Ahojte, rada by som pomohla svojej priatelke, ktorej sa momentalne zrutil zivot...ktory prinasa aj necakane momenty, take tie zlomove a nie vzdy su prijemne ☹
Chodila s jednym muzom vyse 13 rokov, pocas tej doby boli aj rozne hadky, probelmy, rozchody ale aj nejake tie zakopnutia, ale vsetko sa vzdy dalo do poriadku. Boli ukazkovy par, on sikovny, zabezpeceny, ona pekna,stihla sikovna baba. Vzdy si odpustili a sli dalej, ved pocas 13 rokov to uz je na 2 manzelstva. Ale predsa plati, co sa hovori - po 7 rokoch bud vydaj alebo koniec. Velmi chceli aj babo,aj sa zobrat ale stale k tomu nejak nedochadzalo.
Vztah zacal byt neunosny, ona zacala aktivne na sebe pracovat (predtym pomahala iba svojmu partnerovi), zacala sa ucit cudzie jazyky, nasla si svoje hobby, plavanie, korculovanie kamaratky...proste zila ako normalna mlada zena. On nadalej zveladoval svoj majetok, a stale sa lubili. Ale laska pomaly ustupovala, ich zaujmy a tuzby sa nenaplnali a hlavne neboli spolocne.....
Casom si kamaratka nasla ineho priatela a nakoniec svojho 13 rocneho partnera poslala definitivne k vode. Avsak, kto by povedal ze naozaj definitivne, ved sa rozchadzali a schadazili uz vela krat a stale sa dali dokopy. Ona sa vsak velmi zalubili do noveho partnera a zacali planovat svoj zivot. Ale nastal problem, po case zistila, ze on ma dlhorocnu priatelku a ze ju tahal za nos!!! Preplakala noce, nejedla ....co vsak osud chcel, jej byvaly priatel si za ten cas nasiel inu partnerku, s ktorou sa citi dobre a lubia sa....chcu sa zobrat a mat rodinu.
Zrazu clovek moze ostat sam a pritom ma za sebou dlhu spolocnu historiu s clovekom a mysli si ze budu navzdy spolu. ☹ Kamaratka sa s tym velmi tazko zmieruje a ostala sama ....
@jarunka111 no snazi sa lebo keby bola doma tak je to este horsie, ale vidno na nej ze je velmi smutna....mne je aj tazko nieco k tomu hovorit, nikdy neviem co povedat...mrzi ma to a rada by som ich videla opat spolu.
asi je to naozaj irónia osudu, tvoja kamoška nie je jediná. my sme plánovali svadbu, nedohodli sme sa na bývaní, prišla som na rôzne klamstvá a navyše sa partner povahovo zmenil - no zmenil, pravá povaha ktorú má v krvi vyšla najavo, už ju nedokáže potláčať. uvažujem nad rozchodom, po 11 rokoch, pretože v srdci cítim že by to dopadlo veľmi zle a bola by som nešťastná. Ostanem sama, viem to, už nie som pubertálna študentka, ale trápiť sa v živote viac než musím fakt nechcem. Tvoja kamoška oľutovala že partnera opustila, ale naozaj by s ním dokázala byť šťastná, keď im zjavne niečo v ceste za šťastím prekážalo? Zamilovanosť je krásna, ale netrvá celý život. Bolí to veľmi ak niekto niečo plánuje a myslí si že toho druhého predsa len dokáže zmeniť. Ale nedokáže, nejde to, povaha sa zmeniť nedá. 😖 ☹
Teraz sa citi hrozne, ale zrejme to tak malo byt. Ved nikde nie je napisane, ze nestretne aj ona skveleho muza. Si myslela, ze uz ho ma 2x, tak preco nie aj do tretice 🙂 .
@sarias no...skoro som odpadla... ale presne toto zazila moja kamoska...uz som si myslela, ze pises jej pribeh 😨 ...ale nesedeli mi tam roky...ona sa rozisla po 11 tich rokoch s priatelom, s ktorym si dokonca kupili uz domcek a ten prerabali...a v druhom partnerovi sa tiez sklamala....ale, vzdy sa najde nieco pozitivne na takychto rozchodoch-neboli tam deticky, ktoré by urcite trpeli (ci by uz boli zobrati, alebo zili spolu...)...a ze je smutná, má na to právo, aj smútok lieci...aj ja som bola, ked som sa v svojich ranných rokoch rozisla s priatelom...a to som s nim bola "len" dva roky...co to je oproti 13 tim ?...musi verit, ze vsetko dobre dopadne...ale chce to cas
mna ešte napadá otázka, že keby jej to vyšlo s tým druhým priatelom spomenula by si na bývalého?
ako jej v tom chces pomoct? moze si zato sama... a musi sa naucit zit svoj zivot.
...všetko je tak ako má byť...
...toto som nikdy dosť nechápala - bu´d s ním chcem byť, alebo nechcem...
...aké pobehovanie sem a tam ?
...kamoška si mala najprv ujasniť čo vlastne od života chce...
ano, suhlasim, ze by sa to kamaratke nemuselo pacit, ze tu o nej niekto pise a zaroven si myslim, ze akekolvek rady su zbytocne, kedze ide o sprostredkovanu pomoc. Ale aj tak vyjadrim svoj nazor, ja si myslim, ze nic lepsie sa jej nemohlo stat. 13 rokov s niekym a ziadna perspektiva? za takymto vztahom sa da plakat iba kvoli zvyku a to si myslim, ze je aj jej pripad, proste lepsi neperspektivny vztah ako ziaden. Pre nieco si predsa nasla ineho, nie? takze mozno teraz ju to trapi, ale casom prestane a zisti, ze sa stalo dobre, inak by sa mozno nikdy nerozhodla a prezila by nenaplneny zivot s clovekom, s ktorym by zostala len zo zvyku.
ahojte....ja mam taky problem a neviem ako ho uz vyriesit...s matka sa somnou nebavi lebo sa chcem osamostatnit vsade kam ide len klame,neohovriac otom ze ponizuje mojho priatela a jeho rodinu...preco to robi????nazózaj neviem som jedinacik a urcite to zvlada tazko...a napriek tomu ma prinutila vydat sa nastastie nadovsetko mam rada svojo pratela a to mam pomaly 19r...je to ako telenovala ale premna ako zly sen....ignrouju ma doma so psami sa krajsie rozprvaju ako somnou ☹ a kde som urobila chybu alebo proste neviem..mame velky dom a ona chcela aby sme si postavily podkrovny byt....ale ked sme unas s pratelom sa stale hadame... a ja to uz dalej nevydrzim..co mam robit??..ja si radu vypocujem ale nechcme aby mi cely zivot riadila tak ako si ho ona vysniva 😲 ...
@womenne neviem preco by covek nemohol zverejnit trapenie svojej kamaratky, ked takych trapeni je milion ...okrem toho mnohi aj na nete klamu a pisu probelmy inych za seba alebo opacne a ty to nikdy nezistis! Mylsim, ze suidt ci som alebo nie som jej skutocna priatelka ti neprinalezi. Dakujem za nazor
@miriam11 ano, ale je to len rada nic viac... mnohe z nas sa stretli s takouto situaciou, a radili kamaratkam co robit ako robit ako pomoct. Nevidim nic zle natom, ked sa snazim cez vase nazory pozriet sa nato inak a tym jej pomoct. Tie nakupy a spolocne kino by jej urcite pomohli, idem nato! Skuste sa nato pozriet aj inak, mat taku kamaratku, ktora sa takto snazi pomoct je predsa skvele, no nie? 🙂
@aliza tak ty si to vystihla najlepsie, a suhlasim maximalne s tvojim nazorom a viem ze je tocista pravda. Na druhej strane by som chcela opak ale rozum hovori ine. Avsak myslim si, ze keby sa posunuli dalej - mali deti, zobrali sa, ten vztah by sa urcite okresal a posunul inam.
Takto to nasiel byvaly priatel s inou zenou, sice starsou od neho asi o cca. 6 rokov ale na veku nezalezi 😝
@sarias až veľmi sa to podobá príbehu mojej kamošky, nie teda všetko, ale to je dôkaz toho, že sa to stáva asi častejšie ako by sme si mysleli. Jediné, čo by som k tomu "poradila" je nechať nech to "čas vylieči". Iné ponaučenia sú zbytočné, už sa určite poučila ako to býva, že na vlastných chybách sa toho veľa naučíme. Len je smola, že nám to môže stáť až veľa....Asi nemá teraz veľmi chuť na tie jej záľuby, pravda?