Izbové kvety

30. júl 2021

Ahojte prosím vás nemá niekto kvety izbové na darovanie veľmi by ma potešili poštovné by som si zaplatila dalujem pekne

andreatytler
31. júl 2021

Ak nikto nedaruje, a nechces davat peniaze za nove, skus si urobit odrezky kvetov od znamych a rodiny. Vela, vela kvetov zapusti vo vode korene z odrezaneho kuska.
Ja som tak skoro vsetky kvety mala.

autor
31. júl 2021

@andreatytler aha dobre skúsim sa opýtať známych a to potom normalne rastie ?

autor
31. júl 2021

@andreatytler a dalkujem vam za radu

andreatytler
31. júl 2021

Ja robim tak ze to najskor dam do nadoby s vodou a pockam kym pustia korene. Ked uz je korenov viac a aspon tak 2-3 cm dlhe, tak zasadim do zeme. Tie odrezky by mali byt tak okolo 10-20 cm dlhe. Ponorene asi tak do polovice do vody. Vodu nevymienam, len doplnam a zakorenenie trva tak okolo 2-4 tyzdne. Ak zacnu odrezky hnit, tak hned vyhodit, ak ani po 4 tyzdnoch nevidis ziadne korene, tak z toho nic nebude... nie vsetky kvety sa daju takto rozmnozovat, ale velmi vela sa da. A vela kvetov mozes nechat v tej vode navzdy... ale vtedy treba tu vodu vymienat aspon raz za tyzden, lebo bude velmi spinava a zapachat. A zase vtedy treba do tej vody dat trosku hnojiva aby mali kvietky ziviny.
Alebo si zasad svoje vlastne kvietky z kostky z datli a mozes mat palmu, alebo kostku z avokada (aj ked to som este neskusala) a zevraj aj ananas sa da... ze odrezes na plocho z vrchu, kde su tie listy (asi tak 2 cm vrstvu z plodu a das do zeme... ale to sa mi nepodarilo.

kacenocka2
11. jún 2022

Mojim koníčkom su izbove kvety, ale toto som ešte nezažila.. V kvetináči som našla huby..máte s tym skusenosti, alebo viete dôvod čo sa s kvetinou stalo?

kacenocka2
9. júl 2022

Vedeli by ste aky je nazov tejto izbovky?