Inventúra v Kauflande

vevuliak
16. aug 2023

ahojte, ako prebieha inventura v kauflande a ako casto pocas roka? Znama pred mesiacom robila velky nakup sama si pipala a zabudla si pipnut niekolko potravin ( parky a mliecne vyrobky co mi povedala - ponahlala sa a skratka zabudla). Doteraz ju to trapi, chcem jej pomoct ale ako? Moze mat aj takto dodatocne z toho problemy? Dakujem

janai1
16. aug 2023

@vevuliak a ako zistia ze presne tieto parky nezaplatila "tvoja známa"? Veď uvažuj trochu
Pri inventúrach chýbajú omnoho väčšie položky ako jedny parky a mliečne výrobky

lasona
16. aug 2023

Veľké reťazce majú nejaký limit , koľko je prípustné manko.robila som v obchode s oblečením a mali sme manko 8000 eur a to bolo na našu predajňu ešte super, takže jedny parky neries

melanta
16. aug 2023

Nech už to teraz nerieši. Kaufland kvôli tomu určite neskrachuje. Ale nech nakupuje tak, že všetko platí pri klasickej pokladni, ak nevie byť sústredená a naskenovať každú položku pred tým, než ju vloží do košíka.

lelelienka
16. aug 2023

To myslis ze pri inventure zistia, ze tvoja znama si volakedy pred par tyzdnami nepipla polozky? Inak nechapem, ako mohla zabudnut, ved to prekladas z jednej strany na druhu a to si predsa nemozes nevsimnut. A este viacero poloziek, to co bola uplne mimo? 🤷‍♀️

vevuliak
autor
16. aug 2023

@janai1 lebo si spatne prechadzala cely nakup, stale dookola a vedela ze ked bola na mliecnom oddeleni telefonovala a ked prisla domov jej to nedalo,

janai1
16. aug 2023

@vevuliak neviem síce k čomu odpovedáš lebo to nedáva zmysel k tomu čo som napísala, tak ešte raz. Ako pri inventúre dajme tomu po 4 mesiacoch zisti SBS, že presne ona nezaplatila za niečo?

vevuliak
autor
16. aug 2023

@melanta ano urcite neskrachuje ale skor jej ide o to ci jej dodatocne “nato” pridu lebo je z toho nesvoja a ja jej vysvetlujem ze to uz nezmeni a ze sa to stava tak som sa len opytala ci niekto vie ako to chodi

vevuliak
autor
16. aug 2023

@lelelienka telefonovala bola nesustredena

melanta
16. aug 2023

@vevuliak nie, neprídu jej na to dodatočne. Kaufland je obchodný reťazec, nie tajná služba. Nemajú jej na to ako prísť. Na to slúžia námatkové kontroly. Dodatočne už nič. Inak ja práve pre tento dôvod chodím do samoobslužnej pokladne a nepoužívam skener. Aby sa mi toto nestalo. Ak vie, že sa nevie sústrediť na skenovanie tovaru popri telefonovaní, tak nech netelefonuje počas nakupovania.

vevuliak
autor
16. aug 2023

@melanta a pri inventure nepozeraju spatne kamerove zaznamy ked im nieco chyba?

janai1
16. aug 2023

@vevuliak 🤣 jasne, nič iné nemajú na robote. A potom co? Zavolajú FBI rovno nie

danica2711
16. aug 2023

telefonovala si (neschovávaj sa za "známu") pri pulte s mliečnymi výrobkami a pri samoobslužnej pokladni si z toho bola ešte taká "nesútredená", že si akože zabudla naskenovať nielen tie mliečne výrobky, ale ešte aj párky? Teraz ešte tú o Snehulienke... Pokladne sú od pultu s mliečnymi produktami v každom Kauflande cez celú predajňu, to si sa už mohla z toho telefonátu otriasť. Každopádne dúfam, že ťa ten oneskorený strach z toho, že ti na to prídu, odučí nakupovať za 5 prstov

qetka
16. aug 2023

@vevuliak jasne, budu pozerat vsetky kamery spatne mesiac, dva neviemkolko a hladat kto co nepipol 🤣 to kolko ludi na to zamestnaju? ved to by ich vyslo nasobne viac, ako zistene skody 😅

andreafa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martul
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vevuliak
autor
16. aug 2023

@andreafa och silne obvinenie z tych par riadkov co boli pravdive ale naco dokazovat ked aj tak kto nechce neuveri

vevuliak
autor
16. aug 2023

@danica2711 zbytocne presviedcat ze som to nebola ja ked aj tak by si mi to neverila ze? ja mam svedomie ciste ale to je jedno kazdy ma pravo na nazor

nikha2809
16. aug 2023

Nezistia to nijako, chodila som robiť ešte ako študentka nočné inventúry do kauflandu

mikadooo
16. aug 2023

@vevuliak ahoj, nie, nikto to riešiť nebude, to sú predpokladané straty, že niekto zabudne niečo nablokovať (zjedený rožok, dieťa si schová lízatko do vrecka, alebo koľkokrát aj nesústredene rodič niečo vyšklbne, hodí namiesto vozíka do kabelky, atď., atp....). Ak sa im zdá niekto podozrivý, odchytia si ho hneď v obchode. Aj mňa tak raz 😁. Mala som 3 plné tašky, dve deti okolo seba a pekne krásne všetko vybaliť a išli sme podľa bloku. SBS sa mi potom ospravedlnil, že ma jednoducho nejaká predavačka považovala za podozrivú, lebo sme sa kdesi v nejakej uličke veľmi dlho motkali 🤷. Následne už ale po odchode z obchodu neriešia a určite neprehľadávajú záznamy. Boli by to príliš veľké náklady pre nich, za každú blbosť prehľadávať spätne celý mesiac čo kto kúpil, potom sledovať jeho cestu po celom obchode až k pokladni a potom ešte sledovať, či naozaj všetko nablokoval. Bolo by to hodiny a hodiny času, ktoré by Kaufland tým ľuďom, ktorí budú čekovať tie kamery musel zaplatiť. A to sa im fakt neoplatí kvôli pár nezaplateným veciam malej hodnoty.

vevuliak
autor
16. aug 2023

dakujem vsetkym za odpovede.

zafir01
16. aug 2023

@vevuliak v čase ,keď som pracovala v Tesco chybali položky ako napr 2 ks led tv ... 50 kíl múky ..
Proste veľké množstvá a drahšie tovary .
Dokonca ani samotní brigádnici tu inventúru nerobili podstivo a často malé drobné veci rátali od oka .
Často sa zistilo ,že na sklade je viac tovaru ,než reálne má . Chyby sa robia aj pri preberaní tovaru z kamióna . Pri vyťažených dňoch a mensom počte personálu nemaju často ani ako zistiť či sa mu prišlo 500kil banánov , alebo 600kg .

danica2711
16. aug 2023

@vevuliak no tak to isté platí pre tvoju známu

hortenziaj
16. aug 2023

@danica2711 vies o tom, ze v kaufland,e tescu maju aj take skenery do ruky co si pipas pri nakupovani rovno a na pokladni uz len zaplatis ? cize realne sa to mohlo stat

simca06022011
16. aug 2023

@vevuliak prosim ta, ako by pozerali spatne kamery? si myslis ze pri tych tisicoch polozkach a stovkach/tisicoch kusov z kazdej budu sledovat, ze ktory zakaznik si to zobral a nezaplatil? Ja mam sklad s 2 ludmi a ani by som nevedela KEDY hladat v zaznamoch kamier ze nieco zmizlo, okrem toho kamerove zaznamy mozem uchovavat iba urcitu dobu spatne... Cize keby sa preukazala kradez, dajme tomu ukradol niekto vcera nieco, najdem to. Ale nie ked neviem kedy.. A POTOM dalsia vec ako identifikuju toho nestastnika co nezaplatil jedny parky? budu volat policiu, patrat na sietach, v mediach? za 3EURa?
Prosim ta neblazni. Nie nic z toho nebude mat. Nabuduce nech si dava vacsi pozor.

@lasona ono je to vsade mozne, kazdy podniaktel/firma si vie stanovit limit, vacsinou je to % z celkovych zasob, a berie sa to ako bezna vec. niekedy aj ako prirodzeny ubytok (casto vznika manko pri pecive, pri masovych vyrobkoch /meni sa hmotnost/ alebo rozbije sa, vyleje sa... atd... nic nezvycajne.

lusa18
16. aug 2023

...no ja si skôr myslím, že tá "známa" chce vedieť či jej to prejde aj nabudúce 🤣

andreafa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamusa123456789
17. aug 2023

Ja chodím do tesca a väčšinou si decká zoberú nejaké pečivo a papaju, niekedy ho stihnú zjesť kým prídeme k pokladni a vtedy sa mi sem tam stane, ze zabudnem povedať, tak ma to potom trápi a vždy, keď idem na ďalší nákup tak poviem aj to, co zjedli minule, takže keď ju hryzie svedomie koli nezaplatenie, tak nabudúce môže ísť k normálnej pokladni kúpiť tie isté výrobky a povedať pokladnicke, ze co sa stalo a ma to naskenovať 2-krat...a ak by mal niekto problém s tým, ze dávam ešte nezaplatené jedlo deťom, rak mi to bolo kedysi navrhnuté predavackami, keď videli, ze deti to pýtajú hneď, v tescu s tým problém nemaju

vevuliak
autor
17. aug 2023

@lusa18 no to si uz ona musi ujasnit ako bude nabuduce nakupovat 🤷‍♀️