Ahojte prosím vás nemá niekto kvety izbové na darovanie veľmi by ma potešili poštovné by som si zaplatila dalujem pekne
@andreatytler aha dobre skúsim sa opýtať známych a to potom normalne rastie ?
@andreatytler a dalkujem vam za radu
Ja robim tak ze to najskor dam do nadoby s vodou a pockam kym pustia korene. Ked uz je korenov viac a aspon tak 2-3 cm dlhe, tak zasadim do zeme. Tie odrezky by mali byt tak okolo 10-20 cm dlhe. Ponorene asi tak do polovice do vody. Vodu nevymienam, len doplnam a zakorenenie trva tak okolo 2-4 tyzdne. Ak zacnu odrezky hnit, tak hned vyhodit, ak ani po 4 tyzdnoch nevidis ziadne korene, tak z toho nic nebude... nie vsetky kvety sa daju takto rozmnozovat, ale velmi vela sa da. A vela kvetov mozes nechat v tej vode navzdy... ale vtedy treba tu vodu vymienat aspon raz za tyzden, lebo bude velmi spinava a zapachat. A zase vtedy treba do tej vody dat trosku hnojiva aby mali kvietky ziviny.
Alebo si zasad svoje vlastne kvietky z kostky z datli a mozes mat palmu, alebo kostku z avokada (aj ked to som este neskusala) a zevraj aj ananas sa da... ze odrezes na plocho z vrchu, kde su tie listy (asi tak 2 cm vrstvu z plodu a das do zeme... ale to sa mi nepodarilo.
Ak nikto nedaruje, a nechces davat peniaze za nove, skus si urobit odrezky kvetov od znamych a rodiny. Vela, vela kvetov zapusti vo vode korene z odrezaneho kuska.
Ja som tak skoro vsetky kvety mala.