Den vzniku samostatneho Ceskos.statu....Je to prosim den pracovneho pokoja, alebo neni...
Mam uvedeny tento den v diari akoze dnom pracovneho pokoja...Cize sviatok a nerobi sa...Ako to je prosim Vas...Berie sa ako SVIATOK alebo nie?
V ČR je to štátny sviatok, u nás nie.
V Čechach to je tak ako píšeš, u nás nie.
ja to mám v diári napísané "nie je dňom pracovného pokoja" a v kalendári "je pracovným dňom". Takže do práce sa ide a bez príplatkov.
Ano, v Cesku mame sviatok. Niektori cesi sa nad tym dost pohorsuju, ze slovaci v tento den sviatok nemaju 🙂
@diewcatqoo je to skoda. Kludne by sa nejaky nabozensky mohol vymenit s tymto..
@diewcatqoo my máme zase sviatok 1.11., ako väčšina Európy a v ČR ho nemáte.
Dakujem za odpovede...
@diewcatqoo osobne si myslím že sa nad tým Česi zavzdušňovať nemusia, každá krajina oslavuje výročie svojej vlastnej samostatnosti a pre cr je to rok 1918, tak nech oslavujú 28.10, pre SR až 1993 kedy bolo Slovensko skutočne samostatnou krajinou.
@andrea_82 vazne nemame sviatok 1.11.? No teda.. jasne, ze viem, ze tu nie je sviatok. Predstav si, ze cesi donedavna nemali sviatok ani na velky piatok.
Btw, mne je to jedno, ake su sviatky. Ja sa nepohorsujem nad nicim. Len pisem, ze niektori cesi su pohorseni z toho, ze slovaci neslavia vznik ceskoslovenska a beru to ako neuctu voci tomu, ze sme kedysi boli jeden stat.
@diewcatqoo tak to by sme ale mali oslavovať aj vznik Uhorska, Rakúsko-Uhorska, pre istotu aj sv. Štefana a neviem ešte koho všetkého, aby sa náhodou niekto neurazil.
@lesana25 prosim, nerozvijajme dalej tuto debatu. Len som napisala, ze som sa stretla s tym, ze niektori cesi su z toho pohorseni. Mne osobne je fuk, kto ake sviatky slavi, resp. neslavi.
Ale ak by si sa chcela dalej o tom pobavit, mozem ti dat cislo na mojho znameho, ktory je jeden z tych, co sa pohorsuju. On sa potesi, rad sa s niekym hada 🙂
Je to sviatok u nás, ale nie je to dňom pracovného pokoja.
iba v čechách.....
Aj u nás je po novom štátny sviatok, ale nie deň pracovného pokoja
Je to štátny sviatok, ale nie deň pracovného pokoja.
Ja opravujem svoju odpoveď. Je to Pamätný deň. Nie statny sviatok.Ale nie deň pracovného pokoja
nie, neberie