Je dobrý nápad napiecť koláčiky a obdarovať nimi susedov?

26. okt 2022

Ahojte, napadla mi taka vec kedze sa blizia Vianoce,ze by sme so syncekom napiekli kolaciky a obdarovali susedov..dookola su same deticky,vychadzame spolu dobre a mozno taka malickost by ich potesila,co vy na to?🙂

beatrixx1525
26. okt 2022

Koláčikov bude v domácnostiach s detičkami určite až cez komín 😃 ale čo tak zaniesť do domova dôchodcov, k starším susedom bez detí?

mamamasama
26. okt 2022

@beatrixx1525 juj, to je krasny napad 😍😍😍

pribinak
26. okt 2022

@beatrixx1525 nájdi nejakú sociálne slabšiu rodinu a daruj koláčiky napr im, alebo centrum pre ľudí bez domova alebo nejaké krízové centrum

Domov dôchodcov mizno nebude môcť prijať koláčiky len tak z ulice od niekoho. To asi hygiena nedovolí

beatrixx1525
26. okt 2022

@pribinak nie som síce autorka ale chápem na čo narážaš 😁

pribinak
26. okt 2022
petulda333
26. okt 2022

@pribinak podla mna mozu. Ved takmer kazdy rok sa to robi. Urobis balicek aj s kolacikmi aj podla zelania dochodcu a posles. A mnoho podobneho. Ja som pred 3r poslala dvom rodinam balicky,drobnost pre deti a kolace

pribinak
26. okt 2022

@petulda333 napr u nás škola organizovala takú tu krabicovu akciu pre domov dôchodcov, bolo tam napísané že kupované sladkosti sú ok, ale nie doma vyrábané, nevedeli by potom dohľadať zdroj nejakej infekcie

autor
26. okt 2022

Dievcata nejde mi o domov dochodcov,tam posielame kazdy rok a seniorov pri sebe nemame,su tu same mlade rodiny..ide mi skor o tych syncekovych kamosov 🙂 ale asi to s tymi kolacmi neni dobry napad,mate pravdu,vsade bude toho dost

beatrixx1525
26. okt 2022

Ak chceš predsa len niečím potešiť a rada pečieš, nechceš skúsiť pre kamošov vyrobiť vianočné ozdoby zo slaného cesta? My sme v škôlke minulé Vianoce robili a deťom sa to tak strašne páčilo že sme hádam vyrábali pre celé mesto 😂 normálne urobíš cesto vykrojíš zapečieš a potom môžeš potrieť farbou lepidlom a obsypať trblietkami. Dierka na vrchu, šnúrka cez a ozdoba visí na strome 🌲

sllavienka
26. okt 2022

a co tak urobit vianocne pozdravy mozno i s nejakym mini prekvapkom (nalepky, tetovacky), zalepit do obalky a ist so syncekom k schrankam a vlozit im to tam. Nasa susedka mala neskutocnu radost, ked nam takto vyrabala a davala do schranky rozne priania k narodeninam, meninam alebo len tak pre radost.

simona20201309
26. okt 2022

Och, dúfam, že som tvoja suseda 🥰😅
Rob ako to cítiš. Určite je to milé. Môžem sa opýtať, aké koláčiky budete piecť? Pre inšpiráciu. Ďakujem.

jeanne14
26. okt 2022

Urob to tak ako myslíš a cítiš ❤️🎄
Mna osobne by to veľmi potešilo. Celkovo ma vždy poteší keď mi teta suseda niečo donesie, ja na oplátku jej … 😊 keby sa zjaví vo dverách s koláčikmi odpadla by som 😊

ullala
26. okt 2022

Vklude daj kolaciky susedom, bude to mile. Mna by to potesilo 😀

andreatytler
27. okt 2022

Podla mna na takomto napade nejde ani tak o to ze das niekomu kolace ale o to ze navstivis susedov a podelis sa. Ked som zila na Slovensku, tak sme si na vianoce v panelaku chodili vymienat kolace asi 4 rodiny a vzdy sme sa tesili na kolace od susedov, lebo boli ine ako tie klasicke nase. A aka bola moja radost ked som nasla podobnych susedov aj za oceanom.
Jedinne co by som poradila, je necakat ze to skutocne ocenia. Ak ste doteraz nemali kontakt, vzdy je sanca ze to budu ludia ktori nemaju radi taketo susedovanie a nemusia tvoje gesto opatovat alebo ani ocenit. Ale to nevadi, stavim sa ze najdete hned niekolko susedov, ktori budu z tvojho napadu nadseni.

lienka9
27. okt 2022

Za mna super.ja to tiez tak robim 🙂

jaga18
27. okt 2022

U nás to takto funguje už pár rokov. Mne sa nechce donemoty vypekat, urobím toho síce veľa, ale len nejaké 4 druhy,max 5, rozdelíme na papierové tácky, alebo do krabicky, vyzdobime, k tomu nejaká sviečka a rozdame susedom. Oni tak isto. A hneď mám doma minimálne 10 druhov zákuskov a koláčov 😁

salome123
27. okt 2022

ja by som sa ako suseda necitila velmi komfortne, keby mi niekto daroval kolaciky.... citila by som sa zaviazana a musela by som spekulovat, co na oplatku darovat im. Myslienka je to pekna a urcite neocakavas reciprocitu, ale paradoxne aj taketo nieco moze vyvolat negativne pocity.

mandzula
27. okt 2022

Moj pohlad na vec - nemam rada kolace od cudzich ludi, neviem totiz, v akych podmienkach boli pecene. Neznasala som v praci po Vianociach, ked kazdy doniesol svoje kolace a nukal, mne to proste do zaludka nejde.

katka700
27. okt 2022

Mňa osobne by malá krabička kde by bolo povedzme 10 kusov vianočnych koláčikov veľmi potešila. Škoda že nie si moja suseda. Inak kedysi sme si s kamarátkami vymieňali vianočné koláče, v každej rodine sa pieklo dookola to isté (čo chceli mamy) a tá zmena bola super.

blaazi
27. okt 2022

My sme na Mikuláša minulý rok pripravili susedom na poschodí papierové čižmičky s miniprekvapením 🙂 ja mám z takých veci radosť...cieľom bolo potešiť susedov.

mata90
27. okt 2022

Podľa mňa je to milé,že chceš niekoho obdarovať,kľudne aj susedov, ja som susede bežne počas roka niečo poslala , aj keď sme mali oslavu tak koláčiky, alebo zeleninu zo záhrady a domáce vajíčka a bola vďačná. Inokedy zas ona poslala mne a tiež som sa potešila.

hagshop
27. okt 2022

Podľa mna je dobrý nápad čokoľvek milé, nezištne. Ja som napečený mix vianočných cukroviniek darovala susedom, kamaratom ( vždy mal každý radosť, či už to bola bezdetna kamoska pracovne vyťažená, alebo s malými drobcami, ktorá nemala na pečenie čas, alebo kamaráti, ktorí nevedia piecť atd.), do dvoch ambulancii, kde chodievam, veľmi milej poštárke atd. Nikdy som sa nestretla s negatívnou reakciou. Tak len smelo do toho 😊

autor
27. okt 2022

Dakujem,tak ja pojdem do tych kolacikov a mozno pribalime aj nejaky pozdrav ako tu bolo tiez napisane🙂 necakam za to nic,len chcem niekoho (mozno) potesit..a ked tie kolace nebudu chciet nech ich vyhodia😁

@simona20201309 este neviem ake kolaciky,ale skusim najst nieco,co sa nerobi bezne..ale velmi chutne su aj crinkles,tie urobim urcite,nerobi ich kazdy

jankalukasova
27. okt 2022

Veď to je super nápad. Aj mne susedka prinesie, ja jej tiež dám balíček. Veď nemusíš dať každému kilo. So susedkou si vymieňame malý balíček. Ona robí nádherné medovníky a jej posielam crinkles a podobné veci, lebo tie ona nerobí.

vulka
27. okt 2022

U nás v bytovke to robíme roky. Hoci už deti vyrástli, tak si so susedmi na poschodí navzájom prinesieme po tanieriku domácich koláčikov. Pekná servítka a to najpodstatnejšie je vinš. Navzájom si takto na Štedrý deň dopoludnia alebo večer predtým chodíme zavinšovať. Len tak, medzi dvere, žiadne vysedávanie a pod.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
27. okt 2022

Podla mňa to je výborný nápad