Dievcata vobec tomu nerozumiem poradte...
Syn ide na strednu skolu vstup do skoly funguje na ISIC kartu za ktoru sme zaplatili 20 eur a ma ju dostat v prvy den skoly.Doteraz dochadzal a v medzimestskom autobuse pouzival Slovak Lines kartu teraz Arriva kde mu zostal nevycerpany kredit 5 eur za vybavenie karty sme tiez platili ..
Pri info o ISIC karte je pisane, ze si ju musi aktivovat u dopravcu co to znamena?staci v autobuse ci musime ist niekde
Kto sa z tohto ma vyznat?😁 riadny mischung.
ISIC je studentska karta, skoly ju pouzivaju aj na vstup, niekde aj v jedalni, plus MHD alebo primestska. Moje decka ju pouzivaju od 10 rokov, ich skola to umoznovala. Prva "investicia" je 20€, 10 je za plastovu kartu a 10 za znamku. Ta plati 1 skolsky rok a na kazdy dalsi sa prolonguje. Teda dalsich 10€ ma dalsi skolsky rok. Studaci na kartu maju rozne zlavy nielen u nas, ale aj v zahranici, vstupy do muzei, ubytko aj obchody. Moje decka sa vzdy pytaju priamo na mieste. Aktivacia novej znamky sa robi prostrednictvom sms 3€ a prilozenim k terminalu (tie su v niektorych skolach alebo na staniciach), ale tie info mas predsa napisane. Student ich isto pochopi
@sliepocka91517 Ten ,,slovnik" by mohol byt aj slusnejsi.
Ja som si ISIC na autobusy musela ísť aktivovať na dopravný podnik. Inak mi nešiel. Teda všetko ostatné išlo, len kredit na karte na autobusy som nemala, kým som nešla na dopravný.
Tým u dopravcu je myslené ako v kancelárií danej dopravnej spoločnosti. Bolo tam treba aj nejaké veci vypisovať. Stačilo to vybaviť len raz a normálne 4 roky karta fungovala.
Celkovo ISIC a všetko okolo toho je divné. Pred 4 rokmi som za to platila, ak si dobre pamätám, 15€, a asi od vtedy zvýšili poplatok. Ešte bolo blbé, že zľava na vlaky mi platila len od septembra do konca júna. Takže ako som v lete chcela cestovať zadara musela som si kartu na ďalší rok za 3€ aktivovať, plus ešte, ak si niekto kupuje tie známky za 10€ každý rok... Ja som si tie známky ani nekupovala a normálne fungoval na vlaky, sad a mhd, iba zľavy som nemala. Tie nálepky za 10€ sú povinné len na VŠ, ak sa od minulého roka nič nezmenilo.
Ist do kontaktneho centra?
Moze na tuto ISIC kartu cestovat v Arive medzimestskej doprave?Zatial chcem nech minie kredit co ma na Arive...ako sa nabije ISIC karta da sa to cez internet?
Svojim sposobom ma to hneva neviem preco ma podmienuju, aby mal isic kartu dala som 10 ci 15 eur za Ariva kartu, kde je kredit a bude teraz trcat v sufliku je tam fotka neviem ju pouzivat ja ani prehodit kredit ku mne.A este musim vybavit novu kartu za 20 eur, naplnit a pisu v letaku, ze dalsie roky znova uhradit 10 eur plus nejaka sms 3 eur.
Aj Vase deti na strednych skolach pouzivaju ISIC.
Vyuzivaju v obchodoch nejake zlavy, alebo je to len reklama l...