Ani neviem, ako vlastne zacat. Mam pocit, ze sa nachadzam na nejakej zivotnej krizovatke, pocitujem vyhorenie vo viacerych sferach zivota a potrebujem sa nakopnut. Pracujem 16 rokov u jedneho zamestnavatela a nie je dna, kedy by som sa nerozculila. Uvedomujem si, ze problem je aj u mna. Dnes cestou v aute vo mne skrsla myslienka, ze odist je vlastne velmi jednochuche a tato predstava ma naplnila ulavou. Ale odist kam? Tak som uvazovala dalej. Pracujem bez prestavky 21 rokov a aspon jeden rok chcem vypnut, nebyt nikde zamestnana. Vzdy som sa chcela naucit dobre anglicky, ale dominantnym jazykom bola vzdy nemcina, ktoru dennodenne pouzivam v praci, tak som taky vecny zaciatocnik. A tu sa dostavam k jadru diskusie. Chcem sa opytat, ci niektora mate skusenosti s jazykovymi pobytmi pre dospelych v zahranici, ci mozme popr. odporucit nejaku agenturu. Dakujem pekne.
@jeannna moj student (pan cca 40r) sa po roku studia AJ odhodlal na 3tyzdne do UK cez Student Agency, bol veli spokojiny, chodil do skoly a byval v sukromi este s nejakym studentom....dost mu to dalo, ale v studiu Aj samozrejme pokracuje....len rataj s tym, ze tieto kurzy su velmi drahe...
@jeannna Australia? Teraz je tam teplo😉
MM bol v Los Angeles pred 2tyzdnami sa vratil. Skola super, pacilo sa mu. Ak nieco blizsie dobre ohlasy su na Brighton v GB.
Uz mi prisli nejake ponuky na pobyty. Len stale akosi vaham, ci do toho ist. Dokazali by ste po 16 rokoch odist zo zamestnania, kde mate istotu, slusny prijem, ale zaroven pocit, ze musite ist dalej? Prirovnala by som to k rozvodu 🙂 Ako partner, pri ktorom citite istotu a pevnu podu pod nohami, ale laska uz davno vyprchala, ma svoje dni, kedy vas vytoci do nepricetnosti a vy viete, ze to bude cim dalej tym horsie, s tymto partnerom nemate ziadne deti, ani ziadny iny zavazok .... tym, ze som neinvestovala do nehnutelnosti mam slusnu financnu rezervu a som bez zavazkov, rozumej bezdetna a vazneho vztahu.
@jeannna ja mam ale s anglinou. Bola som uz dva krat na jz. pobyte na Malte. Co sa tyka nemciny neviem. Zijem sice v Nemecku ale s jaz. pobyte v nemecky hovoriacich krajinach nemam.