Islandská sopka pred výbuchom

tenerifka
15. nov 2023

Zeny, upokojte ma, ze je to tak, ako som kdesi citala, ze ta sopka nema charakteristiku sopky co vybuchla v roku 2010, a nehrozi ochromenie leteckej dopravy….nas caka celu rodinu letecky mesacny maraton, a teda nechcela by som niekde uviaznut. Viete o tej sopke viac, a co hovoria odbornici?

anjelicek26
15. nov 2023

@tenerifka No ja myslim,ze je to bohuzial mozne,ze to bude problem pre letecku dopravu.. a riadny...

diewcatqoo
15. nov 2023

Zrovna dnes som citala toto: "Ať už ale k erupci dojde kdekoli, nezpůsobí podle McGuira žádný gigantický oblak popela, který by zásadně ovlivnil leteckou dopravu. „Sopky na poloostrově Reykjanes nemají schopnost vytvářet rušivá oblaka popela, jež byla charakteristická pro erupci sopky Eyjafjallajokull v roce 2010,“ uzavřel expert. Stejně tak v současnosti není pravděpodobné, že by vítr zavlekl oblaka popela směrem do pevninské Evropy. Výbuch by nejspíš příliš neovlivnil ani Velkou Británii, natož Česko."

leonatt
15. nov 2023

@tenerifka Skús sledovat fb profil Severe weather Slovakia. Sú tam zaujímavé informácie

bloger
15. nov 2023

@tenerifka No žiaľ je to ohrozenie pre leteckú dopravu

tenerifka
autor
15. nov 2023

@diewcatqoo presne nieco take som citala aj ja

tenerifka
autor
15. nov 2023

@diewcatqoo presne nieco take som citala aj ja

veselo_neveselo
15. nov 2023

@tenerifka Je to Fagradalsfjall, o com hovoris? V tom pripade sa asi nemusis bat. Link je na islandsky turist portal, tu sopku chodia obdivovat turisti, ziadne velke vyvrhovanie popola sa nekona...

https://www.visiticeland.com/article/safety-at-...

lenkakoc444
15. nov 2023

@tenerifka akurat u nas boli kamosi ktori ziju na Islande, dnes leteli domov. Podla islandskych uradov tato sopka nie je nic extremne. Ovplynvni to let do Reykjavik ak sa tamchystate, inak sa to neocakava. Samozrejme zalezi od smeru vetra atd, ale ja by som nestresovala.

ajdika
15. nov 2023

Ja tam mam dieta, co sa ma vratit o mesiac domov, tak tiez to ostro sledujem a dufam, ze to bude vsetko o.k.

tenerifka
autor
16. nov 2023

nechystam sa na Island, ale mam naplanovane nejake lety po Europe+cez Atlantik. Dufam, ze media len strasia a ak aj buchne, nebude to mat na dopravu vplyv.