IOS verzus Android

1. aug 2022

Oplatí sa prejsť na ios a prečo,?

cosmic_origin
1. aug 2022

Produkty od Applu majú hlavne dostávajú dlhšie updatey. Co sa týka Androidu, čínske firmy väčšinou garantujú len 2 roky updateov. Dlhšie updatey garantuje len Nokia, Samsung a možno ešte pár iných firiem. IPhone sa podľa niekoho oplatí ( a podľa iného nie), lebo potom si človek kvôli integrácii ekosystému kúpi aj apple watch, macbook... a nakoniec minie len kvôli kúpe mobilu 5000+€. Jednou veľkou nevýhodou iOS (podľa mňa) je, že človek nemôže sťahovať aplikácie z iného zdroja než Appstore, takže keď tam niečo, čo používaš nie je, máš smolu.
Záleží na tom, čo človek chce, či Android: väčší výber značiek, cenových kategórií a mobil na základné veci ako sms, volanie, sociálne siete...; alebo iOS: integrácia s Apple ekosystémom, menší výber zariadení, ale lepšie optimalizovaný software a garantovaných cca 5 rokov updateov.

ivka225
1. aug 2022

Spolahlivost, logickejsie spravovanie systemu. Dalsim argumentom pre iOS je to, ze software aj hardware su od toho isteho vyrobcu, a teda su lepsie zladene.

brembo
2. aug 2022

@cosmic_origin ale ved ani u androida nemože stahovat z alternatívnych zdrojov. To bolo možné len na starších verziách,od 10 to už nie je možné.
Apple má lepšie odladené aplikácie a je podstatne stabilnejší,ale treba si teda i riadne priplatit.
Android je značne nestabilný,stačí jedna aktualizácia app alebo app,čo zrovna nesadne,a už su problémi. Navyše u androida Googl nikdy nepracoval na stabilite systému,skor by som povedal,že čím vyšššia verzia,tým horšia. Teraz mám 11 a horšie rozhádzané menu som na žiadnom telefone nevidel. žiadna logika

cosmic_origin
2. aug 2022

@brembo Ako je potom možné, že mám Android 11 a dokážem normálne nainštalovať Fdroid z ich internetovej stránky a môžem si z Fdroidu normálne sťahovať aplikácie?