Intuícia verzus strach

2. dec 2022

Vnútorný pocit hovorí, že nemáte veriť, ale môže to byť aj strach, lebo už ste boli oklamaný. Ako sa dá rozlíšiť, či ide o strach alebo vnútorný hlas? Dá sa to vôbec?

ckocka
2. dec 2022

Intuícia je podvedomé rozhodnutie ktoré zohladňuje predchádzajúce skúsenosti, takže aj ona berie do úvahy že už som bola oklamaná.

reanda
2. dec 2022

narabaj s realitou, ktora sa deje teraz, nie s minulymi skusenostami.. ak ide napr. o potencionalneho partnera, tak si vsimaj, ako sa s nim citis teraz, ci je to ok, ci si pri nom v pohode, alebo sa ti nieco nepaci.. coho sa tyka ten hlas, ktory ti radi, ze nemas verit? co hovori? hovori - "pozri, toto sa ti nepaci, toto ti vadi, necitis sa ok, nedoveruj tomu", alebo hovori "sice je vsetko super a ty by si chcela verit, ze je to to prave, ale bud opatrna, vies, ze si sa uz raz spalila a preco by sa ti to nemalo stat druhy krat?" - to nie je intuicia, to je hlas strachu, ktory nepracuje s realitou a ktory ti prave moze negativnymi skusenostami z minulosti, pokazit pritomnost, ked si to nechas.. intuicia nestrasi.. intuicia je hlas tvojej skutocnej prirodzenosti a hovori ti, co s tebou suznie a co nie.. ked si niekde 'dobre', tak mas prijemny pocit, ked si niekde, kde nemas byt, citis, ze tam nemas byt, aj ked trebars zjavne by si nenasla ziadny rozumny dovod, preco nie..
mne sa este osvedcuje pri rozlisovani aj to, ze si nacitim, ako by mi bolo, keby sa rozhodnem tak a keby opacne.. ci keby dam za pravdu tomu hlasu, tak sa mi ulavi, alebo naopak mam pocit, som sa musela niecoho vzdat a je mi to luto.. tak mozes zistit, co naozaj chces a co robis len preto, lebo by si mala, alebo naopak, co si nedovolis urobit zo strachu, alebo obav, ze to nie je spravne

autor
2. dec 2022

@reanda ďakujem ❤️ veľmi dobre vysvetlené.