Išli by ste okamžite k veterinárovi?

12. okt 2022

zdravim vas mam psika stredneho vzrastu a pri hrabani vonku si asi poskodil pazur na zadnej nohe, je to vonkajsi pes a muselo sa to stat vcera lebo uz to mal olizane ale tvaril sa akoby nic ziadne obmedzovanie v chodzi ani tak. Pazur je odlomeny trosku aj zvnutra ale je tam, nie je vytrhnuty a neboli ho nereaguje nan len ked som to objavil uz bol trosku mokvavy lebo si ho urcite lizal. Trochu mu bolo neprijemne ked som hned dezinfikoval ale inak vobec nevnima ze s nim nieco ma beha aj skace ziadne zmeny nalad. U nas vzdy betadine zabral ale s pazurikom este nemam skusenost, myslite ze je liecba betadinom v poriadku?? je to vycistene a zafixovane uz druhykrat previazane a vyzera to desatkrat lepsie ako predtym. Jasne ak by boli zmeny a max pozajtra neuvidim vysledky alebo psik prejavi bolest tak pojdeme k vet ale nechcem predbiehat uz sa mi velakrat stalo ze mi len odporucil to co som robil doma ale jasnacka nechxem nic zanedbat dakujem

ildiko36
12. okt 2022

Vies dat fotku? , ake betadin dobra volba

autor
12. okt 2022

@ildiko36 rad by som ale akurat pred 20min sme to prevazovali a znovu cistili teraz uz spi nechcem ho trapit on je taky stresman ked citi ze sa nieco deje ale zajtra prj prevaze by som poslal

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karollka21
12. okt 2022

moja najmensia 1.5 r dnes prevetrala jazyk i pery pri kvalitnom pade doslova "na papulu". Nechcem byt hejter, ale tusim som to riesila menej ako otazku hore 🙄 . Cim chcem len povedat - je toto to najvhodnejsie forum na tento typ otazok?

autor
12. okt 2022

dakujem za odpovede uvidim v akom stave to bude rano samozrejme sa tiez priklanam k veterinarovi odbornika nikto nenahradi

dzulli1980
12. okt 2022

Treba zájsť za veterinárom, nech mu to pozrie, prípadne pichne preventívne niečo, môže sa to zapáliť, hnisať atď. ... stačí zajtra.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ildiko36
12. okt 2022

Posli fotku zajtra, zalezi na tom aku velku ma tu ranu ale budete denne cistit s betadinom mozno aj to staci

karollka21
12. okt 2022

@jabadabadu mam deti (+muza), psa aj macku. Napriek tomu zachovavam chladnu hlavu. Pri vysledkoch "tlacenia" aj pri tych dvoch, co boli tlaceni mimo mna.

nika11103
12. okt 2022

@jabadabadu tiež tomu nerozumiem , že sa niekto dokáže aj do tohto obuť … dennodenne sa tu riešia doslova primitívnosti ohľadne deti kakanic grcanic a nikto nepinda a niekto sa spýta na psíka na ktorom mu pekne záleží a už to niekomu prekáža … v čudnej dobe žijeme 🥺

jabadabadu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karollka21
12. okt 2022

@jabadabadu @nika11103 ladies, ja chapem Vase poburenie...len myslim, ze by bolo vhodnejsie na portal napr. ModraLabka a pod...tu je to naozaj viacmenej o tych primitivnostiach okolo detskych grcanic a pod. Toto nie je o cudnej dobe, len o nespravnom nasmerovani

nika11103
12. okt 2022

@karollka21 pre niekoho môže byt to zviera viac ako dieťa ;) . A mna to vôbec neobťažuje . Vlastne žiadna téma keď má niečo nezaujíma príde mi to od veci tak proste čítam ďalej . A myslím ze na tomto fóre je väčšia aktivita ako na nejakej modrej labke , tam by asi hneď odpovede nedostal . Nevadí . Hlavne nech sme všetci zdraví . Aj stvornohi ❤️

ildiko36
12. okt 2022

@jabadabadu no prepac ale po prve nie som len sestra, som od toho kus viac, a po druhe podla opisu sa neda sudiť aka adekvatna liečba je potrebná..treba min.fotku..a drzosť čo píšeš

jabadabadu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ildiko36
12. okt 2022

@jabadabadu nie som staničná ani vrchná, netrafila si, ale nebudem sa tu s niekym s mudrím sa natahovať.tebe príjemné sny.

bbebe
12. okt 2022

nesla by som vobec. moj pes mal tiez akoby odlomenu polku pazura ( nieco ako ked si spravis krvavy zader do nechtu ) absolutne som to neriesila a o 2-3 dni som mala problem najst kde to vlastne bolo. krasne sa to zahojilo.

marsmykkok
13. okt 2022

Môj vnútorný mal takto pazúr na prednej labke, skoro 3 týždne, prvé dni kríval, potom prestal, potom posledných 10 dní znova. Občas si to olizoval, ale smutný nebol ani to nebolo zapálené a už je ok. Nebol vtedy čas zbytočne chodiť k veterinárovi (blízky člen rodiny mal vážnejšie zdravotné problémy, ktoré vyžadovali chodenie denne po lekároch) a toto mi neprišlo život ohrozujúce. Tak sleduj ho a malo by sa to zahojiť aj samé.

zanta3
13. okt 2022

Tak skus to par dni obcasne dezinfikovat tym Betadinom, on je fakt dobry. A sleduj mu tu ten pazur. Uvidis, ako sa to bude vyvijat, ale ak sa tam nedostane ziadna infekcia, tak si myslim, ze mu zacne normalne vyrastat novy pazur.