znamkovani ked maju vztah..
@heleninamama Kollar sa aj mne hnusi. Hlavne strana za ktoru vystupuje propaguje hodnoty tradicnej rodiny. Takze toto jeho spravanie je vysmech ludom do oci.
Moja spolužiačka zo strednej si vzala za manžela nemčinára.Už sú manželia roky a začali si ked on učil a ona chodila ešte do 3 ročnika mala čerstvých 18 rokov a on 25.
vieš koľko pedagógov na Vš má za manželky svoje študentky? Aj keď väčšinou sú to už ich druhé popr. tretie manželstvá... 😉
V rodine sme mali. Bratovi svokrovci. On ju učil na strednej. Po skončení sa zobrali . Ona mala 18, on 35. žili spolu celý život - slušne...😉
Ak sa v škole zvládne zachovať profesionálne a objektívne pri hodnotení vedomostí, neprezradí mu vopred otázky na test,nebozkávajú sa na chodbe počas veľkej prestávky a podobne, a študent sa už aspoň blíži k plnoletosti, tak by som to zas až tak tragicky nevidela. To by sme sa potom mohli pohoršovať aj na iných, ktorí si spolu začali ako lekár / pacientka, nadriadený / podriadená, obchodník / klientka a mnoho dalších…
U nás študentka začala randiť s riaditeľom 😂😂 neskôr sa aj vzali a mali dieťa :D romanca
@dollyzv čo sa bude trocháriť 😂
Pre každého je tolerovatelne niečo iné, čo jednemu príde divné a choré, druhy človek to bez problémov akceptuje. Pokiaľ má ten študent minimálne 18 rokov, tak je to v pohode. Myslím si, že na niektoré profesie napr. učiteľky sú kladené oveľa vyššie morálne požiadavky ako na ďalšie odvetvia, keby to bola žena pracujúca v inom odvetví, tak by sa to tak neriešilo, proste chodí s mladším a hotovo, je to jej vec, ale v tomto prípade je to iba kvôli tomu, že je učiteľka, tak ako keby ona nesmela nič, len mať vo všetkom v živote poriadok a ...preto neodsudzujme nikoho...je stále takým istým človekom ako aj my...so svojimi problémami aj radosťami...
Nie
Už nech skončia prázdniny, lebo tie adolescentné decká, čo za témy tu vymýšľaju, mi hlava neberie ☹
Ak je ziak vo veku nad 18 rokov...je to zakonne
No nie je. xDD