IPhone

10. aug 2023

zdravím,prosim vas chcem sa poradit.Tie čo používate apple iPhone aku mate skusenost...Musí sa tam vsetko dokupovat na svoje náklady vobec netuším..Chcela by som vyskušat kedže som ho ešte nemala dakujem pekne

zenulkaaa
10. aug 2023

Co vsetko? Na ake svoje naklady???

nika_val
10. aug 2023

Keď si kupiš telefon v balení dostaneš: telefón a iba kábel na nabíjanie (to do zástrčky nie iba kábel). Ale to už aj pri inych značkách tak je (napr. Samsung).
Všetko ostatné čo budeš chcieť si nakuješ sama, v plnej sume.

vikii6
10. aug 2023

Mám 9 rokov iphone, mením ho každé 2 roky potom to “zdedí” otec, ktorý ho ešte 2 roky používa (a ešte potom stále funguje, len sa rýchlejšie vybije, malej na tom púšťam teraz uspávanky), zatiaľ sme žiadny problém nemali, maximálna spokojnosť. Aké náklady myslíš? Slúchadlá už nedávajú a musíš si kúpiť adapter (dávajú len kábel na nabíjanie) cca 5-10€.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olimuc
11. aug 2023

Nejaky obal a ochranne sklo, mozno sluchatka si dokupis a hudbu, filmy a pod postahujes kde a ako chces aj zadarmo …neviem, co by si este potrebovala. nikdy som nepotrebovala nic extra kupovat, este Kabel ked sa polamal/ stratil.

autor
11. aug 2023

napriklad ked si chcem stiahnut obchod play lebo som pocula že to sa plati tak vobec neviem

sissy27
11. aug 2023

Nemusis dokupovat nic, tusim uz len konektor na nabijacku nie je v baleni, ale tych mame vsetci doma dost, pripadne kupis aj neoriginalny za par €. Dalsie prislusenstvo (ochranne sklo, obal, atd) mozes a nemusis mat presne tak ako u hocijakeho ineho telefonu, to je len na tebe. Co sa tyka aplikacii - niektore su platene a niektore zdarma, rovnako ako pri androide. Ja som za cely zivot este nepotrebovala ziadnu platenu appku.
Obchod google play pri iPhone nepouzivas, ten je pre android. Iphone ma vlastny operacny system iOS a pouzivas App Store, ktory je predinstalovany a zadarmo. Odtial si stahujes jednotlive aplikacie, ci uz zdarma alebo platene.

misana84
11. aug 2023

Vy myslite aplikácie? Niektoré sú zadarmo iné spoplatnené

marse
11. aug 2023

plati sa uložisko vačšie ako potrebujes, neviem ako sa tomu hovori icloud ci co? dcere platim mesačne 2,99 dačo koli fotkach alebo , ani presne neviem.

vanilkovazmrzka
11. aug 2023

Aplikacie, ktore su free na android su rovnako free aj na ios. A tie platene su tiez platene vsade. To nezavisi od telefonu ale od vydavatela aplikacie.

wade
11. aug 2023

Za kazdu aplikaciu sa nejakou formou plati (developeri ich nevyvyjaju vo volnom case ako hobby). Maju rozne modely od klasickeho kupenia aplikacie - az po aplikacie "zadarmo", kde proste pocas pouzivania musis konzumovat reklamu, alebo dobrovolne odovzdas sukromne informacie developerovi. Apple je ale trosku citlivejsi v tom co pusti do shopu (vyraznejsie to kontroluju) a teda tam nenajdes take za hodinu zbuchane, nekvalitne cinske apky, ktore vyzaduju pristup k vsetkym informaciam v tvojom telefone.