Ahojte,ja už som fakt zúfalá...u suseda sa premnožili myši...(povedal mi to horko ťažko,keď som sa pýtala).Problém je ale že začali chodiť ku nám,za bieleho dňa si behá myš po terase,okolo vchodových dverí,atď...vzala som to do vlastných rúk,nakúpila lep atď,behom dvoch týždňov je úlovok cca 20ks,niečo som chytila ja a niečo náš pes,inak je veľmi šikovný, poľovnícky,takže ich chytá,len mám pocit že z toho množstva je už aj on zúfalý,a hlavne unavený,bo celé noci len striehne chudák.mate niekto prosím skúsenosť s niečím takýmto?čo sa dá robiť?sused neni humusak,len to proste zanedbal,a práve doplácame na to my...😔ďakujem za rady,ak máte niečo osvedčené budem rada,len teda nie mačku,lebo ten náš "poľovník"loví aj tie a chudera by pri ňom asi neprežila...
@lenkasarka no veru😁ja keď som ho dnes videla ako zúfalo čuchá,lebo mu tá potvora utiekla 🙈inak sú to odolné hnusoby, utečú aj z lepu....
Kúpiť nejaký syr na ten lep? Neviem ako to funguje.
Chudak unavený , zúfalý a určite aj frustrovaný.
@lenkasarka dala som už všetko možné na lep,zopár sa ich chytilo,no boli aj také šikovné že zožrali návnadu a z lepu zdrhli
Čo potom urobíš s tými myskami ? Ja nechcem znieť ako zástanca myši to vôbec nie haha bojím sa ich . Ale ten lep mi príde krutý to ich potom dorazis keď sa tam nalepia ? Ja viem sú to skodne ale predsa je to živý tvor , hrozné sused by si to mal vyriešiť !!!! Klasické pasticky asi nie kvôli havinovi že ? Ešte mi potom napadol elektricky plasic ale to neviem či vôbec funguje a či by to havovi nevadilo . A samozrejme naň nech ti prispeje sused 🤣 držím palce aj hafanovi nech sa konečne vyspí naozaj pekný príspevok tiež som sa od srdca zasmiala 🙂))
Prispevok o havinovi je super … osobne som chytala mysi na nutellu (nie kvoli tomu aby umreli na culrovku) do normalnych pasci. Aj ta najodolnejsia mys bola pazrava(a to mi vykusali dieru do chladnicky zozazu a chodili cez odtok (nemali co zrat v prazdnom dome) tento rok na mna skocil potkan v zahradnom domci kde pozieral igelitove sacky🙈 ale hadzem jed a rozmyslam ako na neho
lepidla a jedy nepomozu-mozes si otravit aj psa pripadne deti ak mas male... u nas pomohla macka ... ale najlepsie je nanho zavolat hygienu a deratizera a odstranit problem odkial sa tyie mysi beru
Zabezpeč si aspoň 2mačky a problém vyrieseny😉
No čo ti poradiť... Sama určite vieš, aká je najlepšia zbraň proti myšiam.
V tomto prípade by možno tu niektoré dámy aj uvítali tú otravnu susedovu mačku, ktorá si dovolila vstúpiť na ich pozemok.
My, aj všetci susedia naokolo majú mačky a veru myš sme nevideli roky rokúce.
Ak je pes jediný dôvod, prečo nie mačku, tak to nemusí byť taký problém. Pes sa v pohode dokáže naučiť, že "táto mačka je naša" a môžu byť veľký parťáci, aj keď akúkoľvek inú mačku roztrhá.
Orech na lep. Teda ocino dava orech. A my lovili na cokoladu.
Inak, lep, slopce, otrovu. Kombinaciu vsetkeho
Lepu na hrubsie a sirsie. Skus tie doma vyrobene preklapacie pasce
Macka, no. Nas si zvykol a mame 3 ale so susedovym kocurom sa teda bil o zivot
Ok ak aj zozenes maciatko a nauci sa, trva pol roka kym sa stane dobry lovec, kym vyrastie
Ja som na chalupe vzdy davala lepidlo tak na hrubsie na tie plastove tanieriky, ktore sa kedysi pouzivali na grilovanie, parky atd. Uz ich dostat kupit len u cinana, kedze v nasich obchodoch su uz len papierove a na tie by som sa to lepidlo bala dat. Ono sa tak roztecie potom po celom tanieriku a do stredu som davala kus vlasskeho orecha a syr, pripadne kus horalky.
Suseda ma uz dva roky styri macky a kedze sme ich od malicka prikrmovali aj my, casto su u nas a od vtedy nemame ani jednu mys. Ale chapem, ze pre teba macka nemusi byt riesenie. Sused by si ich vsak mohol zaobstarat.
20 myší? a to ďalších x myší si nechytila...
deratizéra zavolaj.
@deti95060810 už aj to ma napadlo,že tak slušne by som požiadala suseda aby ho zavolala,oni totižto bývajú u neho a ku nám chodia hľadať jedlo🤦
Nam pomohol sklopec, tam sme chytili vsetky mysi a bolo po probleme. Mysi sice prezili, ale nejako posli, nez ich muz vyviezol, tak iba jedna prezila a ostatok smer cintorin ( muz z toho mal cierne svedomie chudak )
Pri opise zúfalý a unavený pes som sa naozaj s chuťou zasmiala. Je to mile 😀 s myškami ti poradiť neviem