Jazvečík - žltý výtok z očí

6. feb 2023

Ahojte, u nášho psa (13r.) som si už všimol párkrát žltý výtok z očí. Najprv malé množstvo, no teraz toho bolo viac a a na oboch očiach. Keďže už je starý a moc nevládze, väčšinu dňa prespí v búde, keďže je vonku zima. Máva to vždy po spánku. Inak je zdravý, len sa chcem spýtať či s ním treba ísť zajtra k veterinárovi, či sú na to nejaké kvapky a prečo mu to vlastne vzniká. Ďakujem za odpovede

betsabeew
6. feb 2023

Choďte k zverolekárovi , aj náš pes to už mal , nie je to nič vážne. Len si už nepamätám čo presne to bolo keďže to sú už roky roky

stanulienkat
6. feb 2023

Skus ocne kvapky Occu flash. Su sice pre ludi, ale neublizia mu. Je to miesto Ophtalmo septonexu.

autor
6. feb 2023

@betsabeew
@stanulienkat
A myslíte si že to môže spôsobovať aj zima, či neviete? Určite mu kúpim kvapky len by som chcel vedieť aj príčinu, aby sa to nemuselo znova opakovať

stanulienkat
6. feb 2023

Zima asi nie. Skor nejaka infekcia. Nejaka spina sa mu dostala do oci. Skus tie kvapky. Ak nie, tak smer zverolekar.

hennyinnsbruck
6. feb 2023

Moji ked to mali davala som im homeopaticke kvapky do oci a za 2-3dni bolo po vsetkom👍👍

autor
6. feb 2023

Dobre určite skúsim, ďakujem za odpovede 🙏🏻

betsabeew
6. feb 2023

zverolekár vám povie naozaj , viem že aj ľudské kvapky sú pre psa dobré , ale keď neviete čo to je radšej si to overte tam. Ja si to už nepamätám a príčiny môžu byť rôzne . Myslím že chlad to môže byť , alebo ak plával vo vode , náš druhý pes to mával aj z vody. ale ja neviem naozaj 🙂 má 13 rokov možno slabšia imunita , mohol nachladnúť

hyta
7. feb 2023

Mne kázali dávať na veterine Opthalmo-septonex kvapky pomohli. I ten mráz môže prispievať k zápalu očiek.